EDULLINEN HOTELLIAAMIAINEN ILMAN MAJOITTUMISTA - VINKKEJÄ JA KOKEMUKSIA


Paras tapa kiireettömän vapaa-aamun aloittamiseen on runsas ja maittava aamiainen, parhaimmillaan buffetista tarjoiltuna. Tämä ei tietenkään ole todellisuuttani kuin muutaman kerran vuodessa. Normaalisti syön nopeasti keitetyn kaurapuuron pakastemustikoilla. Onneksi olen löytänyt helpon ja vieläpä erittäin edullisen tavan lisätä buffet-aamiaisten määrää - käyn hotelliaamiaisella ilman, että majoitun kyseisessä hotellissa. Kätevää, eikö? Tässä muutamia vinkkejä ja kokemuksia. Jos et jaksa lukea kaikkea, lue ainakin Radisson Blu Plazasta. Tai jos et lue, niin mene edes aamiaiselle, sillä se on jotain mieletöntä.

Kuinka toimia?

Hanki CityShoppari-kortti. Kortti on maksullinen ja voimassa vuoden kerrallaan. Sen saa kuitenkin ilmaiseksi, jos lataa Pivo-sovelluksen puhelimeen. CityShoppari on edullisin tapa nauttia hotelliaamiaista, sillä sen kautta saa kaksi aamiaista yhden hinnalla tiettyihin hotelleihin Helsingissä ja muutamassa muussa isommassa kaupungissa. Mukana on muun muassa Radisson Blun ja Holiday Innin hotelleita. Aamiaisen hinnaksi jää noin 10-12 euroa per henkilö paikasta riippuen, mikä on todella vähän runsaasta buffetista. En ole varma, mutta aamupalan voi ehkä maksaa lounasseteleillä. Jos jollakin on tietoa asiasta, niin kerro ihmeessä, sillä silloinhan tarjous vain paranee.

Miksi mennä?

Rakastan hotelleja, mutta majoitun niissä harvoin, joten aamiaisen ansiosta pääsen nauttimaan hotellin tarjoamasta kansainvälisestä tunnelmasta ja lievittämään kaukokaipuutani. Tämä on loistava tapa päästä hetkelliseen lomatunnelmaan, vaikka viettäisi viikonloppua tutussa kotikaupungissa tai muualla Suomessa. Parin tunnin ruokailun ja keskustelun jälkeen on ihana jatkaa vapaapäivää, ja seuraavaa ruokailua voi harkita vasta alkuillasta. Myös aiemmin vieraat hotelliketjut ovat tulleet uudella tavalla tutuiksi ja kynnys majoittua niihin on madaltunut. Toivottavasti myös muut hotellit innostuvat vastaavanlaisesta tarjouksesta, sillä ainakin tämä aamupalaihminen tarttuu siihen välittömästi. 
Radisson Blu Plaza 

Olen käynyt aamiaisella neljässä eri hotellissa ja ehdoton suosikkini on Radisson Blu Plaza Mikonkatu 23:ssa Helsingissä. Täällä voit nauttia hetkellisestä hemmottelusta, pöytiin tarjoiltavasta kahvista ja vastapaistetuista vohveleista. Ymmärrän täysin, miksi hotellissa halutaan majoittua sen tunnelman ja ympäristön vuoksi. Onhan se ehdottomasti muita hienostuneempi ja elegantimpi. Hotellin ensimmäisessä kerroksessa, vastaanottotiskiä vastapäätä sijaitsevassa aamiaissalissa on taivasta hipova huonekorkeus, vaaleita pylväskoristeita ja business-asiakkaille tarkoitettu parvi. Asiakaspalvelu on henkilökohtaista ja ensiluokkaista myös hotellin ulkopuolisille asiakkaille.

Super Breakfast -aamiaisella kaikki on kohdallaan ja valikoimaa on enemmän kuin mitä kohtuudella jaksaa syödä. Leipää, jogurttia, hedelmiä, marjoja, puuroa, vihanneksia, leikkeleitä ja laaja valikoima lämpimiä vaihtoehtoja - tästä ei aamupala helposti parane. Vaihtelua hakevalle löytyy myös soijamaitoa, valmiita marjasmoothieta ja kurkulla maustettua vettä. Tyypillisen valikoiman lisäksi tarjolla on erilaisilla täytteillä valmistettuja herkullisia omeletteja ja rapeita vohveleita. Täytä lappu ja jätä se kokille, niin voit hakea muutaman minuutin kuluttua omasi. Kahville, teelle ja mehulle on omat saarekkensa. Lisäksi kuumia juomia tarjoillaan suoraan pyötään ja mikä parasta, viimeksi tuotiin myös terveellistä karpalomehua shottilasisssa. Gluteenittomat tuotteet on aseteltu omaan kaappiinsa ja sieltä löytyy herkkuja karjalanpiirakoista marjamysliin ja sitruunamuffinseihin.

