PÄIVÄ TALLINNASSA & RAVINTOLAVINKKEJÄ VEGAANEILLE


Vuoden 2018 viimeinen matka toteutui vuoden toiseksi viimeisenä päivänä. Tallinna oli juuri sitä, mitä kaipasin rennon joulun ja sen jälkeisen vatsataudin jälkeen. Olipa ihana käydä tutussa kaupungissa ja löytää jälleen uusia mahtavia juttuja. Tallinna on siitä mielenkiintoinen, että sieltä löytää aina jotain uuttaa. Aina voi mennä uuteen kahvilaan ja ravintolaan tai tutustua uuteen luonnonkosmetiikkatuotteeseen. Tällä reissulla parasta olivat kaksi mielenkiintoista ravintolaa, vanha tuttu sisustusliike ja kaupungin jouluvalot. Oli muuten jännä huomata, että erilaisia valoja oli ympäri kaupunkia, mutta asuntojen ikkunoista niitä ei loistanut juuri lainkaan.Kalamaja ja Vanhakaupunki rauhallisesti kävellen

Parasta Tallinnan huvia on kävely kaupungin eri alueilla, erityisesti Kalamajassa ja Vanhassakaupungissa. Rakastan molempia yli kaiken, mutta hyvin eri syistä. Kalamajassa houkuttelee ravintolat, kahvilat ja pienet liikkeet, kun taas Vanhassakaupungissa värikkäät rakennukset, pienet kadut ja salaiset sisäpihat. Toisaalta Vanhassakaupungissa on myös loistava ruokatarjonta ja usein päätyy paikkaan, jonka sisäänkäynnillä ei vielä osaa sanoa, mihin on tullut. Sisällä odottaa yllätys ja on aivan kuin olisi astunut toiseen maailmaan.

Tällä kertaa söimme aamiaista Vanhankaupungin laidalla, josta kävelimme Kalamajaan. Kiersimme Balti Jama Turgin ja muutamia muita liikkeitä, minkä jälkeen suunnistimme katsomaan paljon kehuttua ja monessa blogissa vilahtanutta joulutoria. Paras joulutunnelma oli jo takanapäin, mutta kieltämättä torin pienet ja puiset kojut olivat herttaisia. Tuhdin aamiaisen vuoksi emme olleet nälkäisiä, joten teimme pienen shoppailukierroksen Virukeskuksessa ennen kuin menimme lounaalle.Kahvilavinkki: Vegankohvik Inspiratsioon

Vanhankaupungin laitamilla on värikäs ja rento vegaanikahvila Inspiratsioon. Löysin kahvilan Keliakialiiton sivuilta ja ihastuin sen nettisivuilla olevaan kuvaan gluteenittomasta pannarista. Sitä oli pakko päästä maistamaan! Peanut butter pancake oli herkullinen ja todella tuhti valinta. Sen voimalla jaksoi kiertää hyvin aina seuraavaan ruokaan asti. Kahvilan sisustus oli juuri sitä, mitä Tallinnan kahviloissa rakastan - kirjava, mauton ja erilaisista kalusteista koottu. Täydellinen kombo herättelemään aisteja.

Osoite: Lai 44Shoppailua: Natura Siperica, Stradivarius, Sadama Turg ja moni muu

Jo useita vuosia Tallinnan tuliaiset ovat mukailleet samaa kaavaa - teetä, viiniä ja luonnonkosmetiikka. Tällä kertaa mukaan tarttui neljä ihanaa teepakettia, pari valkkaria, suihkusaippua ja bonuksensa ale-pipo ja kalenteri. Kalenteri oli niin herttainen, että se oli pakko ottaa mukaan ja sille löytyi heti myös sopiva käyttötarkoitus. Shoppailimme Kalamajassa, jossa on ihania pieniä käsityö- ja sisustusliikkeitä sekä Virukeskuksessa, jossa on muun muassa Natura Siperican liike. Ostoskierros ei yleensä vie kovin kauaa ja kulkee tiettyjen Suomesta puuttuvien kauppojen kautta.
Ravintolavinkki: NOP

