SYKSYN MATKASUUNNITELMIA - POHJOISIA PÄÄKAUPUNKEJA JA KAUKOMATKA

Kapkaupunki

Kapkaupunki

Monissa blogeissa on kirjoitettu loppuvuoden reissusuunnitelmista. On ollut tosi kiva lukea, millaisia matkoja ihmisillä on tiedossa ja odotan innolla kuvia ja kertomuksia niistä. Oma loppuvuosi matkailun suhteen näyttää huomattavasti valoisammalta kuin pitkään aikaan. Syys-, loka- ja marraskuussa on tiedossa yksi reissu per kuukausi ja joulukuussa hyvällä tuurilla kaksi, tosin kumpaakaan ei ole vielä varattu.

Syyskuu - Tallinna / Viro 


Tiedetään, vastahan mä kävin Tallinassa! Edellisestä päiväristeilystä on kulunut neljä viikkoa, mutta jos uusi matka maksaa viisi euroa eli puolet vähemmän kuin viimeksi, ei tarjouksesta ole mitään järkeä kieltäytyä. Tällä kertaa mukanani on seuraa sekä suunnitelmissa kahvitella Balti Jaama Turgissa ja lounastaa jossain Telliskiven ravintolassa. Haluaisin käydä pitkästä aikaa vanhankaupungin näköalapaikalla sekä ostaa pari pulloa edullista valkkaria ja teetä. Sääennuste näyttää aurinkoista ja +18, joten toivottavasti on hyvä päivä tiedossa.

Lokakuu - Oslo / Norja

Norja

Kuukauden alkupuolella lennän sinivalkoisin siivin ystäväni luokse Osloon. Lähden torstaina suoraan töiden jälkeen ja palaan takaisin sunnuntai-iltana. Odotan innolla uuteen kaupunkiin ja maahan tutustumista sekä tietenkin rakkaan ystäväni tapaamista. Tykkään käydä ulkomailla asuvien tuttujen luona, koska matkassa yhdistyy monta hyvää puolta ja samalla saa tutustua paikkaan sitä paremmin tuntevan henkilön kanssa.

Jos olet käynyt Oslossa, otan mielelläni vastaan vinkkejä näkemisestä ja tekemisestä. Aikaa on tosiaan vain kolme päivää, joten ihan kaikkea siinä ajassa ei ennätä nähdä. Olen saanut esimakua tulevasta ystäväni Instagram-feedistä ja kiinnostuksenkohteena ovat ainakin Grünerløkkan alue, oopperatalo, satama ja Holmenkollen tai muu luontokohde.

Marraskuu - Kapkaupunki / Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikka

Kahden vuoden kaukomatkatauko päättyy marraskuun puolivälissä ja voi apua, nyt olet niin innoissani, etten tiedä, miten jaksan odottaa vielä pari kuukautta. Matkakohde valikoitui monenlaisen pohdinnan jälkeen, enkä voisi olla siihen tyytyväisempi. Kapkaupunki - täältä tullaan!

Olen etsinyt tietoa niin nähtävyyksistä, ravintoloista kuin parhaista maisemista ja rannoista. Kapkaupunkia on kuvailtu maailman kauneimmaksi kaupungiksi, joten luulen, että kohde sopii hyvin kaltaiselleni luonnon ja urbaanin kaupunkimaiseman yhdistelmästä pitävälle. Kohteeseen lentää parhaimmillaan noin 15 tunnissa, mutta omat lentoni kestävät reilusti yli 20 tuntia. Menomatkalla yövyn Johannesburgin lentokentällä. Edellisestä lentokenttäyöstä on kulunut useita vuosia, joten tällä hetkellä olen innoissani, mutta veikkaan, että tunnelma on toinen paikan päällä.

Myös tähän liittyviä vinkkejä otetaan vastaan. Mitä kannattaa tehdä ja nähdä viikossa? Koska tämä on ensimmäinen kertani Kapkaupungissa ja Etelä-Afrikassa ylipäänsä, tulen todennäköisesti kiertämään melko perusjuttuja - ja toivottavasti näen pingviinejä tai muita uusia eläimiä.

Joulukuu - Tukholma / Ruotsi & tuntematon kohde

Ruotsi

Joulukuun matkoja en ole vielä varannut, enkä lomapäiviä pyytänyt, mutta tarkoituksena on viettää yksi viikonloppu ystäväni luona Tukholmassa ja mahdollisesti tehdä vajaan viikon matka joulun ja uudenvuoden välipäivinä toistaiseksi tuntemattomaan kohteeseen. Tukholmasta on tullut vuosittainen perinne siellä asuvan ystäväni ansiosta ja olen joka kerta yhtä innoissani, vaikka kaupunki onkin tuttu. Viimeksi kiersimme sisustuskauppoja, söimme hyvää thaimaalaista ja pompimme trampoliinipuistossa, tällä kerralla luvassa on ainakin uuden talon ja asuinalueen ihailua.

Joulun välipäivien reissu on vielä suunnitteluasteella ja voi olla, ettei koskaan toteudu, mutta jonnekin olisi mukava mennä. Hassua, miten kalenteria katsoo pitkästä aikaa sillä silmällä, missä välissä on sopiva mahdollisuus lähteä reissuun. Vaihtoehtona on kummipojan luona vierailu Espanjassa tai pitkä viikonloppu omatoimisesti ja yksin. Jos tuntuu, että reissun sijaan kaipaan lepoa, niin silloin on hyvä jäädä kotiin ja nauttia kotimaan tarjonnasta.

Kuvat: Pixabay (omia kuvia odotellessa, omg)

4 kommenttia

 1. Siis tiedätkö, mulla on Oslosta vain yksi kokemus ja se on päiväreissu vuonna nakki ja miekka. Päädyttiin palloilemaan paikallisen kauppakeskuksen ympärillä, sillä päivä oli sateinen. Sen muistan, että kallis kaupunki Oslo oli :)

  Anyway, mukavasti matkoja sulla on vielä tälle loppuvuodelle suunniteltuna ja Kapkaupunki kuulostaa mahtavalle. Harmi vaan, etten pysty antamaan vinkkejä sinne kun ei ole tullut käytyä siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuota hintatasoa mä vähän pelkäänkin, mutta onneksi lyhyt reissu tiedossa. :) Harmi, että sulle sattui sateinen sää. Kapkaupunki on uusi tuttavuus myös mulle, mut siitä näyttää onneks löytyvän tosi paljon juttuja ja vinkkejä.

   Poista
 2. Voi vitsi ihan mahtavaa, että olet menossa Kapkaupunkiin marraskuussa. Olen itse menossa sinne helmikuussa, joten innolla odotellen vinkkejä ja blogikirjoituksia siitä!! Valitettavasti en voi siis vielä itse antaa ehdotuksia, sillä on mulle myös ensimmäinen kerta. Ihanaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiitos paljon - ja kuin myös, ihanaa reissua helmikuulle! Kaupunki vaikuttaa kyllä tosi kiinnostavalta. Saat sitten lukea täältä ensikertalaisen fiiliksiä. :) Laita ihmeessä viestiä, jos on kysyttävää tai vinkkejä mistä haluisit lukea.

   Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.