KESÄVIIKONLOPPU JYVÄSKYLÄSSÄ - HYYPPÄÄNVUORI JA HYVIÄ KAHVILOITA


Oih kotimaanmatkailua Jyväskylässä! En ole syntynyt Jyväskylässä, mutta olen asunut siellä on and off kymmenisen vuotta. Kaupunki tuntuu edelleen kotikaupungilta ja joka kerta kun käyn siellä olo on sanoinkuvaamattoman kotoisa. Niin oli myös tällä kerralla, kun vietin viikonlopun ystäväpariskunnan luona heidän uudessa kodissaan. 

Lauantaina suuntasimme Laukaassa sijaitsevalle Hyyppäänvuorelle, jossa en ole käynyt aikaisemmin, mutta jota voin suositella lämpimästi kaikille ulkoilusta ja metsässä kävelystä kiinnostuneille. Hyyppäänvuori ei nimensä mukaisesti ole vuori, paitsi ehkä Suomen mittakaavassa, mutta mukavankokoinen rinne kuitenkin. Kävelimme ylös noin puolessa tunnissa ja alas tuplasti pidemmässä ajassa muutaman väärän polkuvalinnan ja harha-askeleen vuoksi. Patikoinnin lisäksi ehdin viikonlopun aikana herkutella hyvällä ruoalla niin ystävieni kotona kuin kaupungilla, tehdä hiit-tyyppisen aamutreenin taloyhtiön kuntosalilla, nähdä muita tuttujani sekä melkein varata yhden pitkän viikolopun Osloon.Parasta Jyväskylässä on sen kompakti koko. Ydinkeskusta on muutaman kadun varrella ja sieltä löytyy kaikki mitä ihminen elämässään tarvitsee. Välimatkat ovat lyhyitä ja pyörällä pääsee helposti vaikka kaupungin toiselle puolelle. Asukkaat ovat nuorekkaita ja viimeiden kuntavaalin mukaan myös yllättävän vihreitä. Metsää ja järviä riittää, mutta luonnon lisäksi kaupungissa pääsee nauttimaan hyvistä kahviloista ja ravintoloista sekä kohtuullisen hyvästä kulttuurielämästä.

Tuntuu, että joka kerta on joku asia muuttunut Jyväskylässä. Keskustaan on tullut uusia palveluita tai joku vanhoista on lopettanut toimintansa. Viimeksi kävin ensimmäistä kertaa Fafa'sissa ja tällä kertaa Espresso Housessa. Kuulin myös villejä huhuja siitä, että aivan kaupungin ydinkeskustaan rakennetaan maauimalaa, jonka on tarkoitus olla valmis myöhemmin kesällä. Jyväskylä, kuten niin moni muu Suomen kaupunki, on parhaimmillaan kesällä, tosin ei se ole huono talvellakaan. Voisin kuvitella, että turistin näkökulmasta parin päivän reissu voisi olla hyvä irtiotto omasta arjesta. Sen aikana voi kävellä puoliksi tai kokonaan Jyväsjärven ympäri, nauttia jäätelöstä uusitussa satamassa, käydä päiväkahvilla Muistossa, Wilhelmiinan Konditoriossa tai Mirjam'sissa sekä kiivetä Harjun torniin ihastelemaan keskisuomalaista järvimaisemaa.

Kirjoituksen ensimmäinen kuva on Jyväsjärven rannalta ja toinen Hyyppäänvuorelta. Huippua, vasta kolmas kirjoitus ja kuvani ovat omia. Kameran kanssa kikkailu on vielä puhdasta opettelua, mutta ehkä jonain päivänä tästäkin vähemmän esteettistä silmää omaavasta saadaan kelpo kuvaaja.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.