AIRBNB NØRREBROSSA - UHKA VAI MAHDOLLISUUS?


Pitkä viikonloppu Kööpenhaminassa ja majoitus Airbnb:ssä Nørrebrossa. Olimme katsoneet alueen kartalta ja saaneet muutamia loistavia vinkkejä ravintoloista, vintage-kaupoista ja rennosta tunnelmasta, mutta muuten odotimme innolla ja täysin tietämättöminä millainen asuinalueemme olisi. Viimeisen reissupäivän iltana katsoin mielenkiinnosta ystävämme Googlen ajatuksia Nørrebrosta ja kappas, yksi hakutuloksissa eniten esille noussut aihe oli turvallisuus. Tai itse asiassa turvattomuus. Häh? Alueella on ollut aavistuksen levoton maine, mutta onneksi se ei ole enää sitä ainakaan samassa mittakaavassa. Tästä ja alueen muista puolista sekä kivasta asunnostamme tarkemmin seuraavaksi.

Sijainti ja välimatkat

Noin 80 000 asukkaan Nørrebro sijaitsee Kööpenhaminan keskiosassa, keskustasta katsottuna luoteessa. Matkaa tärkeimmille nähtävyyksille ja kaupungin keskustan parhaisiin kauppoihin ja ravintoloihin on muutaman kilometrin luokkaa riippuen majoituksen sijainnista. Meidän asuntomme löytyi Jagtvejen rauhalliselta ja tunnelmalliselta poikkikadulta, jossa oli pääasiassa asuinkerrostaloja. Sieltä oli Norreportin asemalle 2 km, Tivoli Gardensiin 3,5 km, Pieni merenneito -patsaalle 4 km ja Christianshavniin 5 km.

Nørrebrosta keskustaan pääsee niin bussilla kuin leveitä pyöräteitä pitkin, eikä kävelykään ole hullumpi vaihtoehto. Sijainti sopii etenkin niille, jotka eivät halua majoittua ydinkeskustassa, mutta arvostavat palveluiden läheisyyttä. Illalla oli kiva palata alueelle, kun tiesi, että asunnon läheltä löytyy lukuisia hyviä ravintoloita, joista valita. Nørrebrogaden ja Tagensvejen pitkät suorat ja leveät pyöräkaistat tekivät polkemisesta mukavaa ja nopea
a, tosin paikalliset saattoivat ihmetellä meidän turistien poukkoilevaa ja paikoin päättämätöntä menoa. Monipuoliset palvelut

Nørrebrosta löytyy kaikkea, mitä onnistuneella lomalla tarvitsee - hyviä ravintoloita, isoja ruokakauppoja ja lukuisia polkupyörävuokraamoja. Se on loistava tukikohta juuri runsaiden palveluidensa vuoksi. Asuntomme lähellä oli useita keskikokoisia ruokakauppoja, joten aamupalatarvikkeiden ostaminen oli yhtä luksusta. Jopa niin luksusta, että menimme yhteen kauppaan vain todetaksemme sen olevan vähän liian pieni ja vaihdoimme seuraavaan. Alueella on myös ketjuliikkeisiin kuulumattomia ruokakauppoja.

Jos pidät hyvästä ruoasta ja syöt mielelläsi ulkona, Nørrebro on loistava paikka, vaikka et majoittuisikaan siellä. Kävimme kolmessa ravintolassa, josta yhdestä otimme take awayta. Souls on tunnelmallinen vegaaniravintola ja Tikka Masala Restaurant loistava intialainen. Kuulin kehuja myös La Netan tacoista, kun taas California Kitchenin terassi näytti houkuttelevalta pyöräillessämme ohi. Nørrebrossa on myös halpoja kebabeja, shawarmoja ja muita vastaavia. Nälkä siellä ei kyllä pääse yllättämään.


