RENTO AAMIAINEN THE LOCAL CULTURE HOSTEL & CAFESSA JYVÄSKYLÄSSÄ

Jyväskylä, hostelli

Paras aloitus viikonlopulle on odotukset ylittävä aamiainen jossain uudessa paikassa. Viime lauantaina tällainen paikka löytyi Jyväskylän Yläkaupungilta, aivan yliopiston kirjaston vastapäätä. The Local Culture Hostel & Cafe on boutique-hostellin ja kahvilan yhdistelmä, jossa voi yöpyä suomalaisteemaisissa huoneissa, herkutella lähiseudun tuotteilla ja nauttia kulttuurielämyksistä. Kävimme tutustumassa kahvilan puolella tarjoiltavaan aamiaisbuffettiin ja olimme vaikuttuneita niin tarjoiluista, tunnelmasta kuin palvelusta. Ihanaa, että tällaisia melko uusia paikkoja on olemassa!

Jyväskylä, hostelli

The Local Culture Hostel & Cafe löytyy upeasta vanhasta rakennuksesta Yläkaupungilta. Tummien ovien takana on tilava eteinen, josta lähtee oma ovensa niin hostellin huoneisiin kuin kahvilaan. Kahvilan kahdessa kerroksessa on erilaisia pöytä- ja sohvaryhmiä, joista olimme varanneet yhden. Rakennuksen historiaan voi tutustua niin paikan päällä kuin nettisivuilla. Aika mieletöntä, että vuonna 1851 rakennettu jugend-tyylinen rakennus on alun perin ollut viljamakasiini, minkä jälkeen se on toiminut niin kirjastona, museona kuin yliopiston hallintorakennuksena.

Jyväskylä, hostelli

Jyväskylä, hostelli

Aamiaiselta löytyy pelkkää kasvisruokaa -  mahtavaa! Se noudattaa pitkälti lakto-ovo-vegetaarista linjaa, mutta osa vaihtoehdoista, kuten juustot ja leikkeleet, on puhtaasti vegaanisia. Leipä ja niiden lisukkeet sekä lämpimät juomat löytyvät tiskiltä, kun taas tuorepuuro, jugurtti, mehukeitto ja smoothie sivupöydältä. Aamiainen ei ole kovin isolla alueella, mutta se on monipuolinen, eikä niin tavanomainen, vaikka se koostuukin monista tutuista elementeistä. 

Myös gluteenittomuus on huomioitu erinomaisesti. Kaurapuuro, leivät ja keksit tuodaan suoraan pöytään, samoin iso kasa vegaanijuustoa kontaminaatioriskin vuoksi. Tuunaan mustikkaista soijajugurttia rusinoilla ja kaurapuuroa mehukeitolla, kookoshiutaleilla ja mantelilastuilla. Vihermehu maistuu siltä, miltä pitääkin - terveelliseltä. Myös tavallinen leipä saa kehuja pöydässämme. Puolitoista tuntia vierähtää hetkessä ja jäljelle jää vain iso kasa likaisia astioita.

Jyväskylä, hostelli

Jyväskylä, hostelli

Lauantaiaamuna aamiaisella on rauhallista. Muutama pöytä on varattu, mutta yleinen tunnelma on leppoisa ja kiireetön. Palvelu on loistavaa ja pöydät pysyvät siisteinä. Meininki on kaukana ison ja kiireisen ketjuhotellin aamiaisbuffetista. Kahvila kuvailee itseään olohuoneenasi aivan keskustan laidalla ja tämä pitää todellakin paikkansa. Ympäristö on ainutlaatuinen, tunnelma kotoisa ja sijainti sopivan kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Iso suositus, jos haluat kokeilla jotain uutta Jyväskylässä.

The Local Culture Hostel & Cafe löytyy osoitteesta Seminaarinkatu 32, 40100 Jyväskylä. Aamiaista tarjoillaan ma-pe klo 7.30-10.00 ja la-su klo 8.00-12.00. Lue lisää nettisivuilta täältä

* * *

Seuraathan jo Elina Marjaanaa Instagramissa? Sieltä löydät hurjasti lisää matkakuvia ja -inspiraatiota. Klikkaa @elinamarjaana ja nähdään Instassa!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.