MATKAVUOSI 2018 - HUIKEA KAUKOMATKA JA LYHYITÄ EUROOPAN VISIITTEJÄ


Matkavuosi 2018, varsinkin sen ensimmäinen puolisko, oli upea ja monipuolinen. Matkustin enemmän kuin muutamana edellisenä vuonna yhteensä. Toukokuun puoliväliin mennessä olin ollut lomalla ja siten myös ulkomailla 30 päivää. Tämän tekivät mahdolliseksi arkipyhät, saldovapaat ja lomarahojen vaihtaminen vapaaksi - ja mikä parasta, vapaata jäi mukavasti vielä kesälle ja joululle. 

Kävin yhdeksässä maassa, joista kolme oli uusia. Palasin myös vanhoihin tuttuihin, kuten Köpikseen ja Tallinnaan sekä kahteen muuhun, joissa olen viettänyt pidemmän ajan, Brysseliin ja Maputoon. Vuoden teemoja olivat tuttuun tapaan kaunis luonto, hyvä ruoka ja sopivan kuvakulman löytäminen. Näin upeita luontokohteita, kuten Blyde River Canyonin ja Krugerin kansallispuiston Etelä-Afrikassa sekä Ezulwinin laakson Swazimaassa, unohtamatta Lanzaroten hämmentävää laavamaisemaa ja Andalusian upeaa luontoa Espanjassa. 

Suuria vastoinkäymisiä ei ollut tai ainakaan ne eivät jääneet mieleen. Kevään intensiivisen matkaputken jälkeen sain flunssan, joka vei äänen kuudeksi päiväksi. Opin myös, että omannäköiseen hotelliin kannattaa panostaa, sillä se tuo todella paljon iloa ja lisää onnellisuutta sekä matkat kannattaa sijoitella tasaisesti vuoden varrelle, jotta suurimmalta kaukokaipuulta vältytään. Tulevalle vuodelle on toiveita, mutta yhtä pohjoisen reissua lukuun ottamatta matkoja ei ole vielä suunniteltu. Toivon mukaan vuosi tuo tullessaan ainakin yhden pidemmän reissun ja monia pieniä.


Maaliskuu: Qatar, Mosambik, Etelä-Afrikka ja Swazimaa

Matkavuosi pyörähti käyntiin vuoden pisimmällä matkalla. Noin kahden ja puolen viikon aikana kävin neljässä maasta, joista tosin yhdessä, Qatarissa, vain parin tunnin verran ja senkin pimeällä. Matkasta on kulunut jo melkein 10 kuukautta, mutta parhaiten siitä jäivät mieleen luontokohteet - Blyde River Canyonin upeat maisemat ja Krugerin kansallispuiston monipuolinen safari ja sen aikana näkemäni kirahvit, seeprat ja norsut. Maputo yllätti uusilla kivoilla kahviloilla ja näyttäytyi todella erilaisena edelliseen kertaan verrattuna.






Huhtikuu: Kööpenhamina

Keväinen Kööpenhamina oli täynnä pyöräilyä ja vegaaniruokaa. Tutuksi tulivat niin perinteiset nähtävyydet kuin muutamat hieman uudemmat kohteet. Superkilenin puistossa oli hauskoja mustavalkoisia raitoja ja Rundetaarnin tornista näki kauas kaupungin yli. Herkullisia (vege)ravintoloita löytyy alla olevasta linkistä. Parasta oli kuitenkin kaunis mintunvihreä mummopyörä, jonka iso punottu etukori ja pehmeä muotoilu kannustivat polkemaan hitaasti ja rennosti. Hygge - I'm with you!








Toukokuu: Lissabon

Pitkäaikainen haaveeni - Lissabon! Vuoden ainoa soolomatka vei neljäksi päiväksi unelmieni kohteeseen ja oli kaikin puolin onnistunut. Kävelin kymmeniätuhansia askelia kaupungin sympaattisilla kaduilla, ihastelin maisemia useilta näköalapaikoilta, söin herkullisen pastel de nada -leivoksen ja vietin päivän upeassa, mutta ruuhkaisessa Pena Palacessa Sintrassa. Yhdistin Lissabonin kätevästi Lanzaroteen lentämällä välimatkan Iberialla. Oikein toimiva kombo, etenkin kun ottaa aikaisen aamulennon, niin ei tuhlaannu koko päivä matkustamiseen.






Toukokuu: Lanzarote

Pilvistä ja tuulista, enkä ole käynyt vielä yhdelläkään rannalla. Pari ensimmäistä päivää Lanzarotella ei vastannut millään tavalla ennakkokäsityksiäni aurinkoisesta Kanariasta. Mukana oli aivan liian kesäisiä vaatteita ja ennakkoluulojen ahdistama mieli. Alun jälkeen saari sai sydämeni sykkimään. Miten karu, mutta kaunis luonto, yhdenmukainen arkkitehtuuri ja kompakti koko! Vietin ison osan ajasta saaren pohjoispuolella, mikä osin selittää kokemukseni. Auton lämpömittari laski useita asteita, kun ajoimme turistien ja rantakohteiden valloittamasta etelästä paikallisten pohjoiseen. Alkuvuonna Lanzarotesta on tulossa vielä hurjan monta juttua.

