TOP OF THE ROCK - NEW YORKIN HUIKEIMMAT MAISEMAT


Jos pari viikkoa sitten kehuin New Yorkin maisemia neljästä metristä, niin arvatkaa miltä kaupunki näyttää pilvenpiirtäjän 70. kerroksesta. Top of The Rock on 1930-luvulla rakennetun Rockefeller Center -rakennuskompleksin 30 Rockefeller Center -nimisen rakennuksen huipulla oleva näköalapaikka. Sieltä on loistavat maisemat New Yorkin jokaiseen kaupunginosaan ja niiden ikonisiin nähtävyyksiin. Reunalla seisominen oli melkoisen pelottavaa, mutta taianomaisten maisemien ansiosta onnistui myös kaltaiseltani korkeanpaikankammoiselta.
SIJAINTI JA SISÄÄNPÄÄSY

Top of the Rockin pääsisäänkäynti sijaitsee 50th Streetillä 5th ja 6th Avenuen välissä. Se on avoinna vuoden jokaisena päivänä säästä riippumatta. Lippu kannattaa ostaa etukäteen, sillä voit valita päivän lisäksi tarkan kellonajan. Jonottaminen on huomattavasti helpompaa, vaikka siltä ei voi täysin välttyäkään. Jonotusaulassa on kiinnostava näyttely rakennuskompleksin historiasta. Olet varmasti törmännyt mustavalkoiseen valokuvaan työmiehistä, jotka istuvat syömässä lounasta rautapalkilla New Yorkin yllä. Kuva on otettu Rockerfeller Centerin rakennusvaiheessa ja tunnetaan nimellä Lunch atop a Skycraper. Hissi vie ylös muuten melko vinhaa vauhtia.

MAISEMAT HUIPULTA

Näköala Top of the Rockista on päätähuimaava. Rakennus on noin 260 metriä korkea, joten sen kolmelta eri tasanteelta näkee loistavasti neljään ilmansuuntaan ja kaikkiin kaupunginosiin sekä New Jerseyn puolelle. Etelään avautuu Empire State Building, pohjoiseen Central Park. Kauniita maisemia ihailee mielellään pidemmänkin tovin. Mä pelkään yleensä korkeita paikkoja, etenkin jos ne ovat ulkoilmassa, ja haluan palata mahdollisimman pian maanpinnalle. Selvisin Top of the Rockista yllättävän hyvin, vaikka ohuet ja kirkkaat lasiseinät tasanteen reunalla hirvittivät. Pleksin välissä on käteviä rakoja, jotka helpottavat valokuvaamista ja ainakin ylimmästä kerroksesta kuvaaminen onnistuu lasien yläpuolelta.
Manhattan

TOP OF THE ROCK VAI EMPIRE STATE BUILDING?

Olen puolueellinen ja epäpätevä vastaamaan, sillä olen käynyt vain toisessa. Voi olla, että 103-kerroksesta Empire State Buildingista on vielä huikeammat maisemat, mutta yksi asia on varma - sieltä ei näe mahtipontista Empire State Buildingia. Miksi ihailla maisemia kaupungin ikonisimman rakennuksen huipulta, kun vielä parempaa on ihailla maisemaa, jossa kyseinen rakennus on. Tämä ratkaisi lopulta valintamme. Top of the Rockista on myös paremmat maisemat Central Parkiin. Symmetrinen vihreä pläntti näytti hauskalta korkeiden pilvenpiirtäjien keskellä. Paras ratkaisu olisi tietenkin käydä molemmissa - toisessa päivällä ja toisessa pimeällä. Uutta New Yorkin matkaa ei ole suunnitteilla, mutta seuraavalla kerralla voisi testata Empire State Buildingin.

Manhattan

Top of the Rock

2 kommenttia

  1. Ähh, nyt ehkä vähän harmittaa, ettei menty Top of the Rockiin, kun viime viikolla Nykissä oltiin. :D Mutta jotenkin teki mieli vaan mennä rennosti minne vaan, kun oli tullut jo reissattua länsirannikolla pari viikkoa. No jäipähän jotain ensi kerraksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, seuraavalla kerralla sitten, hyvä jättää jotain sinne! Kannattaa kyllä käydä, maisemat on hienot. :)

      Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.