ROOM MATE LEO - PERSOONALLINEN BOUTIQUE-HOTELLI GRANADASSA

Granada, Spain, Espanja, Room Mate Hotels

Hotelli vai yökerho? Sitä mietin vielä respassa, jonne olin juuri raahannut painavan matkalaukkuni. Seisoin keskellä valoisaa huonetta ja hämmästelin ympärilläni olevia kultaisia yksityiskohtia ja rouhean punaisia nojatuoleja. Katsoin ylös ja eteeni avautui upea näkymä, joka kohosi kerros toisensa jälkeen ylemmäksi. Kaarevien ikkunoiden takaa pilkotti kapeita käytäviä ja tummia ovia. Hyvä on, kai tämä sitten on hotelli - ja vieläpä todella kiinnostava sellainen!

Granada, Spain, Espanja, Room Mate Hotels

Kahden hengen huone kultaisella seinällä

Kolmannen kerroksen huoneestamme paljastui ensin pieni eteinen, jonka vastapäätä oli kylpyhuone ja sitten viistosti oikealla makuuhuone. Vau, kultainen seinä, musta sänky ja jotenkin överi sisustus! Huone vaikutti pramealta ja sellaiselta jollaiseksi en sisustaisi kotiani, mutta jossa viihtyisin mainiosti kolme  yötä - ehkä jopa pidempään. Pöydällä oli kaksi pientä kippoa täynnä karkkia ja ihmisoikeusjulistus. Sänky oli leveä, yöpöydän coffee station sopivan monipuolinen ja pistorasioitakin oli riittävästi eri puolilla huonetta. 

Viimeisen päälle laitettu kylppäri oli kaikin puolin puhdas. Tummat laatat ja vaaleat kalusteet antoivat laadukkaan vaikutelman ja hotellin oman brändin mukaiset oranssit yksityiskohdat pilkottivat shampoissa, rasvoissa ja lasinalusissa. Pieniä purkkeja ja pusseja oli joka lähtöön, eikä omia tuotteita olisi välttämättä tarvinnut ottaa mukaan ainakaan muutaman päivän reissulle.

Granada, Spain, Espanja, Room Mate Hotels

Granada, Spain, Espanja, Room Mate Hotels

Granada, Spain, Espanja, Room Mate Hotels

Granada, Spain, Espanja, Room Mate Hotels

Herkullinen aamiainen rauhallisessa yläkerrassa

Kurkistimme yläkerran aamiaishuoneeseen heti ensimmäisenä päivänä, vaikka pääsimme nauttimaan sen tarjoamista herkuista vasta seuraavana aamuna. Huone löytyi hotellin ylimmästä kerroksesta ja sitä kautta kuljettiin myös ulkoterassille. Istuimme hetken ulkona, nautimme huoneessa keitetystä pikakahvista ja valokuvasimme Granadan vaaleita kattoja. Tämä olisi loistava tukikohta seuraavien päivien seikkailuille.

En tiedä, kuinka monta huonetta Room Mate Leossa on tai miten täynnä se oli meidän vierailumme aikana, mutta pieni aamiaishuone ei ollut kertaakaan täynnä - päinvastoin. Yhtenä aamuna istuimme hyvän tovin keskenään ennen seuraavien vieraiden tuloa. Sama hotelli vai yökerho -teema jatkui aamiaispaikan kirjavassa tapetissa, tummissa huonekaluissa ja kiiltävissä pinnoissa. Jotenkin tykkäsin tästä kaikesta ihan tosi paljon. Miten helppo ja viehättävä aloitus aamulle!

Aamiainen tarjoiltiin tuttuun tapaan buffetista ja siitä löytyi kaikki tutut hotelliaamiaisen osaset - leipää, vihanneksia, lämpimiä ruokia, jugurttia ja erilaisia mehuja. Parasta oli toisella pöydällä oleva gluteeniton piste, josta sai turvallisesti yksittäispakattuja Schärin tuotteita - leipää, mysliä ja keksejä. Valikoima ei ollut suuren suuri, mutta aivan riittävä pitämään nälän poissa lounaaseen asti. Aamiainen ei kuulunut huonehintaan, vaan päätimme vasta paikan päällä ottaa sen. Silloin siitä sai alennusta 15% ja hintaa jäi muistaakseni 7-8 euroa per aamu.

