VINKKI TALLINNAAN: KADRIORGIN VIEHÄTTÄVÄ ASUINALUE, PUISTO JA PALATSI


Tämän blogin motto, find something lovely by chance, toteutui loistavasti muutama viikko sitten Tallinnassa. Pari tuntia ennen paluumatkaa katsoin Tallinnan karttaa ja päätin hetken mielijohteesta kävellä Kadriorgin alueelle, joka oli muutaman kilometrin päässä sen hetkisestä sijainnistani. Päätös oli todella oikea, vaikka en tiennyt paikasta etukäteen. Jo kävelymatkalla näin kauniita puutaloja, suloisia pikkukatuja ja ravintoloita, joiden terassit houkuttelivat poikkeamaan. Harmi, etten tajunnut ottaa matkalta valokuvia, koska keskityin niin kovasti kävelemään mahdollisimman nopeasti perille.


Kadriorg on Tallinnan Kesklinnin kaupunginosassa, noin kolmen kilometrin päässä keskustasta itään sijaitseva asuinalue, jossa on kaiken muun ihmeellisen ohella kymmenien hehtaarien kokoinen puisto. Puistossa on monenlaista nähtävää, mutta itse ehdin valitettavasti käymään vain Kadriorgin palatsin puutarhassa ja suihkulähteellä, joka sijaitsee hieman ennen palatsia autotien toisella puolella. Puistoalueella on myös useita museoita, joten niistä kannattaa asiasta kiinnostuneiden ottaa selvää. Niin ja japanilainen puutarha sekä iso leikkipaikka lapsille. 
Puiston rakennustyöt aloitettiin vuonna 1718, joten esillä on paljon menneiden vuosisatojen puistosuunnittelua. Omaa silmääni miellyttivät niin palatsin takana olevan puutarhan värikkäät pikkukukat kuin pienellä saarekkeella sijaitseva valkoinen huvimaja. Itse palatsi oli todella komea punaisessa värissään ja ilmeisen suosittu, sillä paikalle sattui pari turistiryhmää yhtä aikaa. Sen sisällä toimii Viron taidemuseon ulkomaisen taiteen museo. Puisto puolestaan sopii niin rauhoittavaan luontohetkeen kuin piknikille. Paikalle kannattaa kävellä A. Weizenbergin katua, jonka varrella on ihania vanhoja puutaloja korkeiden lehtipuiden suojassa ja kiinnostavan näköisiä ravintoloita. Halukkaat voivat tulla myös raitiovaunulla.Oma reissuni Kadriorgiin oli lyhyt, mutta kannattava. Näin alueen pääpiirteittäin, mutta paljon jäi näkemättä. Seuraavalla kerralla, mahdollisesti jonain kauniina kesäpäivänä, haluaisin tutustua alueeseen paremmin ja jatkaa matkaani Piritan ulkoilualueelle, jossa on muun muassa uimaranta ja kuvissa kauniilta näyttävä parin kilometrin mittainen rantakatu. Ja koska tämä on kaikkea muuta kuin faktapitoinen juttu, kannattaa tutustua Kadriorgiin ainakin seuraavilla sivuilla: Kadriorgin palatsi ja taidemuseo ja Kadriorg-puisto

Oletko sinä käynyt Kadriorgissa? Mihin siellä kannattaa tutustua? Japanilaiseen puutarhaan vai palatsin maksullisiin sisätiloihin?

4 kommenttia

 1. Kadriorgin puisto on kyllä kaunis! En ole koskaan mennyt sisälle palatsiin, ja rehellisesti sanottuna en usko, että se välttämättä olisi sen arvoista. :) Upea puutarha riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä kaunis puisto! Tallinna on siitä mielenkiintoinen että sieltä löytää melkein aina jotain itselle uutta ja huomaa miten pieni osa on lopulta tuttua vaikka on käynyt monta kertaa. :)

   Poista
 2. Riippuu tietysti intresseistä... Laajalla alueella on paljon nähtävää mm. historiasta, arkkitehtuurista, taiteesta, maisemasuunnittelusta kiinnostuleinne. Kulinaariset elämykset eivät liene ihan huipputasoa, mutta hyvää ruokaa, kahvia ja leivonnaisia saa monesta paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Alue näytti tosi monipuoliselta,joten monet varmasti löytävät sieltä jotain kiinnostavaa. :)

   Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.