Heinäkuu: Andalusia

Melko nopealla aikataululla varattu ja suunniteltu kesälomamatka lennätti kymmeneksi päiväksi Etelä-Espanjan Andalusiaan. Lennot olivat Malagaan, mutta yövyimme myös Nerjassa ja Granadassa. Onnistuneet päiväretket veivät niin Frigilianaan, Rondaan, Mijasiin kuin Sierra Nevadan vuoristoon. Monipuolinen matka, jonka parhaita paloja olivat upeat luontokohteet, herttaiset pikkukylät ja auringonpaiste. Aurinkorannikolla ja sen läheisyydessä on lukemattomia ihania kohteita, joissa kannattaa käydä vaikka olisikin perinteisellä pakettimatkalla.







Marraskuu: Bryssel

Työmatka EU:n hallinnolliseen pääkaupunkiin oli nimensä mukaisesti työmatka, mutta kolmessa päivässä tai lähinnä illassa näin myös pieniä tuttuja yksityiskohtia kolmen vuoden takaisesta kotikaupungistani. Kävimme tunnelmallisessa italialaisessa ravintolassa Ricotta & Parmesanissa, överikoristeellisessa thaimaalaisessa Davissa ja punaisella sisustetussa intialaisessa Feux de Bengalissa. Kiersimme myös päänähtävyydet, kuten kuninkaanlinnan, Euroopan parlamentin ja komission sekä Manneken Pissin. 





Joulukuu: Tallinna

Vuosi oli hyvä lopettaa lähellä olevaan suosikkiini - Tallinnaan. Päivä Tallinnassa oli juuri sitä, mitä kaipasin jouluisen kotoilun ja muutaman päivän vatsataudin jälkeen. Söin kahdessa ihanassa ravintolassa - Vegekohvik Inspiratsioonissa ja NOP:ssa. Aamupalaksi gluteenittomia pannareita ja lounaaksi kimchikeittoa - nam nam! Seitsemässä tunnissa kiersin ystäväni kanssa Kalamajaa ja Vanhaa kaupunkia sekä ostin vakkarituliaiset - teetä, viiniä ja luonnoskosmetiikkaa. Löysin myös ihanan pipon ja kalenterin tulevalle vuodelle. Tallinna on aina loistava vaihtoehto vaikka vain yhdeksi päiväksi. Juuri sopivaa vaihtelua ja piristystä ennen uuden vuoden aloitusta.





Missä sinä matkustit vuonna 2018?
* * *
Ihanaa uutta matkavuotta 2019 kaikille lähelle ja kauas!

23 kommenttia

  1. Mahtava matkavuosi, onko turvallista matkustaa Mosambikessa?

    Minun matkavuosi oli aika tyls, kävin vain kolmessa maassa. Mutta toisaltaan pitkäaikainen haave toteutui, nimittäin matka Argentiinaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kokenut Mosambikin turvalliseksi, mutta maalaisjärkeä kannattaa käyttää kuten monessa muussakin paikassa ja hyvä ottaa selvää etukäteen missä kannattaa liikkua. Liikenne on aika kaoottista joten varovainen saa olla. Kolmehan on oikein hyvä luku ja ihanaa että pitkäaikainen haaveesi toteutui!

      Poista
  2. Wau, mikä reissuvuosi! Mä reissasin viime vuonna vain Euroopassa, päällimmäisenä jäi mieleen road trip Norjassa ja pikavisiitti Bosnia-Hertzegovinaan! Tänä vuonna haluan tutustua vielä lisää Balkanin maihin :) Kivaa matkailuvuotta sullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi kiva ja kaikin puolin onnistunut reissuvuosi, tosin painottui aika paljon alkuvuoteen. ☺️ Sullakin on ollut tosi kiinnostavia kohteita! Euroopassa on vaikka mitä ihanaa. Reilasin Balkanilla useita vuosia sitten ja tykkäsin tosi paljon esim. Montenegrosta ja Sloveniasta. Suosittelen tsekkaamaan löytyykö niistä sua kiinnostavia juttuja. Ihanaa vuotta! 😍

      Poista
  3. Ihania matkoja ja muistoja !
    Kimppaan sinua täysillä siinä, että hotelli tai majoituspaikan valinnassa kannattaa todella panostaa siihen itsensä näköiseen majoitukseen, sillä on suuri vaikutus matkakokemukseen. Majapaikan ei tarvitse edustaa luksusta, se voi olla hyvinkin vaatimaton, mutta oman näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkavuosi oli tosi kiva ja onnistunut. Mukavia reissuja ja hyviä muistoja. Toivottavasti myös sielläkin! Kyllä vain, etenkin jos on useamman yön samassa paikassa niin illalla on paljon ihanampi palata mukavaan ja omannäköiseen hotelliin.☺️

      Poista
  4. Koosteet ovat aina kivoja! Hienoja matkoja, upeita kuvia löytyy koosteestasi. Kun kysyt missä matkustin, siihen löytyy vastaus täältä: http://appamatkustaa.fi/matkailuvuosi-2018-elakelaiselamaa-parhaimmillaan/ Reissuja tuli perinteisen paljon. Hyvää matkailuvuotta 2019!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, mukavia katsauksia vuoden matkoihin. ☺️ Kiitos linkistä ja mukavaa uutta matkavuotta myös sinne!