Joka kulmalta löytyy myös pyörävuokraamo. Me vuokrasimme omamme muistaakseni Retro Bikes -nimisestä paikasta, joka oli ensimmäinen vastaantuleva ja netissä tekemämme hintavertailun perusteella hyvänhintainen. Kolme vuorokautta maksoi vähän päälle 30 euroa. Sain ihastuttavan vihreän pyörän valtavan kokoisella puisella korilla, johon olisi mahtunut useampikin käsilaukku. Iso irrallinen lukko kuului hintaan, mutta kypärä ei kuulunut, eivätkä paikalliset näyttäneet sitä juuri käyttävän. Todennäköisesti ei ole suurta väliä, mistä pyörän vuokraa ja voisin kuvitella, että Nørrebron alueella hinnoissa ei ole valtavia eroja.Parhaita nähtävyyksiä

Nørrebrossa on muutamia mainitsemisen arvoisia nähtävyyksiä, joista kävimme seuraavissa:

Superkilen: Urbaani puisto, joka tunnetaan erityisesti musta-valkoisista raidoistaan. Tämä oli oikein hauska paikka hetkelliseen hengailuun ja valokuvaukseen aurinkoisena päivänä. Tykkäsin raidoista, kuten tykkään niistä vähän kaikessa, mutta kieltämättä ne näyttävät paremmilta taiteellisissa valokuvissa. Kaikkien erikoisia kuvakulmia rakastavien kannattaa käydä paikalla. Monikulttuurisuus tuli hauskalla tavalla esiin mosaiikissa, puolikuun symbolista ja maassa olevissa laatoissa, joissa mainittiin Kabulin kaltaisia kaukaisia paikkoja. Alueella on myös punainen ja vihreä aukio, mutta me emme käyneet niissä. Jaegersborggade: Nuorekas katu, joka vetää puoleensa paikallisia ja turisteja taidegallerioilla, luomukahviloilla, vintage-vaatteilla ja muilla ihastuttavilla puodeillaan. Kävimme kadulla aamupäivällä, jolloin pienet putiikit vasta heräsivät yöuniltaan. Olisi ollut hauska nähdä sama paikka myöhemmin illalla. Täältä löytyy myös Grød, ihana puuroravintola, jota hehkutin viimeksi Kööpenhaminan ruokapostauksessa täälläDronning Louises Bro: Silta, joka yhdistää Nørrebron Kööpenhaminan ydinkeskustaan. Sen molemmilla puolilla kulkee pyörätie ja ne näyttivät olevan suosittuja ainakin liikenteen määrästä päätellen. Silta toimii myös loistavana hengailupaikkana, jonka penkeillä on kiva ihastella ympäröivää maisemaa ja valokuvata kaupunkia. Valitettavasti en tajunnut ottaa yhtään kuvaa paikasta, mutta tänne kannattaa tulla viettämään aikaa paikallisten kanssa.

Kokemuksia Airbnb:stä

Nørrebrossa on lukuisia majoitusvaihtoehtoja, mutta suuria hotelliketjuja siellä ei juuri ole tai ainakaan niitä ei tullut vastaan. Valitsimme Airbnb:n lähinnä siksi, että löysimme sitä kautta viihtyisän ja toiveisiimme sopivan asunnon. Emme juurikaan kiinnittäneet huomiota siihen, että asunto sijaitsi nimenomaan Nørrebrossa. Katsoimme kartalta alueen sijainnin ja totesimme sen olevan riittävän lähellä keskustaa.

Asuntomme  oli valoisa kaksio, jossa oli olohuoneen ja makuuhuoneen lisäksi kohtalaisen kokoinen keittiö ja pienen pieni kylpyhuone. Se oli pieni lähinnä siksi, että varsinaista suihkua ei ollut, vaan peseytyminen tapahtui lavuaarin ja pöntön välissä. Voi sitä ihmetystä, kun tulimme asuntoon ja yritimme etsiä suihkua jokaisen oven takaa. Lopulta tajusimme, että Airbnb:n kommentit pienestä suihkusta todella tarkoittivat vain suihkuhanaa wc-tilassa. Pärjäsimme hyvin kolme vuorokautta, mutta pysyväksi ratkaisuksi kieltämättä vähän haastava.

