RAKKAIMPIA INSTAGRAM-KUVIANI LANZAROTELTA OSA 2

Lanzarote, Canary Islands, Kanariansaaret, Cesar Manrique

Elokuun Instagram Travel Thursdaylla ei ole tiettyä teemaa, joten jatketaan siitä, mihin viime viikolla jäätiin - rakkaimpiin kuviin Lanzarotelta. Saari on näkynyt vahvasti niin Insta-kuvissa kuin Storyissa (käy kurkkaamassa @elinamarjaana), mutta blogin puolelle se ei ole päässyt juuri lainkaan. Muistiinpanot ovat täynnä loistavia ideoita, joten eiköhän niistä ainakin osa saada toteutettua tulevien viikkojen ja kuukausien aikana. Tässä kuitenkin pientä esimakua taiteesta, luonnosta ja turistisaaren rauhallisesta puolesta.


1. Taidetta ja luontoa Fundacion Cesar Manriquessa

Olen tainnut mainita jo aiemmin, etten ole varsinaisesti taiteenystävä, enkä matkusta taide-elämysten perässä. Suhtauduin aavistuksen skeptisesti myös siihen, kuinka Lanzaroten oma lahjakkuus, Cesar Manrique jaksaisi kiinnostaa. Kuinkas kävikään! Ihastuin täysin miehen taidetta ja luontoa yhdistävään tyyliin ja sain miljoona uutta sisustusideaa myös omaan kotiini. Tämä kuva on Fundacion Cesar Manriquesta. Keltaista sohvaa ja siihen sointuvaa lamppua en tosin ottaisi ensimmäisenä mukaani, mutta pakko myöntää, että ne näyttävät yllättävän pirteiltä vaaleaa seinää ja ruskeaa kalliota vasten.

Lanzarote, Canary Islands, Kanariansaaret, Cesar Manrique

2. Komea Jardin de Cactus

Jos rakastat kaktuksia, rakastat myös tätä paikkaa. Kaktuspuutarha on nimensä mukaisesti keskittynyt pelkkiin kaktuksiin. Se ei ole valtavan iso, mutta muutamassa kohdassa voi olla onnistuneesti täysin kaktusten ympäröimänä. Puutarhassa on kaiken muotoisia ja vihreän eri sävyisiä kasveja, joista osa ihastuttaa ja osa herättää hilpeyttä. Päädyssä oleva valkoinen ja punakattoinen tuulimylly on myös erittäin kuvauksellinen kohde.

Lanzarote, Canary Islands, Kanariansaaret, Cesar Manrique

3. El Golfossa tuulee!

Lanzaroten länsirannikolla olevan pienen El Golfo -nimisen kylän vieressä on kiinnostava luonnonilmiö - Lago Verde. Tätä vihreää järveä tai suomalaisittain ennemminkin lampea voi ihastella tämän kuvan korkeista maisemista. Lago Verde tulee kuvan vasemmalle puolelle, kun taas El Golfon kylä oikealle. Ne eivät tosin näy kuvassa, mutta tulevat varmasti tutuiksi tulevissa postauksissa. Paikka oli niin tuulinen, että välillä oli puskettava tuulta vasten, ettei vain tippuisi sen mukana alas kalliolta. Ja jälleen kerran, ihailkaa tätä kevyen kesäistä pukeutumistyyliä Kanarialla.

Lanzarote, Canary Islands, Kanariansaaret, Cesar Manrique

4. Pikkukylien hiljaiset kadut

Yksi parhaista tavoista viettää aikaa Lanzarotella on tutustua sen lukuisiin pieniin ja rauhallisiin kyliin. Monet kylät ovat kauniita ja harmonisia, koska rakennuksissa on käytetty pääasiassa vain kolmea väriä - valkoista, ruskeaa ja vihreää. Kuvauksellisia ovia ja ikkunoita on joka paikassa, eikä ruuhkista ole useinkaan tietoa. Koska saari on melko pieni, noin 60 km pitkä ja noin 20 km leveä, kylästä kylään on helppo ja nopea liikkua autolla tai monien aktiivimatkailijoiden tapaan pyörällä.

Lanzarote, Canary Islands, Kanariansaaret, Cesar Manrique

5. Yksityiskohtien bongailua

Lanzarote tarjoaa loputtoman määrän ideoita yksityiskohtien ihailuun ja valokuvaukseen. Ideoita voi ammentaa niin luonnosta, taiteesta kuin tavallisista rakennuksista. Visuaalista silmääni viehättivät erityisesti yhteensopivat värisävyt ja kontrasti vaaleiden rakennusten ja tumman luonnon välillä. Cesar Manriquella on ollut merkittävä rooli saaren yleisilmeen suunnittelussa ja täytyy sanoa, että hänen visionsa on tehnyt saaresta yhdenmukaisen, omaperäisen ja kaiken huipuksi kauniin.

Lanzarote, Canary Islands, Kanariansaaret, Cesar Manrique

Tämä blogipostaus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka ideana on jakaa matkailuinspiraatiota Instagram-kuvien avulla.
Järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda

Kuvahaun tulos haulle igtt logo
* * *

Olethan käynyt tykkäämässä Elina Marjaana -blogista Instagramissa? Sieltä löydät hurjasti lisää matkakuvia ja -inspiraatiota. Klikkaa @elinamarjaana ja nähdään Instassa!

