RAKKAIMPIA INSTAGRAM-KUVIANI LANZAROTELTA OSA 1

Lanzarote, Canary Islands, Kanariansaaret, La Geria, Timanfaya, Cesar Manrique

Kauniilla tavalla karu Lanzarote ihastutti upealla luonnollaan ja yllätti viileällä säällään. Keväisestä reissusta on kulunut kohta kolme kuukautta, mutta saari ei ole näkynyt blogini puolella muutamaa lyhyttä mainintaa lukuun ottamatta. Kesä on kulunut niin reippaalla vauhdilla ja monenlaisen tekemisen parissa, että pieni tauko bloggaamisesta on ollut niiden väistämätön seuraus.

Heinäkuun Instagram Travel Thursdayn teemana on rakkaimmat Instagram-kuvani. Lanzaroteen, etenkin sen rauhalliseen pohjoisosaan tutustumista, tuskin voisi aloittaa paremmalla tavalla. Onneksi kuukautta on vielä pari päivää jäljellä, joten pääsette nyt nauttimaan tuulisen saaren ainutlaatuisesta tunnelmasta. Tässä viisi rakasta kuvaa ja kertomusta saarelta. Seuraavassa kuussa luvassa jatko-osa.

1. Teehetki La Gerian viinialueella

Pitkähihainen paita ja lämmin teemuki ei välttämättä ole ensimmäinen yhdistelmä, joka tulee mieleen Kanariansaarista. Kombo kuitenkin toimii niin tuulisessa etelässä kuin ihan täällä kotimaassa. La Gerian alue tunnetaan viinintuotannosta, etenkin näistä mielenkiintoisen näköisistä puolikaaren muotoisista kivirykelmistä, joiden varaan paikallinen viinintuotanto nojaa. Hassua, että näin karussa maastossa kasvaa yhtään mitään.

Lanzarote, Canary Islands, Kanariansaaret, La Geria, Timanfaya, Cesar Manrique

2. Autolla Timanfayan halki

Timanfayan kansallispuistossa voi hetken kuvitella olevansa avaruudessa. Tummanharmaa laavakivi täyttää edessä olevan maiseman ja hiljentää mielen ainutlaatuisuudellaan. En ole varmaan missään muualla hokenut yhden automatkan aikana niin usein miten tällaista voi olla olemassa. Maisema on karulla ja pysäyttävällä tavalla kaunis, jotenkin todella uniikki ja ihmeellinen. Suuria ja harmaita kivimöhkäleitä on kaikkialla, eikä kirkkaanvihreää kasvillisuutta näy juuri missään.

Lanzarote, Canary Islands, Kanariansaaret, La Geria, Timanfaya, Cesar Manrique

3. Kuvaustuokio autiotalon edessä

Lanzarotella on paljon autioita, hylättyjä tai muuten vain kesken jääneitä rakennuksia. Osa niistä on edelleen ihan hyvässä kunnossa, mutta suurimmassa osassa kasvaa heinää ja parhaissa tapauksissa puita. Tämä Harian kylässä sijaitseva rakennus ei ole muuten sen ihmeellisempi, mutta se toimi loistavana paikkana hauskalle kuvaushetkelle. Temppuiltiin kummipojan kanssa portaiden ja kaiteiden kanssa ja saatiin hauskoja yhteiskuvia. Lanzarotella on tosi paljon erilaisia ja kivoja paikkoja valokuvaukselle.

Lanzarote, Canary Islands, Kanariansaaret, La Geria, Timanfaya, Cesar Manrique

4. Ihana lastenvaateliike Teguisessa

Sisämaassa oleva Teguisen kylä, ei siis rannikon Costa Teguise, on kerrassaan herttaisen rauhallinen pikkupaikka. Siellä on kauniita ja huoliteltuja pikkukatuja sekä aivan ihania liikkeitä, kuten tämä ihastuttava lastenvaatekauppa. Voiko olla mitään suloisempaa? Lunacaracol Kids -niminen paikka löytyy aivan Teguisen keskellä olevan aukion laidalta, eikä sitä voi olla huomaamatta kauniin näyteikkunan vuoksi. Saarella on paljon muitakin kivoja kauppoja ja tosi paljon esimerkiksi aloe vera -tuotteita.

