LOUNGE 24 - VALKKARIA TALLINNAN PARHAISSA MAISEMISSA
Tallinna näyttää tavallista paremmalta, kun sitä ihailee 24. kerroksesta. Tähän on varmasti muitakin mahdollisuuksia, mutta yksi käymisen arvoinen paikka on Radisson Blue Sky -hotellin Lounge 24. Paikka sijaitsee Ravala Puiestee 3:ssa, joka on tavallaan Viru Hotellin takana, muutaman sadan metrin päässä Tallinna-turistin tyypillisestä reitistä. Reitiltä kannattaa poiketa, sillä palkinto on sen verran houkutteleva. 


Lounge 24 on kaikille avoin, joten sinne pääsee hotellin hissillä. Ylhäällä odottaa violetilla sisustettu oleskelutila - ja tietenkin kaupungin parhaat maisemat. Maisemat ovat huikeat jo sisältä, mutta vielä paremmat terassilta, josta näkee käytännössä koko Tallinnan. Satuin paikalle todella tuulisena päivänä, joten terassilla ei istunut ketään. Kävin ulkona ottamassa muutamia valokuvia, mutta en viihtynyt pitkään, sillä vaarana oli, että tuuli kaataa viinilasin. Nopean vilkaisun perusteella terassilla oli houkuttelevan näköisiä pöytä- ja sohvaryhmiä sekä ainakin yksi keinu. Loistava paikka nauttia maisemista hyvällä säällä.


Tallinnan normaaliin hintatasoon tottunut joutuu kaivamaan kuvettaan muutamalla ylimääräisellä eurolla. 16 cl:n valkoviinilasi maksoi muistaakseni kahdeksan euroa, mikä oli muutaman kymmenen senttiä enemmän kuin kokonainen aamupala viereisessä Reval Cafe Rävalassa. Ylimääräiset eurot maksaa mielellään, sillä ne kustantavat viinin lisäksi paikan kaupungin hulppeimpien maisemien äärellä. Ylhäältä käsin hahmottaa aivan uudella tavalla eri kaupunginosia ja niiden mittasuhteita.
Parasta Lounge 24:ssä on maisemat ja rauhallinen tunnelma. Nautin valkkarilasista puolenpäivän maissa ja sain ikkunapaikan, tosin en siltä paremmalta puolelta. Taustalla soi rauhallinen musiikki juuri sopivalla voimakkuudella. Tunnelma voi olla toinen myöhemmin illalla. Sohvaryhmät näyttivät houkuttelevilta ja seinillä oli kiinnostavia tauluja, mutta violetin ja tumman puun yhdistelmä ei erityisesti viehättänyt omaa silmääni. En palaisi takaisin sisustuksen tai tavallista kalliimman viinilasin vuoksi, mutta maisemien, kyllä, maisemien vuoksi menisin uudestaan vaikka heti.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.