HOTELLIVINKKI: THE SKY LOFTS LISBON GUESTHOUSE

Lissabon, Portugal, hotels

Hotellin valinta pistää pään pyörälle ja vie pahimmillaan tuhottomasti aikaa. Yleensä pallottelen ideoita reissukaverin kanssa, mutta keväinen Lissabonin matka oli monen vuoden jälkeen eka kokonaan yksin tehty matka. Olin avoin, vähän liiankin avoin erilaisille vaihtoehdoille, joten katsoin niin halpoja hostelleja kuin hienoja neljän tähden hotelleja. Varsinaisia kriteerejä oli vain muutama - siisteys ja aamupala. Sijainnilta toivoin ainoastaan fiksua kävely- tai metromatkaa keskustaan.

Muutaman illan jälkeen löysin etsimäni - hinta-laatusuhteeltaan loistavan huoneen jaetulla kylppärillä pienestä ja kuvien perusteella herttaisesta guesthousesta. The Sky Lofts Lisbon Guesthousella oli Bookingissa yhteensä yli 1200 arvostelua ja keskiarvona 9.2. Arvosteluissa kehuttiin yksi toisensa jälkeen itselleni tärkeitä asioita - siisteyttä, viihtyisyyttä ja loistavaa palvelua. Varasin huoneen nopeasti, sillä eihän näin moni arvostelu voi yksinkertaisesti olla väärässä.

Lissabon, Portugal, hotels

Sijainti ja rakennus

The Sky Lofts Lisbon Guesthouse sijaitsee Avenida Antonio Augusto De Aguiar -kadulla, Lissabonin keskustasta katsottuna hieman viistosti luoteessa. Kadulla on paljon muitakin hotelleja, ravintoloita, kahviloita, ruoka- ja vaatekauppoja sekä leffateatteri. Bairro Altoon kävelee noin 20 minuuttia ja ydinkeskustaan vain vähän enemmän. Lähin metropysäkki on melkein tien toisella puolella ja toinen, lentoasemalle suoraan vievä metrolinja kulkee muutaman sadan metrin päästä. 

Guesthouse löytyy tavallisesta asuinkerrostalosta tai itse asiassa sen ekasta ja viidennestä kerroksesta. Viidennessä kerroksessa olevaan respaan pääsee kätevästi pienellä hissillä. Joissakin arvosteluissa dissattiin respan sijoittelua, mutta itselläni ei ollut ongelmaa kulkea kahden kerroksen väliä. Majoituin ekassa kerroksessa ja kävin aamupalalla viidennessä. Ainut oikea miinus oli rappukäytävän valo, joka ei palanut kaikissa kerroksissa. Hissilläkin olisi päässyt, mutta aika usein kaivoin puhelimen lampun esiin.

Kahden hengen huone

Kahden hengen huone oli yksinkertaisesti sisustettu, mutta sieltä löytyi kaikki, mitä tarvitsin kolmen päivän aikana. Sänky oli ihanan pehmeä ja leveä, tyynyjä oli kahta eri kovuutta. Huoneessa oli vaaterekki ja lattialla riittävästi tilaa avata (ainakin yksi) matkalaukku. Nurkassa oli tuoli, mutta pöytää ei ollut. Tämä ei varsinaisesti haitannut, sillä säilytin pikkutavaroita yöpöydällä ja meikkasin sängyssä. Huoneessa oli hempeä kukkatapetti, mutta olen ymmärtänyt kuvien perusteella, että jokainen huone on sisustettu omalla tavallaan. Tyyli on yhdistelmä Ikeaa ja boutique-hotellia.

Lissabon, Portugal, hotels

Lissabon, Portugal, hotels

Lissabon, Portugal, hotels

Lissabon, Portugal, hotels

Yhteiset tilat - kylppäri ja keittiö

Molemmissa kerroksissa on kaikille asukkaille yhteisiä tiloja, kuten keittiö ja useita pesuhuoneita. Ekassa kerroksessa on muistaakseni neljä makuuhuonetta ja kolme kylppäriä, joten oman kylppärin puuttuminen ei ollut millään tavalla ongelmallista.  Aina oli yksi tai useampi vapaana. Yhteisistä tiloista pidettiin hyvää huolta ja ne olivat puhtaita ja hyväntuoksuisia. Käytävällä soi rauhoittava musiikki, jonka tahdissa oli mukava palata huoneeseen pitkän päivän jälkeen.

