APELLA BEACH IHASTUTTAA KARPATHOKSELLAJos arvosteluja on uskominen, Apella Beach on ylivoimaisesti Karpathoksen suosituin ranta. Se on valittu Euroopan kauneimmaksi rannaksi ja komeilee tällä hetkellä kärkipaikalla TripAdvisoryn Näe ja  koe Karpathoksella -listalla. Apella on paikkansa ja maineensa ansainnut, mutta kuten suurten odotusten kanssa usein käy, todellisuus ei aina yltä niiden tasolle. Apella on hieno, suorastaan upea ja todellakin käymisen arvoinen, mutta onko se parempi kuin muut Karpathoksen rannat? Sitä epäilen suuresti.

Syy ei ole Apellan, sillä se kilpailee kovassa sarjassa. Karpathoksella on useita kauniita rantoja, paljon turkoosia vettä ja korkealle kurottavia kallioita. Komeita kontrasteja, vihreän ja sinisen satoja sävyjä. Näiden joukossa Apellan on vaikea tarjota mitään, mikä erottaisi sen porukasta. Jos jotain pitäisi keksiä, niin vesi on astetta kirkkaampaa kuin viereisellä Kira Panagian rannalla ja kävelymatka parkkipaikalta rannalle on huikea. Apella on säilynyt rauhallisena, missä on omat hyvät ja huonot puolensa. Siellä on tietääkseni yksi ravintola, eikä yhtään kauppaa tai hotellia, mutta ainahan voi ottaa naposteltavaa mukaan ja yöpyä rannalla. 

Apella on toki turistiranta. Siellä on iloisenvärisiä aurinkovarjoja, puheliaita italialaisia ja kolme poliisia, jotka vastaanottavat rannalle saapuvia laivoja. Kuten kaikkialla saarella, tilanne on hallinnassa. Ei liikaa turisteja tai palveluja, mutta kuitenkin sen verran, että ruokaa ja juomaa saa ja halutessaan voi löhöillä aurinkotuolilla. Tämä oli parasta kaikkialla Karpathoksella. Voit viettää helpon ja rentouttavan loman, mutta et ole missään vaiheessa suurten turistimassojen keskellä. Paitsi ehkä illalla Pigadian keskustassa, mutta sitäkin pääset pakoon parin kolmen kadun päähän - tai viimeistään omaan hotellihuoneeseen.Apellan uimaranta ei ole iso, mutta rantaviiva jatkuu kauemmaksi ja sitä, voih sitä, on mahtava ihailla kävelymatkalla parkkipaikalta rantaan. Turkoosia vettä, vihreää kasvillisuutta ja jylhää kivikkoa, kyllä tässä maisemassa silmä lepää. Muutaman kymmenen tai sadan metrin matka kesti ikuisuuden, kun askel toisensa jälkeen löytyi vielä upeampi näkymä, vielä turkoosimpaa vettä. Ihailtiin, valokuvattiin, käveltiin, valokuvattiin, ihailtiin - ja vihdoin kymmenien valokuvien jälkeen ja porukan viimeisenä olimme rannalla. Perillä odotti asiaankuuluvaa lomatekemistä - uintia, auringonottoa ja kirjan lukemista. Vesi oli melko viileää, mikä sopi hyvin yhteen auringon kuumentaman ihon kanssa.

Kuinka rannalle pääsee? Menimme Pigadiasta bussilla, joka ei kulje joka päivä, mutta kulkiessaan sillä pääsee rannalle aamulla ja takaisin kaupunkiin iltapäivällä. Kuutisen euroa maksava meno-paluulippu ostetaan bussiasemalta, mistä löytyy myös aikatauluja. Matka kestää puolisen tuntia ja kulkee upeita serpentiiniteitä pitkin, lähes saman matkan kuin Kira Panagiaan. Pääset paikalle myös autolla, skootterilla, mönkijällä tai mitä ikinä keksitkin vuokrata sekä järjestetyillä laivamatkoilla.
 


Odotin Apellalta paljon, enkä pettynyt kokemaani, en todellakaan. Ranta olisi saattanut olla suosikkini, jos olisin käynyt siellä edellisenä päivänä ennen Kira Panagiaa. Kuten elämässä, rakkaudessa ja ihastumisessa, kaikki on kuitenkin kiinni oikeasta ajoituksesta.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.