PARASOL HOTEL & APARTMENTS - SIISTI HUONEISTOHOTELLI HYVÄLLÄ SIJAINNILLA


Pari vuotta sitten remontoitu Parasol Hotel & Apartments on neljän tähden huoneistohotelli, joka sijaitsee noin 600 metriä Karpathoksen kaupungin keskustasta ja 100 metriä rannasta. Valitsimme hotellin pitkän pohdinnan jälkeen kohtuullisen sijainnin ja hyvältä vaikuttavan hinta-laatusuhteen perusteella, emmekä pettyneet valintaamme. Hotelli vastasi odotuksiamme ja tarjosi selkeään skandinaaviseen tyyliin sisustetun tukikohdan lomaviikolle. Hotelli kuuluu Apollo Mondo Enjoy -valikoimaan, mikä tarkoittaa korkeaa asiakastyytyväisyyttä, keskeistä sijaintia ja hyviä palveluja. Parasol onnistui lunastamaan nämä lupaukset.

Sijainti
Hotelli sijaitsee Pigadian läpi kulkevan autotien varrella. Siitä oli lyhyt kävelymatka rannalle, ruokakauppaan, bussiasemalle ja keskustaan. Hotellin vieressä on useita ravintoloita, joten lounaan tai illallisen voi nauttia lähellä. Hotellissa majoittuu pääasiassa pariskuntia ja lapsiperheitä, etenkin ruotsalaisia ja muita skandinaaveja. Loistava kielikylpy siis ruotsia opetteleville. Vaalean aidan ympäröimä hotellialue on rauhallinen, toki sinne kantautuu jonkin verran autojen ja ihmisten ääniä. Kiinnitin tähän huomiota ainoastaan yhtenä iltana, jolloin en nukahtanut heti, joten merkittävää haittaa äänet eivät aiheuta. 
 
Huone
Hotellissa on yksiöitä ja kaksioita. Majoituin ystäväni kanssa parinkymmenen neliön yksiössä, jossa on leveä parisänky, sohva, kirjoituspöytä, keittokomero, kylpyhuone ja maaparveke. Huoneeseen kuuluu myös maksuton wifi, ilmastointi, talletuslokero ja televisio. Wifi toimi mainiosti ja sillä sai päivitettyä parhaat reissukuvat heti tuoreeltaan. Keittokomerossa on lavuaari, jääkaappi, keittolevy ja yksinkertaisia keittiövälineitä, kuten astioita, aterimia ja kahvinkeitin. Komero on piilotettu vaatekaapin vieressä olevien pariovien taakse, minkä ansiosta keittiö mahtuu pieneen tilaan ja sotkun piilottaminen on helppoa. Ratkaisu toimi oikein hyvin viikon aamupalojen ja muutaman lounaan valmistamiseen, mutta pidemmässä juoksussa järkevän laskutilan puuttuminen alkaisi varmasti harmittaa. Sen sijaan terävä veitsi ja leikkuulauta olisivat helpottaneet ruoanlaittoa jo nyt.

Tykkäsin tumman sävyisestä kylpyhuoneesta, erityisesti suihkusta, josta tuli lämmintä vettä hyvällä paineella. Kylpyhuoneessa oli riittävästi laskutilaa ja hyvä määrä ripustuskoukkuja. Huone siivottiin joka päivä. Myös pyyhkeet vaihdettiin päivittäin, vaikka kylpyhuoneen ohjeen mukaan ne olisi pitänyt vaihtaa vain maahan heitettyinä. Opiskeluaikojen hotellisiivouskokemuksen perusteella täytyy antaa positiivista palautetta niin huoneen kuin yleisten tilojen siisteydestä ja puhtaudesta, todella hyvin hoidettu. Yllättävää oli, että siivoojat jopa tiskasivat likaiset astiat - kiitos siitä.

