MIKSI ALOITIN MATKABLOGIN JA UUDISTUNUT ULKOASU


Moi, mun nimi on Elina, hauska tutustua! Mä aloitin matkablogin kesäkuussa 2017, siis ihan vasta. Miksi ihmeessä? Mietin kysymystä hetken ja löysin muutamia tärkeitä syitä. Suurin syy aloittamiseen on ehdottomasti se, että kaipasin luovaa tilaa, jossa voin toteuttaa itseäni kirjoittamalla ja jakaa ajatuksia muiden kanssa. Kirjoitin blogia pari kuukautta kertomatta siitä kenellekään, mutta nyt olen jakanut osoitetta tutuille ja laittanut sen muutamille blogilistoille. Opittavaa on paljon niin kirjoittamisesta, valokuvaamisesta kuin blogin teknisistä asioista, mutta toisaalta juuri se on palkitsevaa. Vielä kolme kuukautta sitten en tiennyt, miten hankin domainin, teen blogibannerin tai käytän CSS-koodeja. En edes tiennyt, mitä nämä oudot sanat tarkoittavat.

Joku teistä saattoikin huomata, että blogin ulkoasu uudistui viikonloppuna. Tykkään yksinkertaisesta, selkeästä ja minimalistisesta, toivottavasti sinäkin. Nyt voit avata kiinnostavan jutun read more -painikkeesta, eikä sinun tarvitse selata kaikkia kokonaan läpi. Muutama yksityiskohta on vielä työnalla, kuten etusivun menu-valikko, mutta hei, eiköhän nekin ilmesty sinne ajallaan. Jos sinulla on hyviä lukemista helpottavia vinkkejä, niin kerro ihmeessä ja huomioin ne mielelläni jatkossa. Seuraavaksi kuitenkin pohdintaa blogin aloittamiseen liittyvistä syistä, joita kävin mielessäni läpi ennen sen perustamista. Olen aina rakastanut kirjoittamista ja ollut siinä kohtuullisen hyvä, en erityisen persoonallinen tai luova, mutta selkeän perustekstin tuottaminen on luonnistunut kouluajoista lähtien. Kirjoittaminen on kulkenut mukana eri elämänvaiheissa eri tavoin, välillä intensiivisemmin, välillä unohtuen liian vähälle huomiolle. Olen hakeutunut työtehtäviin, joissa olen saanut tuottaa erilaisia tekstejä raporteista artikkeleihin. Tästä hyvänä aasinsiltana tähän blogiin, nimittäin kaipasin kevyistä aiheista kirjoittamista asiallisen, hallinnolliseen tarkoitukseen sopivan tekstin vastapainoksi. Blogi sopi tähän tarkoitukseen kuin nenä päähän. Olen aina tykännyt blogista kirjoitusalustana, sillä se on hallittava ympäristö luovalle kirjoittamiselle, minkä sisällä voi vapaasti yhdistää tekstiä, kuvia ja mielikuvitusta.

Kaipasin jotain omaa, jonka olen luonut itse. Halusin tehdä jotain sellaista, jossa voisin itse vaikuttaa asioihin ja päätöksiin, mutta toisaalta saada paljon ideoita ja inspiraatiota ihmisiltä ja ympäristöstä. Halusin myös tehdä jotain sellaista, jossa näen konkreettisia tuloksia ja kehitystä. Blogin aloittaminen sopi tähän tarkoitukseen vallan mainiosti, sillä ensin minulla oli vain Blogger-tili, sitten blogipohja ja nyt 21 valmista tekstiä. Todella kiehtova ajatus, miten joku asia on ensin pelkkä idea ihmisen mielessä ja sitten erilaisten päätösten, toiminnan  ja tapahtumien seurauksena siitä tulee konkreettista - tai on tulematta, jos ei päätä, eikä toimi. Niin mielenkiintoista!

Tekemistä oli tavallaan paljon työn, harrastusten ja kavereiden parissa, mutta illan viimeiset tunnit ennen nukkumaanmenoa käytin sohvalla makoiluun ja päämäärättömään somessa hengailuun. Kaipasin tilalle mielekästä tekemistä, joka olisi kevyttä, mutta sopivasti aktivoivaa työpäivän jälkeen. Nykyisin suunnittelen tulevia kirjoituksia, kirjoitan ensimmäisiä raakaversioita ja mietin muita blogiini liittyviä juttuja. Makaan sillä samalla sohvalla tai lähden kevyelle kävelylle, mutta passiivisuuden sijaan teen pieniä aktiivisia asioita.Aloitin matkablogin, jotta voin luoda paikan, jossa kirjoitetaan pääasiassa hyvistä ja kauniista asioista - matkailusta, auringosta ja reissun parhaista maisemista. Toki tähänkin aiheeseen, kuten kaikkeen tässä elämässä, liittyy nurjapuolensa, mutta pyrin pitämään pääpainon positiivisessa realismissa. Usein uutisia lukiessani ahdistun. Maailma olisi onnellisempi paikka, jos ruokkisimme samalla innolla positiivisia asioita. Niinpä hitaasti etenevät jonot tai muut yksittäiset ikävät kokemukset eivät pilaa tämän matkailijan reissua, vaan ovat osa kokemusta. Toki kirjoitan myös huonoista kokemuksista ja ikävistä yllätyksistä, kuten huonosti siivotusta hotellihuoneesta tai jouluaatosta poliisiasemalla (tosi juttu muuten!), mutta toivon, että tämä blogi saa sinut ihastumaan maailman tarjoamaan hyvään ja kauniiseen - ja mikä parasta, tutustumaan siihen omin silmin.

Rakastan lentokenttiä, kansainvälistä ilmapiiriä, vieraiden kielten kuulemista, uusia kohteita ja siistejä hotellihuoneita. En ole matkailualan ammattilainen, mutta olen asunut useita kertoja ulkomailla ja kirjoittanut blogia perheelleni ja ystävilleni. On luontevaa jatkaa tästä ja aloittaa julkinen matkailuaiheinen blogi. Olen seurannut useita blogeja vuosien ajan ja ihaillut ihmisiä, jotka jakavat omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan niin, että siitä on iloa ja hyötyä muille. Olen syönyt tietyssä ravintolassa, käynyt tietyllä rannalla ja valinnut tietyn hotellin, koska joku on kirjoittanut siitä. Olen matkustanut todella vähän viime aikoina, joten materiaalia blogiin täytyy löytää menneistä reissuista ja mielikuvituksesta. Onneksi pieniä muutoksia on ilmassa. Olin Kreikassa pari viikkoa sitten ja seuraava reissu on tiedossa lokakuussa - Oslo, täältä tullaan! 

Aina ei voi olla reissussa, mutta aina voi kirjoittaa reissuista ja siksi tämä blogi.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.