Aamiaisessa oli vain kaksi huonoa puolta - valitettavasti se loppuu aikanaan ja sen jälkeen muut aamiaiset tuntuvat hieman latteilta.


Radisson Blu Royal 

Tunsin Radisson Blu -ketjun aikaisemmin ainoastaan mainoksista ja hotelleita vertailevilta nettisivuilta, mutta en ole koskaan majoittunut sen hotellissa, enkä muistaakseni edes käynyt sisällä. Helsingin Kampissa Runeberginkatu 2:ssa sijaitseva Radisson Blu Royal oli ensimmäinen kohteeni aamupalaturneella ja siksi sillä on etulyöntiasema. Olen käynyt hotellissa kaksi kertaa ja tunnelma oli erilainen johtuen pöytävalinnasta.

Super Breakfast -aamiainen tarjoillaan hotellin ensimmäisessä kerroksessa vastaanottoaulan vasemmalla puolella salissa, joka jakautuu kahteen erilaiseen tilaan. Ensimmäisellä kerralla istuin ystäväni kanssa salin etuosassa sijaitsevassa tunnelmallisessa pöytänurkkauksessa, toisella kerralla saimme pöydän isommasta ruokailuhuoneesta, josta oli tunnelma kaukana. Meiltä kysyttiin pöytävarausta, mutta sellainen ei ollut käynyt edes mielessä. Soita siis etukäteen ja tee pöytävaraus ainakin suostuimpina viikonloppuina, jotta pääset tunnelmalliselle puolelle.

Aamupala oli monipuolinen, maukas ja kauniisti aseteltu. Tarjolla on kaikkea, mitä oikealta buffetaamiaiselta voi odottaa tuoreesta leivästä laajaan vihannes- ja leikkelevalikoimaan, erilaisiin jugurtteihin, puuroon ja lämpimiin ruokiin. Munakkaita saa tilata erilaisilla täytteillä ja mikä parasta, marjaisa aamusmoothie löytyy myös. Gluteenittomat tuotteet on sijoitettu hyvin, eikä niiden kohdalla ole kontaminaatiovaaraa. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja auttavaista, kun kysyin onko gluteenitonta valmisleipää mahdollista lämmittää. Erittäin hyvä peruskokemus kaikin puolin.
 
Radisson Blu Aleksanteri 
 
Nettisivujen mukaan Helsingissä Albertinkatu 34:ssä sijaitseva Radisson Blu Aleksanteri on kotia rakastavan ihmisen unelmahotelli, sillä siinä yhdistyvät kotoisan boutique-hotellin ja kansainvälisen hotelliketjun parhaat puolet. Ensivaikutelma on juurikin kuvatun kaltainen. Ihastuin vastaanottoaulan design-tuotteisiin ja muihin skandinavisiin yksityiskohtiin. Minut ja ystäväni otettiin ystävällisesti vastaan ja ohjattiin Super Breakfast -aamiaiselle, joka tarjoillaan hotellin ensimmäisessä kerroksessa vastaanottotiskin oikealla puolella. Valitsimme itsellemme mieleisen pöydän ikkunan vierestä. Paikka oli todella rauhallinen, joten valinnanvaraa oli paljon. 

Aamiainen oli kattava ja maukas, tosin melko tavanomainen. Sen asettelu ja erityisesti ihastuttavat tarjoiluvadit hivelivät esteettistä silmääni. Yksityiskohtiin oli todella kiinnitetty huomiota. Keräsin lautaselle vihanneksia ja juustoja, tein annoksen maustamattomasta jogurtista ja marjoista sekä kokosin päivän proteiinit raejuustosta ja munakokkelista. Ainut harmittava asia oli, kun otin gluteenitonta leipää muovipussista ja se oli homeessa. Vein paketin tarjoilijalle ja sain hetken kuluttua uutta leipää, tosin en ollut täysin vakuuttunut senkään tuoreudesta. Toivottavasti tämä oli vain yksittäinen ikävä tapaus ja gluteenittomat tuotteet säilytetään jatkossa oikein. Parasta aamiaisessa oli hotellin raikas sisustus, rauhallinen tunnelma ja keskeinen sijainti kantakaupungissa. Myös vastaanotto hotellin ulkopuolelta tuleville asiakkaille oli erittäin ystävällinen.

* * *
Kirjoituksen kuvat ovat Radisson Blu Plazasta. Kirjoitusta ei ole tehty yhteistyössä siinä mainittujen tahojen kanssa.
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.