Granada, Spain, Espanja, Room Mate Hotels

Granada, Spain, Espanja, Room Mate Hotels

Granada, Spain, Espanja, Room Mate Hotels

Granada, Spain, Espanja, Room Mate Hotels

Parasta keskeinen sijainti, rauhallisuus, siisteys ja persoonallinen sisustus

Room Mate Leossa on monta asiaa kohdillaan. Se sijaitsee aivan Granadan keskustassa, yhdellä sen suosituimmista ostoskaduista Calle Mesonessa. Keskeisestä sijainnistaan huolimatta hotellin sisällä on hiljaista, eivätkä talon ulkopuoliset äänet kantaudu huoneeseen. Rakennuksen ympärillä ja lähettyvillä on kahviloita, ravintoloita ja paljon kauppoja. Myös perinteiset turistinähtävyydet, kuten Alhambran linna, ovat (pitkän) kävelymatkan päässä.

Toinen mahtava asia on siisteys. Niin yleiset tilat kuin oma huone olivat putipuhtaita. Tavarat olivat paikallaan, eikä esitteitä, hiustenkuivaajia tai muita pieniä juttuja oltu heitelty kiireessä ympäriinsä, kuten liian usein on tapana. Ekan päivän välisiivouksessa sängylle jätettiin ihana lappu ja kaksi sydämenmuotoista tikkaria. Kuinka herttaista! Toisen päivän jälkeen huonetta ei siivottu lainkaan, mikä laski hieman pisteitä. Olin jo tottunut vähän liian hyvään.

Itse asiassa hotellikokemus alkaa Room Mate Leon ulko-ovelta. Massiivista ja älyttömän painavaa ovea ei ole helppo avata, mutta sen takaa paljastuu pylväistä ja sohvista muodostuva pieni aula, joka muistuttaa ennen kaikkea yökerhon sisäänkäyntiä. Hotellin respa on ekassa kerroksessa, jonne pääsee hissillä. Hissi löytyy kapean ja hieman mutkaisen käytävän päästä, mutta kuitenkin hyvien opasteiden viitoittamana. Respasta ja kerroksista on kaunis näkymä noihin postauksen ekan kuvan ikkunoihin. Värikäs ja leikittelevä sisustustyyli hurmaa niin huoneissa kuin aamiaisella.

Granada, Spain, Espanja, Room Mate Hotels

Granada, Spain, Espanja, Room Mate Hotels

Granada, Spain, Espanja, Room Mate Hotels

Granada, Spain, Espanja, Room Mate Hotels

Granada, Spain, Espanja, Room Mate Hotels

Room Mate onkin kokonainen hotelliketju - ja Granadassa tosi edullinen!

Room Mate Hotels on persoonallisten boutique-hotelleiden ketju ja niitä löytyy ainakin muutamasta Euroopan maasta ja Yhdysvalloista. Hintataso näyttää vaihtelevan, sillä meidän yö maksoi noin 50 euroa, mutta Nykissä huoneesta saa pulittaa useita satasia. Meidän oli ihan pakko tarkistaa, että 150 euron lasku oli tosiaan kolmelta eikä yhdeltä yöltä, sillä rahoille sai niin hyvin vastinetta. Room Maten hotellit on nimetty naisten ja miesten nimillä ja niiden ympärille on rakennettu tarina, jonka mukaan tämä kyseinen henkilö, Granadan tapauksessa Leo, toivottaa vieraansa tai oikeastaan ystävänsä tervetulleeksi kotiin - so welcome home, my friend!

Granada, Spain, Espanja, Room Mate Hotels

* * *

Olethan käynyt tykkäämässä Elina Marjaana -blogista Instagramissa? Sieltä löydät hurjasti lisää matkakuvia ja -inspiraatiota. Klikkaa @elinamarjaana ja nähdään Instassa!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.