JAZZ-BRUNSSILLA TURUSSA


Herkullista ruokaa, leppoisaa taustamusiikkia ja tunnelmallinen ympäristö, siitä on loistava lauantaipäivän brunssi tehty. Aboa Vetus & Ars Nova -nimisen Historian ja nykytaiteen museon yhteydessä toimii M Kitchen & Cafe, jossa turkulaiset herkuttelevat viikonloppuisin brunssilla - lauantaina taustalla soi jazzia ja sunnuntaina nautitaan oman leipomon tuotteista. Kävin nauttimassa brunssipöydän antimista Aurajoen välittömässä läheisyydessä yhdessä ystäväperheeni kanssa viime viikonloppuna.
Olimme varanneet brunssipöydän klo 13. Ensimmäinen kattaus olisi ollut jo pari tuntia aikaisemmin. Meidän kolmen aikuisen ja yhden lapsen seurueelle oli varattu neljän hengen pöytä keskeiseltä paikalta. Bongasimme oikean pöydän nimikyltin ansiosta jo ennen kuin meidät ohjattiin sinne, sillä jonotimme hetken kassalle maksua varten. Henkilökunta pahoitteli, ettei ollut tuonut syöttötuolia valmiiksi, mutta lopulta kävimme hakemassa sen itse naulakoiden vierestä. Istuimme pöytään ja olimme valmiit hyökkäämään brunssiherkkujen kimppuun, tosin pienimmällä ruokailijalla oli omat herkut mukana.
Brunssi oli katettu omaan viihtyisään nurkkaukseensa ja osittain tiskin ympärille. Tarjolla oli aivan ihania kylmiä herkkuja, erilaisia salaatteja, marinoituja kasviksia ja vaikka mitä maukasta. Myös tällainen gluteeniton kasvissyöjä sai lautasensa täyteen ja pöytään tuotiin erikseen leipää, tosin melko pitkällä viiveellä. Kuten tarjoilija itse totesi, siinä ajassa sen olisi ehtinyt paistaa. Lämpimissä vaihtoehdoissa oli niin munakasta, mausteista curry-kastiketta kuin jotain lihaista, josta en tiedä enempää. Usein käy niin, että kylmät vaihtoehdot ovat monta kertaa parempia kuin lämpimät, eikä tämäkään kerta ollut poikkeus. Voi tosin olla, että pahin nälkä oli tainnutettu alkupaloilla, minkä jälkeen odotin silmät kiiluen jälkiruokapöytää. Kahvia, teetä, mehua ja maustevettä oli esillä omalla paikallaan, kuohuviiniä sai tilata lisämaksusta. Jälkiruokapöytä oli runsas ja todella herkullisen näköinen. Söin suklaa-kookosmoussea ja hedelmiä, myös kakut näyttivät mahtavilta.Brunssin hinta, 19,90 euroa, oli mielestäni todella kohtuullinen ottaen huomioon laadukkaan tarjonnan sekä hinnat, joihin pääkaupunkiseudulla asuva on tottunut. Myös brunssiympäristö oli kiinnostava, jopa niin kiinnostava, että välillä teki mieli nousta pöydästä ja käydä kurkistamassa, miltä vanha Turku näyttää. Avaran huoneen keskelle on nimittäin jätetty arkeologisia herkkupaloja, jotka sopivat loistavasti sisustukseen. Ainoana miinuksena tilasta voisi sanoa, että siellä oli melko paljon hälinää, eikä tunnelma ollut erityisen rauhallinen. 

Nautin ennen kaikkea avarasta ja viihtyisästä tilasta sekä kattavasta, mutta kohtuullisesta ruokatarjonnasta. Valikoima ei ollut valtava, mutta kuitenkin riittävä ja kaikkea jaksoi maistaa hyvin. Olisin nauttinut tunnelmasta ja taustamusiikista enemmän ilman taka-alalla jyskyttävää migreeniä, jonka vuoksi paras brunssikuntoni oli poissa. Varsinainen musiikki jäi vähemmälle huomiolle ja keskityin enemmän laadukkaaseen ruokaan, hyvään seuraan ja kiinnostavaan ympäristöön - erittäin toimiva kombo sekin.Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.