LISSABON - VIISI HUIKEAA NÄKÖALAPAIKKAA

Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal

Lissabon on rakennettu seitsemälle kukkulalle, mutta paikan päällä ei voi olla ihmettelemättä, että luvun on pakko olla pahasti alakanttiin. Oli kukkuloita kuinka monta tahansa, kaupungin hienous  ja ainutlaatuisuus piilee nimenomaan sen mäkisessä maastossa. Lukuisat näköalapaikat tarjoavat todella upeita maisemia kaikkiin ilmansuuntiin. Siinä missä yhdestä voi ihailla kaupungin vanhinta aluetta Alfamaan, toisesta voi nähdä Huhtikuun 25. päivän sillan ja melkein luulla olevansa San Franciscossa. Kävin neljän päivän aikana usealla miradourolla eli näköalapaikalla, joista viisi seuraavaksi esittelyssä. Mikä on sinun suosikkisi?

Lissabon, Portugal

1. Miradouro de Sao Pedro de Alcantara

Kävin Bairro Altossa sijaitsevalla Sao Pedro de Alcantaran näköalapaikalla ensimmäisenä päivänä. Komea näköala avautuu muun muassa ihastuttavaan Alfamaan. Ihmiset istuivat penkeillä kahvin, viinin ja livemusiikin seurassa. Toisena päivänä kävelin saman paikan ohi uudestaan ja sen puistomaisella tasanteella tanssittiin kizombaa. Näköalapaikka on hyvällä sijainnilla ja sen voi kätevästi yhdistää muuhun kiertelyyn Bairro Altossa ja muilla lähialueilla.

Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal

2. Miradouro do Parque Eduardo VII

Puistomainen ja monin tavoin kovin kuninkaallinen Parque Eduardo VII:n näköalapaikka oli lähellä majoitustani, minkä vuoksi se oli ensikosketukseni kaupunkimaisemaan. Respasta kehotettiin käymään niin puistossa kuin näköalapaikalla ja samalla kerrottiin, että kaupungin komein liikenneympyrä on niiden edessä. Parque Eduardo VII sijaitsee sopivasti Avenida da Liberdade -kadun päässä ja on matkalla keskustaan, jos majoittuu samalla puolella kaupunkia. Myös Hop on Hop off -bussit lähtevät edustalta. Läheinen Jardim Amalia Rodrigues oli myös kiva, josta kaksi alinta kuvaa on otettu.


Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal

3. Miradouro das Portas do Sol

Jostain syystä Portas do Solin näköalapaikka oli yksi suosikeistani. Olin kiivennyt hikisenä Alfaman kapeita katuja ensin St. Georgen linnalle ja sitten sieltä alas tietämättä tarkemmin, minne olen menossa. Kuinkas kävikään, päädyin tälle upealle näköalapaikalle. Näissä maisemissa kyllä kelpaa nauttia virvokkeita tai syödä kunnolla. Paikka oli todella suosittu, tosin aika monet näyttivät ottavan pari kuvaa ja jatkavan sitten matkaa. 

Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal

4. Miradouro de Santa Luzia

Paksuja pylväitä, sinisiä laattoja ja pieniä punaisia kukkia - niistä on Miradouro de Santa Luzian näköalapaikka tehty. Tämä pieni, mutta viehättävä näköalapaikka tai oikeastaan näköalaterassi on varmasti yksi suosituimmista, enkä ihmettele miksi. Näkymä Tagus-joelle on hyvin samanlainen kuin muista lähellä olevista paikoista, mutta pienet yksityiskohdat ja kauniit värit tekevät Santa Luziasta sopivasti romanttisen. Täällä kannattaa todellakin piipahtaa aistimassa tunnelmaa.

Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal

5. Miradouro do Castelo de Sao Jorge

Tämä näköalapaikka tarjoaa monta kulmaa kaupunkiin, sillä se on paljon laajemmalla alueella kuin yhdellä pienellä suoralla. St. Georgen linnan alueelta on todella hulppeat maisemat eri puolille kaupunkia, erityisesti Tagus-joelle, Huhtikuun 25. päivän sillalle ja Bairro Alton puolelle. 8,50 euron pääsymaksulla voi ihastella niin maisemia kuin itse linnaa, jonka huipulla odottavat jälleen uudet ja erilaiset maisemat. Lippuluukulla oli pitkä, alaspäin kiemurteleva jono, mutta onneksi kassoja on useita ja jono eteni ripeästi. Jonottamista ei siis kannata säikähtää, eikä sen takia ainakaan kannata jättää menemästä.

Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal

Lissabon, Portugal

Olethan käynyt tykkäämässä Elina Marjaana -blogista Instagramissa? Sieltä löydät hurjasti lisää matkakuvia ja -inspiraatiota. Klikkaa @elinamarjaana ja nähdään Instassa!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.