20 kommenttia

 1. Olen ajatellut, että Kanarialla on käyty tarpeeksi usein mutta Lanzarottelle voisin lähteä eksymään noihin pieniin kyliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Etenkin pohjoispuolella on monia rauhallisia pikkukyliä ja -katuja. :)

   Poista
 2. Tytär kaipailee reissua, jossa ei koko ajan vaihdettais paikkaa. Pitääkin muistaa Lanzarote yhtenä vaihtoehtona. Mä voisin tutkailla pikkukyliä, ja tyttö jäädä hotellin uima-altaalle

  VastaaPoista
 3. Olen käynyt Lanzarotella vain päiväreissulla Fuerteventuralta käsin, eikä näkemäni oikein tehnyt karuutensa vuoksi minuun vaikutusta. Olisihan siellä toki kiva käydä pidemmällä reissulla, että näkisi saarta hieman enemmän, mutta en siltikään usko, että se onnistuisi päihittämään Kanariansaarten suosikkiani Teneriffaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi, karuus oli juuri se, joka teki muhun vaikutuksen. Monta kertaa tuli ihmeteltyä, miten luonto voi näyttää niin erikoiselta, kun ympärillä ei olekaan vihreää. Teneriffa on varmasti tosi erilainen saari, toivottavasti sielläkin pääsee käymään joku päivä. :)

   Poista
 4. Kertakaikkisen ihana tuo kaktuspuisto.Lanzarote on kyllä jäänyt minulle vieraaksi, mutta Las Palmasissa oli kyllä kasvitieteellinen puutarha mistä köytyi myös kaktusosasto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaktukset on kyllä ihania, niitä tulee käytyä katsomassa niin sisä- kuin ulkotiloissa aina, kun on tilaisuus. :)

   Poista
 5. Hieno tuo kaktuspuisto! Ei tarvitsisi nurmikkoa leikata, kun täyttäisi pihan noilla.. Tuo kalliosohva on myös makee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, kyllä kelpaisi! Tosin onnistuin kolmessa kuukaudessa tappamaan Lanzalta tuomani minikaktuksen, joten en tiedä, miten saisin pysymään kokonaista pihaa hengissä pidempään. :)

   Poista
 6. Minä olen haaveillut Lanzarotesta(kin) jo pitkään. Teneriffan, Gran Canarian ja La Gomeran jälkeen menisin oikein mielelläni tutkimaan tuota vähän kivisempää ja karumpaa saarta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Maiseman karuus on kieltämättä jotain todella erikoista ja parhaimmillaan se on esim. Timanfayassa ja monissa kohdissa rannikolla.

   Poista
 7. Lanzarotella on käyty lapsena, joten nyt olisi aika verestää muistoja. Osaatko sanoa, oliko siellä Salvador Dalin huvila? Jotenkin jäänyt mielikuva tästä, mutta voin olla väärässäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, kannattaa käydä uudestaan vuosien jälkeen. :) Nyt en osaa sanoa onko siellä Dalin huvilaa, mutta varmaan jostain löytyy tietoa jos on. Cesar Manriquen talo oli mielenkiintoinen, siellä kannattaa poiketa. :)

   Poista
 8. Nuo kaktukset! Ihania!
  Postauksen kuvat ovat kaikki jotenkin niin harmoniset yhdessä, että tämähän on melkein kuin taideteos koko postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, kiitos! Ja kyllä, niin upeita nuo kaktukset. Tämä ei tainnut olla edes paras kuvakulma. Puiston keskeltä sai kuvia, joissa näkyy vielä enempi kaktuksia. :)

   Poista
 9. Aah, ihana Lanzarote. Olimme siellä alkuvuodesta kolmannen kerran ja ei vieläkään ollut tunnetta, että paikka olisi nähty. Tykkään Kanariansaarista paljon ja en oikein ymmärrä, miksi ihmisen dissaavat niitä. Tai no tietenkin, jos ei poistu hotellin uima-altaalta mihinkään, niin eihän siinä paljoa mitään nää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmas kerta, vau! Mä olin viisi päivää ja kieltämättä tuli sellainen tunne, että kaikkea ei todellakaan ehtinyt nähdä. Vaikka saari onkin melko pieni kooltaan, niin siellä on tosi paljon kaikkea kiehtovaa ja autollakin teki mieli pysähtyä jatkuvasti. Kieltämättä on mielikuva Kanariasta monipuolistunut tässä viimevuosien aikana. :)

   Poista
 10. Upean näköistä! Jostain luin, että Lanzarote olisi edullinen lomakohde, että sikäli kiinnostaisi myöskin. Kanarian saaret ovat kyllä upeita, joten sinne tekee mieli luonnon puolesta kyllä matkustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmaan Espanjan hintataso on yleisesti ottaen edullisempi mut sitä en tiedä onko Lanza esim. muita saaria edullisempi. Todella kaunis paikka omalla karulla tavallaan!

   Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.