Asunto oli sisustettu viihtyisästi ja siellä oli paljon samoja tuttuja elementtejä kuin kotona Helsingissä. Mitä sitä nyt hyviä asioita muuttamaan, kun voi nukkua samanlaisessa sängyssä myös lomalla! Vietimme asunnolla melko vähän aikaa, lähinnä aamulla aamupalan ja valmistautumisen sekä illalla sometuokion ja yleisen lepäilyn merkeissä. Taisin mennä nukkumaan jo ennen kymmentä, kun pitkä päivä pyöränselässä väsytti. Aamulla oli hauska herätä asunnon radiosta soimaan lähteneeseen Hugo Helmigin Please don't liehin. Oikein leppoisa herätys, joka onneksi sattui olemaan samaan aikaan meidän omien kellojemme kanssa.Turvallisuus

Nørrebron ja etenkin sen joidenkin osien maine on ollut vuosien varrella huono lähinnä korkean rikollisuuden vuoksi. Tilanne on kuitenkin parantunut ja tällä hetkellä se tunnetaan monikulttuurisena nuorten aikuisten suosimana alueena, jossa on mielenkiintoisia ravintoloita, kahviloita ja baareja, uniikkeja vaate- ja sisustuskauppoja sekä monikulttuurinen meininki. Pienien kauppojen nimet olivat arabiaksi ja mallinukeilla oli päällä pitkät abayat.

Ymmärsin, että rikollisuusluvut ovat korkeat verrattuna moniin muihin Kööpenhaminan asuinalueisiin, mutta rikokset ovat pääasiassa jengien välisiä, eivätkä yleensä kohdistu ulkopuolisiin. Kööpenhaminan virallisilla matkailusivuilla (täällä) tosin tuodaan esiin viime vuoden kes
ällä ja syksyllä Nørrebrossa tapahtuneita ampumavälikohtauksia, joissa on loukkaantunut myös sivullisia. Nämä ovat tapahtuneet tietyillä alueilla ja erityisesti nuoria miehiä kehotetaan yöllä varovaisuuteen.

Liikuimme Nørrebrossa päiväsaikaan pääasiassa kävellen ja pyörällä. En huomannut alueella mitään erityistä tai että siellä olisi liikkunut jotenkin tavallista kaupunkialuetta enemmän erikoista porukkaa tai jengejä. Asuntomme ympäristö oli todella kaunis ja viihtyisä. Ekana päivänä etsimme automaattia ja päädyimme hieman pidemmälle paikkaan, joka ei ollut yhtä viihtyisä. Nørrebron suosituimmat kadut ja niiden ravintolat ovat kuitenkin täynnä ihmisiä. Varovaisuuteen lienee syytä lähinnä pimeällä, kuten aika monessa muussakin paikassa.

Jos sinulla on kokemuksia alueesta, niin kerro ihmeessä kommenttiosiossa. Plussat ja miinukset?


Olethan käynyt tykkäämässä Elina Marjaana -blogista Instagramissa? Sieltä löydät hurjasti lisää matkakuvia ja -inspiraatiota. Klikkaa @elinamarjaana ja nähdään Instassa!

2 kommenttia

  1. Nørrebro on ja toivottavasti aina tulee olemaan ihanan rosoinen.Sellainen se oli jo 70-luvulla, jolloin asuin siellä poikaystäväni, sittemmin mieheni kanssa pari vuotta. Alueella on oma sielunsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla 70-luvun Norrebrosta! Oli kyllä kivalla tavalla rosoinen ja oikein mainio paikka majoittua. Kiitos kommentista! 😊

      Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.