      Poista
  5. Sinulla on ollut upea matkavuosi, varsinkin tuo maaliskuu on ihan superia, Mosambik olisi varmasti mielenkiintoinen kohde. Minun matkani viime vuonna keskittyivät paljon länteen joten ehkä tänä vuonna on vuorossa Aasia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuosi oli hieno ja täynnä monia upeita kohteita! Harmillisesti tahti hidastui loppuvuonna, mutta tänä vuonna sitten taas uusille reissuille. Toivottavasti sulla oli onnistuneita reissuja lännessä!

      Poista
  6. Hieno reissuvuosi sulla takana! Varsinkin tuo Afrikan reissu vaikuttaa aika sykäyttävältä. Itsellä ei ole ikinä ollut mitään suurta paloa lähteä sinne suunnalle, mutta kyllähän se alkaa kiinnostaa kun lukee muiden matkakertomuksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja toivottavasti sielläkin on takana ja myös edessä upeita reissuja! Afrikka on monipuolinen maanosa ja oon kyllä rakastunut sen luontoon. Mosambikin pääkaupungista ei kuitenkaan kannata aloittaa - muualta löytyy paljon parempia kohteita ensikertalaiselle. ☺️

      Poista
  7. Ihanan aktiivinen reissuvuosi sinulla! Mosambik on viime aikoina alkanut kiinnostaa kovasti ja monta juttua Brysselistä lukeneena nyt senkin tylsä kuva mielessäni on alkanut muuttua entistä kiinnostavammaksi... Saa nähdä ehtisikö käväistä jo tänä vuonna!

    VastaaPoista
  8. Hienoa - molemmista paikoista löytyy omat helmensä, niitä täytyy joskus vain vähän etsiä. ☺️ Brysselissä on ihania ravintoloita ja ne suklaakaupat, ah, ihanaa kun suklaata esitellään vitriinissä kuin jalokiviä. 😍

    VastaaPoista
  9. Hieno vuosi takana! �� Kiva lukea (ja haaveilla) etenkin Afrikan kohteista. Täältä käsin kun omat matkat painottuvat vahvasti tänne itään. Hyvää alkanutta vuotta! ☺️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, matkavuosi oli huikea, toivottavasti myös sielläkin! Ja upeita uusia reissuja tälle vuodelle! 😍

      Poista
  10. Hyvä matkavuosi! Lissabon on kanssa omia suosikkeja ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi ihana! Lissabon oli lemppareita ja nyt olisi kiva nähdä muuta Portugalia. Mukavaa uutta matkavuotta sinne! 😍

      Poista
  11. Kuvat Lissabonista tuovat minulle aina mieleen kesän. En tiedä, mistä se johtuu, mutta kaupunki on minulle ikuinen kesä, vaikka olen ollut siellä kyllä viilempinäkin vuodenaikoina. Afrikkaa pitäisi päästä koluamaan lisää. Olen nähnyt sitä vasta ihan liian vähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lissabon oli ihana ja toukokuun alussa siellä oli oikein lämpimät päivät mutta illalla ja lähinnä tuulen vuoksi olikin huomattavasti viileämpää. Toivottavasti pääset tutustumaan lisää Afrikkaan, erityisesti luonto on siellä oma lempparini.

      Poista
  12. Sinulla on ollut upea matkavuosi! Monenlaista mahtuu vuoteen. Itsellä on matkat Hollantiin, Jordaniaan, Ahvenanmaalle, Riikaan, Kiovaan. Kööpenhaminaan ja loppuvuodesta Kambodzan ja Vietnamin matka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kuin myös! Hienoja kohteita myös siellä. Noista jos saisin valita yhden niin varmaan ottaisin ja lähtisin Jordaniaan. 😍

      Poista
  13. Ihana lukea näitä matkatarinoita. Meilläkin on nyt matka varattuna. Mietitty vain tuota, pitääkö auto jättää Finavia parkkiin vai millä mennään kentälle. Meillä näitä reissuja on niin harvoin, että ei ole semmoista yhtä tapaa kuinka aina asiat on tehty. Tuommoiset pienet jutut siis hieman stressaavat! Seuraavaksi lähdemme Kyprokselle kahdeksi viikoksi.

    VastaaPoista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.