Huoneessamme oli maaparveke, joka on muutaman kymmenen euroa edullisempi kuin varsinainen parveke hotellin ylemmissä kerroksissa. Mietin etukäteen, olisiko erotus kannattanut maksaa, mutta meillä kävi todella hyvä tuuri parvekkeen kanssa. Parveke sijaitsi allas-alueen puolivälissä ja oli osittain kasvillisuuden peitossa. Tämä oli pelkästään hyvä asia, sillä puolet parvekkeesta oli varjossa. Kun vietimme aamupäivän helteessä, oli ihana palata huoneeseen ja syödä lounas varjossa. Osa maaparvekkeista oli kokonaan kasvillisuuden peitossa. Parvekkeen kaiteet toimivat myös hyvänä kuivaustelineenä pyyhkeille ja bikineille. Sitä en tiedä, millaiset näkymät hotellin ylimmistä kerroksista on, joten maaparveke on hyvä idea todennäköisesti vain silloin, kun ei tiedä paremmasta.
 


Allasalue
Hotellin allasalue on pieni, mutta hyvinhoidettu, puhdas ja vehreä. Uima-altaita on kaksi, joista pienempi on lasten kahluuallas. Puiset aurinkotuolit pehmeillä vaaleilla patjoilla tarjoavat loistavan makuupaikan innokkaimmillekin auringonpalvojille. Niitä on myös helppo liikuttaa pyörien ansiosta. Allasalue on todella viihtyisä ja kaunis, kuten kuvista näkyy, joten siellä saa koko päivän kulumaan aurinkoa ottaen, kirjaa lukien ja uiden.

Alueen pienenä miinuksena on aurinkotuolien ja etenkin aurinkovarjojen määrä. Kuuden varjon alle mahtuu kaksitoista aurinkotuolia, mikä on vähän hotellin kokoon nähden. Toki muutamia varjopaikkoja on myös puiden alla. Sain sen käsityksen, että allaskäyttäytyminen riippuu hotellin asiakkaista, ei sen säännöistä. Ensimmäisinä päivinä jotkut kävivät varaamassa aurinkotuolin pyyhkeellä, mutta porukan vaihduttua samaa käyttäytymistä ei ollut loppuviikolla. Vaikka allasalue on pieni, useimmat lähtevät päiväksi muualle, eikä vastaan tullut tilannetta, jossa paikkoja ei olisi ollut kaikille halukkaille.
  
Yleiset tilat ja palvelut
Hotellin yleisissä tiloissa on luonnollisesti vastaanotto, jonka yhteydessä on sohvia ja kirjastonurkkaus. Lainasin hyllystä kevyttä suomenkielistä lukemista, lisäksi siellä on pokkareita ja lehtiä ruotsiksi ja englanniksi. Osittain katettu ravintola sijaitsee allas-alueen vieressä ja ympärillä Sieltä saa aamupalaa, lounasta ja illallista sekä houkuttelevan näköisiä drinkkejä. Baaritiskiltä voi ostaa myös puolentoista litran vesipulloja kuuden pakkauksessa, mikä helpottaa veden kantamista huoneeseen. Hinta on muutaman kymmenen senttiä enemmän kuin lähikaupassa, mutta kävelymatka huomattavasti lyhyempi.

Hotelissa on pieni maksullinen hyvinvointinurkkaus, jossa on pore-allas ja kuntoiluvälineitä. En nähnyt kenenkään käyttävän palveluja viikon aikana, mutta sen takana oleva yleinen wc ja suihku olivat hyödyllisiä. Myös hierontaa on saatavilla. Hotellin asiakaspalvelu oli ystävällistä ja riittävän nopeaa. Saimme huoneen lyhyen odottelun jälkeen, vaikka saavuimme hotelliin aamupäivällä. Palvelun ystävällisyys ei aivan yltänyt samalle tasolle kuin useissa ravintoloissa, joiden henkilökunta jutteli mukavia tarjoilun lomassa.
Arvosana 4,5/5
Parasol Hotel & Apartments tarjoaa todella siistin, raikkaan ja kaikinpuolin loistavan vaihtoehdon tasokasta perushotellia etsivälle, mutta viiden tähden vau-elämys se ei kuitenkaan ole. Hotellivalintaa puoltaa hyvä hinta-laatusuhde, sillä Karpathoksen parhaista hotelleista saa maksaa huomattavasti enemmän, mutta kolmen tähden hotellit eivät ole merkittävästi edullisempia. Rahoilleen saa vastineeksi hyvän sijainnin, siisteyden ja rauhallisuuden. Rauhallisuudella tarkoitan lähinnä sitä, että hotelli on suhteellisen pieni alueen isompiin resortteihin verrattuna. Jos menisin saarelle uudestaan, majoittuisin todella mielelläni samassa hotellissa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.