VIIME VIIKON KYMMENEN MATKAILUAIHEISTA AJATUSTA JA TEKOA


1. Varaa majoitus Kapkaupungista. Olen varannut majoituksen ensimmäiselle neljälle yölle, mutta kolmelle viimeiselle ei ole vielä mitään varmaa, ainoastaan muutamia hyviä ideoita. Varaan majoituksen ensimmäisen kerran Airbnb:n kautta ja olen kieltämättä positiivisesti yllättynyt valikoiman monipuolisuudesta. Olen pohtinut otanko pienen huoneiston keskustasta ja mahdollisen riskin äänien kanssa vai rauhallisen asunnon luonnon läheltä, mutta pidempien etäisyyksien päästä.

2. Olen suunnitellut ja kirjoittanut tulevia blogikirjoituksia Oslosta, jossa vierailin toissa viikonloppuna. Matkan ansiosta olen jaksanut puskea pyörällä sateessa ja energiaa on riittänyt lähes koko päiväksi aamun ensimmäisiä tunteja lukuun ottamatta. Olen niin innoissani, että pääsen kertomaan teille enemmän Oslosta ja etenkin sen tarjoamista jännittävistä patsaskokemuksista. Oslossa on monta näkemisen ja kokemisen arvoista asiaa, etenkin hyvällä säällä ja suhteellisen löysällä lompakolla. Nämä kuvat ovat muuten kaupungista, ensimmäinen lentokentältä ja loput kivoista sisustusliikkeistä.3. Olen pohtinut talviloman ajankohtaa. Haluanko jakaa lomapäivät useamman viikonlopun yhteyteen vai viettää kerralla koko viikon? Ajankohtaan vaikuttaa tietenkin eniten matkakohde, joka on aivan yhtä avoinna. Olenko kiinnostunut tekemään useita pitkiä viikonloppureissuja Euroopan kaupunki- ja luontokohteisiin vai matkustaisinko sittenkin kerralla kauas? Tai tekisinkö jonkun kivan matkan kotimaan talvessa? Päätöstä en vielä ole osannut tehdä pohdinnoista huolimatta.

4. Vietin viikonlopun Jyväskylässä, rakkaassa opiskelukaupungissani. En laske sitä varsinaiseksi kotimaanmatkailuksi, vaan enemmänkin liikkumiseksi kotimaan sisällä. Ohjelmassa oli erittäin rentouttavaa oleilua, ruoanlaittoa ja kirpparitavaroiden lajittelua. Hinnoittelimme tavarat ja veimme ne odottamaan maanantaina alkanutta myyntiä. Kävin ihastelemassa myös tunnelmallista Teeleidiä, Jyväskylän omaa teehuonetta, joka on muuttanut uusiin tiloihin kesällä. Mikä onkaan parempaa lauantai-iltapäivän seuraa kuin pari höyryävää pannullista teetä, porkkanakakku ja suklaabrownie.5. Olen matkustanut ratikalla, lähijunalla ja autolla, mutta kaikista eniten olen käyttänyt pyörää. Kyllä se vaatii aikamoista kaatosadetta, että jätän päivän parhaimman ulkoiluhetken eli työmatkapyöräilyn väliin. Tykkään pyöräillä myös ulkomailla, tosin olen vuokrannut pyörän vain muutamassa kaupungissa, ainakin Tukholmassa, Münchenissä, Berliinissä ja Slovenian Bohinj-järvellä. Olen miettinyt, että lähitulevaisuudessa olisi kiva reissata sellaiseen paikkaan, jossa voisi hypätä pyöränselkään tai tehdä pieniä päivävaelluksia kävellen.  

6. Sain vihdoin ja viimein useiden kuukausien harkinnan jälkeen ostettua uuden läppärin ja nyt olisi edessä kymmenientuhansien reissukuvien siirtäminen sen uumeniin. Ostin samalla myös uuden kuvanmuokkausohjelman aiemman ilmaisen ja melko yksipuolisen tilalle. En ole mikään mestari ottamaan valokuvia, joten toivottavasti saan tästä intoa ja aavistuksen myös uutta osaamista teidän kaikkien iloksi. Kuten nämäkin kuvat, olen ottanut lähes kaikki blogissa olevat kuvat kännykällä, koska vanhan läppärin kanssa kuvien siirtäminen ja muokkaaminen on ollut yhtä tuskaa.7. Kun olen ollut ulkona pimeässä ja viileän syyssateen kastelemana, olen haaveillut auringosta, lämmöstä ja ylipäänsä elämästä jossain tuolla, missä on ikuinen kesä. Sain ylimääräisen kimmokkeen muuttaa ulkomaille, kun kuulin, että ilmastonmuutos vaikuttaa Suomeen muun muassa niin, että täällä tulee olemaan aiempaa pilvisempää. Siis häh? Eikö tämä määrä pilviä riitä yhden valtion yläpuolelle?

8. Mitä ihmettä, asuin viisi vuotta sitten Etiopiassa! Facebook muistutti asiasta, tosin olisin muistanut sen varmasti ilman sitäkin. Näin jälkikäteen muistelen aikaa lähinnä pelkällä lämmöllä ja rakkaudella, vaikka kaikki ei aina ollut helppoa ja pari kertaa olin valmis palaamaan kotiin - vaikka olin omasta vapaasta tahdosta jättänyt alkuperäisen paluulennon käyttämättä ja siirtänyt paluupäivää useilla kuukausilla. Muutamia asioita mulla on kyllä ikävä, kuten elämäni parhaita hedelmäpirtelöitä ja yhteisiä seikkailuja kämppikseni kanssa.9. Olen harkinnut niin sanotun viikonloppulaukun ostamista. Itse asiassa tilasin jo yhden, mutta kuten mulle usein käy, en ollut tyytyväinen sen kirjavaan kuosiin ja palautin sen takaisin. Olen aika varma, että ostan samalta merkiltä aavistuksen hillitymmän mallin, mutta en ole vielä tehnyt tilausta. Pähkäilen kovasti minkä kokoinen laukku olisi hyvä, jotta sitä voisi käyttää niin kotimaan viikonloppureissuilla kuin pitkillä ulkomaanlennoilla. Suosituksia, kenelläkään?

10. Olen lukenut monia matkablogeja, niin suomalaisia kuin kansainvälisiä, ja ihastellut ihmisten osaamista ja esteettistä silmää Instagramissa. Olen kirjoittanut omaa blogiani nyt nelisen kuukautta, mikä tuntuu pieneltä murto-osalta jopa kymmenen vuoden kokemuksen rinnalla. Kuten aikaisemmin kirjoitin, aina ei voi olla matkalla, mutta aina voi kirjoittaa matkoista ja tämä on tehnyt seuraavan reissun odottamisesta huomattavasti helpompaa. Blogiin liittyvät asiat pyörivät mielessä päivittäin ja siihen taidan käyttää eniten aikaa vuorokaudessa heti nukkumisen ja töiden jälkeen.

Oletko sinä matkalla jossain päin maailmaa tai onko aihe muuten pyörinyt mielessäsi?

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.