Lanzarote, Canary Islands, Kanariansaaret, La Geria, Timanfaya, Cesar Manrique

5. Mirador del Rion näköalapaikka

Saaren pohjoisosassa oleva El Rion näköalapaikka on yksi Lanzaroten suosituimmista nähtävyyksistä. Se on paikallisen arkkitehdin, Cesar Manriquen suunnittelema. Me emme käyneet varsinaisessa rakennuksessa, vaan ajoimme sen ohi vasemmalle johtavaa tietä pitkin. Päädyimme isolle ja luonnollisesti tuuliselle aukiolle, josta ihailimme samoja maisema noin parin kilometrin päässä olevalle La Graciosan saarelle. Täälläkin toistui luonnon kiehtova karuus, tosin harmaan sävyt vaihtuivat lämpimän keltaiseksi. Ei huono kombo sekään edessä siintävän meren kanssa.

Lanzarote, Canary Islands, Kanariansaaret, La Geria, Timanfaya, Cesar Manrique

* * *

Tämä blogipostaus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka ideana on jakaa matkailuinspiraatiota Instagram-kuvien avulla.
Järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda. 

Olethan käynyt tykkäämässä Elina Marjaana -blogista Instagramissa? Sieltä löydät hurjasti lisää matkakuvia ja -inspiraatiota. Klikkaa @elinamarjaana ja nähdään Instassa!

10 kommenttia

 1. Myönnän, että minulla on Kanariansaaria kohtaan aikamoisia ennakkoluuloja (kyllä, olen parilla käynyt, mutta silti). Mutta mitä enemmän saarista näkyy blogeissa juuri tämäntyyppisiä juttuja, sitä kiinnostavammilta ne tuntuvat. Olen ollut niin nuorena, että ei silloin vuokrattu autoja tai seikkailtu. Silloin oltiin opintolainalla siellä, missä oli parhaat bileet. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Mulla oli ja on varmasti edelleen tiettyjä paikkoja kohtaan ennakkoluuloja, mutta onneksi ystäväni asuu Lanzarotella ja pääsin sitä kautta tutustumaan saareen tavallista pakettimatkaa monipuolisemmin. Loistava luontokohde, sillä saarella on useita kauniita spotteja! :)

   Poista
 2. Minulla oli samoja aatoksia mutta sitten onneksi tuli Las Palmas, Gomera ja Teneriffa. Moninaisia ja upeita kaikki. Lanzarotte olisi myös kiva nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onneksi! Lanzarote on varmaan aika erityyppinen tai ainakin muita saaria tuliperäisempi. Luonto oli kyllä sen verran erikoinen, että voin lämmöllä suositella. :)

   Poista
 3. Mullakin vähän huono käsitys Kanariansaarista, vaikka olen siellä vuosien varrella ollut aika monessakin paikassa. Näitä sun kuvia ehdin jo ihastella IG:ssäkin, ja tuli kyllä heti fiilis, että joku kerta pitää mennä kunnon tutkimus- ja asennemuutosmatkalle Kanarialle! :) En nimittäin mitään näin hienoja pleissejä ole koskaan Kanarialla ollessa nähnyt.

  http://www.rantapallo.fi/fridaingrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehdottomasti asennemuutosmatkalle! Mäkin olin ja oon ehkä edelleen tiettyjen kohteiden kanssa aika ennakkoluuloinen, mutta täytyy sanoa, että Lanza oli monin paikoin todella upea ja yllättävän rauhallinen. Toki sieltä löytyy myös turistisempi puoli ja vaikka mitä suosittua, mutta ne voi halutessaan skipata. :) Luonto oli hieno!

   Poista
 4. Hienoja maisemia tuntuu löytyvän Lanzaroteltakin, se on minulle vielä musta alue kartalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, luonto oli monella tavalla upea, mutta tosiaan hämmästyttävän karu. ☺️

   Poista
 5. Ihania kuvia! En ole käynyt Lanzarotella vaikkakin muilla parilla muulla Kanarian saarella olen käynyt. Sen verran kuitenkin olen saaresta lukenut, että kuvat vastaavat mielikuvaani täysin. Mustaa laavaperäistä hiekkaa ja aurinkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lanzarote on monin paikoin kaunis ja kuvauksellinen, mutta tosiaan vähän erilainen kuin joku todella vehreä saari. Omalla tavallaan kuitenkin ihan mielettömän kiehtova luonto. :)

   Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.