Kyselin Instan kautta kahvila- ja ravintolavinkkejä Tallinnaan ja sain yhden ihanan vastauksen - NOP. Olin lukenut paikasta joskus aiemmin, joten päätimme suunnata sinne, vaikka se ei ollutkaan matkan varrella. Kodikas ja lämminhenkinen NOP löytyy vanhasta puurakennuksesta matkalla Kadriorgin puistoon. Paikalla oli mukavasti porukkaa, ja kynttilät toivat oman ihanan tunnelmansa pöytiin. Luen tällä hetkellä tanskalaista Hygge-kirjaa, joten muutaman luetun sivun perusteella voisin sanoa, että täällä oli oikein hygge tunnelma.

Kimchikeitto oli loistava valinta lounaaksi. Liemi oli maukas, omaan makuuni jopa voimakkuuden yläpäässä, ja puhdistava cleanse-smoothie toimi hyvänä ruokajuomana. Ruokalista on siinä mielessä loistava, että monia aterioita saa myös vegaanina, vaikka perusannos sisältäisikin lihaa. NOP:ssa on myös pieni myymälä, josta löytyy luomutuotteita ja monia heidän omia tuotteitaan. Ja herttainen pieni vessa, josta oli pakko ottaa kuva.

Osoite: J. Köleri 1

* * *
Olethan käynyt tykkäämässä Elina Marjaana -blogista Instagramissa? Sieltä löydät hurjasti lisää matkakuvia ja -inspiraatiota. Klikkaa @elinamarjaana ja nähdään Instassa!

6 kommenttia

 1. Onpa sulla kivoja kuvia Tallinnasta! Ja olet käynyt monessa munkin suosikkipaikoistani. Omaan blogiini kirjoittelin viimeksi Tallinnan sivukujista. Välillä on ihanaa vaellella pois turistivirroista. sooloiluja.com/vanhan-kaupungin-sivukujat/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haaveilen kovasti pidemmästä kuin päivän Tallinnan visiitistä, niin olisi aikaa tutkia enemmän. Kiitti vinkistä, käyn kurkkaamassa!

   Poista
 2. Erityiskiitos hieman erikoisemmista Tallinnan-suosituksista. Mielestäni kahvilat Tallinnassa ovat yleensä aivan ihania, kodikkaita ja rentoja paikkoja – melkein kuin olisi astunut jonkun kotiin.

  Seuraavalla kerralla menen itsekin Kalamajaan; tällä kertaa viihdyin pääasiassa vanhassa kaupungissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja toivottavasti näistä löytyy uusia lemppareita tai muuten kivoja paikkoja! Mä päädyn Tallinnassa aina kovin erikoisiin kahviloihin, joissa on värikäs sisustus ja hyvät tarjoilut. ☺️ Tallinna on huippu lähikohde!

   Poista
 3. Söikö aamupalan Inspiratsioonissa? Olen kaipaillut vinkkejä hyviin aamiaispaikkoihin Tallinnaan. Monesti yövymme laivalla ja aamulla lähdemme tutustumaan kaupunkiin. En haluaisi syödä laivalla vaan mielummin miellekkäässä ympäristössä suht lähellä satamaa tai ainakin helpon matkan päässä esimerkiksi julkisilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo pannari kuva on sieltä. :) Se oli hauska ja värikäs paikka, jos viihtyy sellaisessa. Pannarit oli hyviä ja tuhteja, tuli banaanin, maapähkinävöin ja marjojen kanssa. Mun ystävällä oli smoothie bowl, se oli kuulemma hyvä ja pirteänmakuinen. :) Tää toimi tosi hyvin, että mentiin satamasta heti aamupalalle. Olin jo syönyt kotona, mutta se on kuitenkin sen verran pitkä matka odotuksineen, että parempi syödä uusi aamiainen ja jatkaa sitten kaupungille. Jaksaa paljon paremmin.

   Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.