BALTI JAAMA TURG JA VIEHÄTTÄVÄ KAHVILARuokashoppailijat - tässä on teidän uusi paratiisinne. Keväällä 2017 valmistunut remontti on tehnyt Balti Jaama Turgista modernin ja ilmeikkään kauppahallin, katetun torin tai ostoskeskuksen, you name it. Kieltämättä rakennuksessa on pieni kauppakeskusmainen vivahde, modernit liukuportaat ja yhtenäinen yleisilme, mutta omaan silmääni se näyttäytyy ennen kaikkea kauppahallina ja ruokaparatiisina.

Joka päivä auki oleva Balti Jaama Turg sijaitsee Tallinnan Kalamajan alueella, aivan rautatieaseman vieressä, kuten sen nimi, Asemantori, osuvasti kertoo. Torille on helppo poiketa esimerkiksi matkalla Telliskiven luovuuden keitaalle tai miksei myös vartta vasten vanhastakaupungista. Olen kävellyt paikan ohi muutaman kerran, mutta vasta parin rohkaisevan blogikirjoituksen jälkeen innostuin astumaan porteista sisään - ja se oli todella oikea päätös!


Kauppahallista löytyy kaikkea, mitä ihminen elämässään tarvitsee - ja paljon enemmän kuin, mitä itse uskon koskaan tarvitsevani. Ylimmässä kerroksessa on muun muassa antiikkia, vaatteita, erilaisia käyttötavararoita sekä virolaista designia ja ihana lastenvaatekauppa Dadamora. Suosittelen! Keskimmäisessä kerroksessa on pääasiassa ruokaa, kuten omat osastonsa lihalle, kalalle ja vihanneksille sekä useita katuruokaravintoloita ja kahviloita. Pyörähdin nopeasti BioMarketissa, jonka valikoima on ihana, mutta hintataso lähes sama kuin Suomessa. Alimmassa kerroksessa on ainakin ruokakauppa ja kuntosali, jossain myös kampaamo. 

En käynyt Balti Jaama Turgissa ennen muodonmuutosta, joten en osaa vertailla tunnelmaa ennen remonttia ja sen jälkeen, mutta se, mitä näin nyt, miellytti paljon. Olen siistien ja usein myös modernien kauppahallien ystävä, enkä pistä pahakseni harmonista yleisilmettä läpi rakennuksen. Onko menneiden vuosikymmenien tunnelma pilattu, sitä en tiedä, mutta jos haluan pyöriä ekokaupassa tai syödä kevyen lounaan, Balti Jaama Turg on loistava valinta. Ylimmän kerroksen krääsää ei ole ikävä, paitsi sitä ihanaa lastenvaateliikettä. Oli mukava huomata, että monet paikalliset olivat ostoksilla tai ainakin heitä näki enemmän kuin vanhassakaupungissa.

RISTIKHEINA KOHVIK

Of course size matters. Nobody wants a small cup of coffee. Pieni ja sympaattinen kahvila Ristikheina löytyy Balti Jaama Turgin sisäänkäynnin läheltä ja sopii kaikille hyvän kahvin ja leivoksen ystäville. Sen tunnelmallinen, aavistuksen romanttinen sisustus, pienet pyöreät pöydät ja vaaleat pyöreälinjaiset puutuolit tarjoavat loistavat puitteet päivän kahvi- tai teehetkelle.

Vitriini on täynnä herkullisia leivoksia ja kakkupaloja, kahvin ja kaakaon saa soijamaidolla. Cappuccino oli todella hyvä, samoin vaaleanpunainen macarons-leivos. Valikoimassa oli vegaanileivonnaisia ja pari gluteenitonta kakkua, mutta niille ei ollut tilaa täyttävän lounaan jälkeen. Seurueessamme maistettiin myös suklaakakkua, joka sai yksimielisen tuomion - huikean hyvä, täyteläinen, suklainen.

Kahvilan tiski on käytävälle päin, mutta suurin osa pöydistä on laitettu hienosti tiskin takaa löytyvän sermin taakse. Näppärä sisustuskikka, joka tuo yksityisyyttä ja näkösuojaa, mutta ei täysin eristä ympäriltä kuuluvia ääniä. Vihreä pöllötapetti ja seiniä koristavat mietelauseet loivat mutkattoman päiväkahvitunnelman. I followed my heart and it led me into the fridge. Todellakin.
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.