Keittiön varustetaso oli kohdillaan viinilaseista lähtien. Jääkaappiin mahtui omia eväitä ja lähikaupasta ostettu parin euron viinipullo. Myös pikakahvia ja teetä oli tarjolla. Keittiössä ei ole liettä, mutta ruoanlämmitys onnistuu tarvittaessa mikrossa. Lissabonissa on kuitenkin niin ihania ravintoloita, että olisi sääli viettää kaikki päivät keittiössä kokkaamassa. Jääkaappi oli loistava juttu, sillä siellä sai säilytettyä esimerkiksi gluteenitonta leipää.

Lissabon, Portugal, hotels

Lissabon, Portugal, hotels

Lissabon, Portugal, hotels

Aamiainen

Aamiainen tarjoillaan kahdessa pienessä ja herttaisessa huoneessa hotellin 5. kerroksessa. Valkoiset huolella katetut kahden hengen pöydät täyttävät viistokattoisen tilan, eivätkä kumma kyllä koskaan olleet täynnä, vaikka pöytiä oli vain muutama. Aamupala on katettu pitkälle pöydälle seinän viereen. Valikoima on suppea, mutta siitä löytyy juuri oikeita juttuja - jugurttia, leipää, juustoa, kasviksia, hedelmiä ja tietenkin kahvia. Mulla oli mukana gluteenittomia puurohiutaleita ja leipää, joten sain täyttävän aamiaisen kasaan omia ja talon eväitä yhdistelemällä.

Lissabon, Portugal, hotels

Lissabon, Portugal, hotels

Lissabon, Portugal, hotels

Kodikas ja rauhallinen tunnelma

The Sky Lofts Lisbon Guesthouse vastasi kaikin puolin odotuksiani ja oli juuri sopiva valinta kolmen päivän visiitille. Parasta oli ehdottomasti viihtyisä ja kodikas tunnelma, jota on vaikea kuvata kuvien ja tekstin välityksellä. Tunnelmassa oli kuitenkin jotain hyvin seesteistä, rauhallista ja aidosti vilpitöntä. Hotellissa ei ole mitään turhaa, vaan juuri oikeisiin asioihin ja yksityiskohtiin on panostettu. Hinta-laatusuhde on myös erinomainen. Kannattaa laittaa nimi mieleen, jos suunnittelet Lissabonin reissua ja kodikas guesthouse on suosimasi majoitusmuoto. 

* * *  

Olethan käynyt tykkäämässä Elina Marjaana -blogista Instagramissa? Sieltä löydät hurjasti lisää matkakuvia ja -inspiraatiota. Klikkaa @elinamarjaana ja nähdään Instassa!

4 kommenttia

 1. Täytyy laittaa vinkki korvan taakse. Pohdin Lissaboniin matkustamista itsekseni vielä tässä syksyn aikana ja tällainen guest house olisi oikein sopiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehdottomasti! Kannattaa googlata lisää, jos vaikka sattuisikin olemaan sellainen paikka, mitä etsit. :) Oli tosi rauhallinen, siisti ja viihtyisä, mutta riippuu tietenkin paljon siitä haluaako majoittua guesthouse-tyyppisessä ja esim. jakaa kylppärin.Toivottavasti reissu toteutuu! Lissabon on aivan ihana. :)

   Poista
 2. Ihanan näköinen hotelli! Juuri itse etsin Lissabonista hotellitarjouksia ja taitaa nyt etsinnät loppua. Jaetut tilat ei haittaa ja ihanaa kun aamainen kuuluu myös majoitukseen. Mukava tutustua ihmisiin majapaikassakin ja jakaa matkakokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! Viihdyin täällä tosi hyvin muutaman yön. Oli siistiä ja rauhallista eikä pieni kävelymatka keskustaan haitannut. Myös metrolla pääsee. Aamiainen oli pieni mutta ainakin itselleni oikein riittävä. Mukavaa Lissabonin reissua sulle! 🌞

   Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.