LOUNASVINKKI LISSABONIIN - POIS CAFÉ ALFAMASSA

Alfama, Lissabon, Portugal

Kun on kävellyt useita tuhansia askeleita yhden aamupäivän aikana, on aika nauttia rentouttavasta lounashetkestä. Lissabonin vanhimmassa ja suloisimmassa kaupunginosassa, Alfamassa oleva Pois Café ja sen monipuolinen lounassalaatti oli ehdottomasti yksi päivän parhaista hetkistä. Värikäs ja sopivan boheemi kahvila on loistava paikka niin kevyelle lounaalle, brunssille kuin pelkälle kahville ja siellä huomioidaan myös gluteeniton ruokavalio.

Sijainti

Pois Café sijaitsee Rua São João da Praçalla, tyypillisellä yksisuuntaisella Alfaman kadulla. Kiersin aamulla St. George's Castlella ja Miradouro de Santa Luzian näköalapaikalla, minkä jälkeen kello näytti juuri sopivasti lounasaikaa. Olin merkinnyt paikan karttasovellukseen, mutta lopulta se tuli vastaan ennen kuin ehdin katsoa tarkkaa sijaintia. Lissabonin kadut näyttävät vievän aina lopulta oikeaan paikkaan.

Sisustus

Sunnuntaina iltapäivällä kahvila oli melkein täynnä, mutta onnistuin löytämään vapaan paikan matalasta pöydästä, jota ympäröi pari erilaista sohvaa ja kirjava kasa tuoleja. Istahdin alas ja menu tuotiin pöytään melkein heti. Tilasin maitokahvin ja arvoin ruokavaihtoehtojen välillä. Samassa pöydässä istunut seurue poistui jossain vaiheessa ja tilalle tuli uusi. Tunnelma oli rento ja huoleton.

Sisustus oli monella tavalla värikäs, kiinnostava ja täynnä yksityiskohtia. Vieressä oli tavallaan kirjahylly, josta löytyi muun muassa lastenkirjoja ja muuta tekemistä perheen pienimmille. Pöydät, tuolit ja sohvat olivat keskenään erilaisia ja erikokoisia, mutta viihtyivät iloisesti samassa tilassa. Kahvilan perällä olevan tiskin oikealla puolella oli wc, jonka vaaleanturkoosit laatat tekivät vaikutuksen. Parasta sisutuksessa oli kuitenkin itse huone ja sen kolme holvikaarta.


Alfama, Lissabon, Portugal

Alfama, Lissabon, Portugal

Ruoka

Pois Café on paljon enemmän kuin kahvila. Listalta löytyy sopivan kevyttä syötävää keittolounaasta, salaateista ja brunssista aina toasteihin ja täytettyihin sämpylöihin. Tilasin salaatin, jossa oli muun muassa rucolaa, vuohenjuustoa, saksanpähkinöitä ja punajuurta. Oli muuten aivan älyttömän herkullista. Sivussa oli pieni kasa mausteista tahnaa, ehkä inkivääriä ja pienen pieni purkki, josta sai kastiketta päälle. Mikä parasta, purkissa luki sopii keliaakikoille. Olin todella yllättynyt, sillä siinä ei tosiaan lukenut, että gluteeniton, vaan nimenomaan, että sopii keliaakikolle. Salaatin kaveriksi olisi saanut myös gluteenitonta leipää, mutta jätin sen tällä kertaa väliin. Näyttää hyvältä, vai mitä sanotte?

Alfama, Lissabon, Portugal

Plussat ja miinukset

Salaattilounas Pois Caféssa oli kerrassaan loistava ja voisin mennä sinne uudestaan milloin tahansa. Tähän loppuun muutama plussa ja miinus, joiden mukaan paikka kyllä kääntyy reilusti plussan puolelle.

+ viihtyisä ja mielenkiintoinen sisustus
+ melko keskeinen sijainti Alfamassa liikkuvalle
+ herkullinen ja erilainen salaattikombo
+ gluteenittomuus huomioidaan hyvin
+ siisti wc, jossa ihanan väriset laatat

- vähän kalliimpi moniin muihin paikkoihin verrattuna
- suosittuina aikoina voi olla täynnä

Alfama, Lissabon, Portugal

Olethan käynyt tykkäämässä Elina Marjaana -blogista Instagramissa? Sieltä löydät hurjasti lisää matkakuvia ja -inspiraatiota. Klikkaa @elinamarjaana ja nähdään Instassa!

4 kommenttia

 1. Mukavan näköinen paikka ja kieltämättä tuo salaatti tuo veden kielelle. Sisustuksen puolesta näytti kuin olisi ollut esimerkiksi kaverin olohuoneessa, joten uskon, että tuolla on kodikasta istuskella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta joo, kaverin olohuone todellakin. :) Paikka oli kyllä kiva, joten kannattaa käydä, jos joskus liikkuu Lissabonissa.

   Poista
 2. Kauniin ja viihtyisän näköinen paikka, ja plussaa tosiaan noista terveysruuista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana paikka ja menu oli täynnä herkullisia vaihtoehtoja. Hauskasta sisustuksesta vielä oma plussansa. :)

   Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.