KAUPUNKIJUHANNUS HELSINGISSÄ - ALPPIRUUSUJA JA KUNTOSALITREENEJÄ


Tarkoituksenani ei varsinaisesti ollut viettää juhannusta Helsingissä ja vieläpä melkein yksin, mutta toisaalta ennen juhannusta ja sen jälkeen on niin monta viikonloppua täynnä tekemistä, että en pistänyt pahakseni pientä rauhoittumista siinä välissä. Helsingin Sanomissa kirjoitettiin, mitä kaikkea kaupungissa voi tehdä juhannuksena ja vaihtoehtoja oli vaikka miten paljon. Itse päädyin viettämään rauhallisen juhannuksen ulkoilun, liikunnan ja hyvän ruoan parissa.

Yritin palauttaa mieleen, miten olen juhlinut aikaisempia juhannuksia. Nuorena juhannukset menivät kotona, mökillä ja kokon ääressä, vähän vanhempana jossain huvitteluissa. Yhdessä vaiheessa pakattiin kavereiden kanssa parin päivät ruokatarvikkeet, teltta ja kartta autoon ja suunnattiin johonkin aiemmin vieraaseen paikkaan. Ikimuistoisinta oli teltan pystyttäminen rannalle ja aamuinen herätys viiden tähden merimaisemalla. Ajokilometrejä kertyi parhaalla reissulla yli 2000 ja itikanpistoja melkein saman verran. Muutaman juhannuksen olen viettänyt ulkomailla, tosin eivät ne yleensä ole juhannukselta tuntuneet, vaan ihan tavalliselta kesäviikonlopulta hyvässä säässä.


Mutta miltä näytti juhannus Helsingissä? Kuten kuvista näkyy, melko maanläheiseltä. Perjantaina heräsin puoli kahdeksan, avasin koneen, kirjoitin blogipostauksen ja join samalla pari kuppia kahvia. Kävin aamupäivällä salilla ja lounaan jälkeen pyöräilin ystäväni kanssa Haagan Alppiruusupuistoon. Oi miten ihana paikka se olikaan! Jostain syystä jätin kameran kotiin, enkä pystynyt ikuistamaan kukkaloistoa, joten tämän postauksen kuvat ovat kotikulmilta. Illalla kävin katsomassa Kaivarissa juhannuskokkoa... villapaita päällä.

Lauantaina heräsin seitsemältä ja ensimmäiset pari tuntia söin aamupalaa ja luonnostelin uusia postauksia. Puolenpäivän maissa kävin lenkillä aurinkoisessa Hietaniemessä ja tulin kotiin herkullisen salaattilounaan ääreen. Iltapäivä sujui elämästä ja olosta nautiskellen; kuvailin kameralla, join kahvia ja mietin, mitä kaikkea haluan tehdä elämässäni. Sunnuntaina nukuin pitkään ja suuntasin keskustaan tarkoituksenani ostaa kaikkea tarpeellista tulevaa Kreikan matkaa varten. Illalla innostuin vielä sisäpyöräilemään, joten juhannuksesta tuli yllättävän sporttinen.

Ottaen huomioon, etten ollut suunnitellut etukäteen oikein mitään tekemistä juhannusviikonlopulle, kolmen päivän vapaat sujuivat todella rentouttavan ja kivan tekemisen parissa. Ihanaa, miten juhannuksesta voi tehdä omannäköisensä ja viettää sitä haluamallaan tavalla. Helsingin juhannukseen kuului siis hyvää tai kuten penkillä istunut vanhempi rouva sanoi puhelimeen juuri, kun lenkkeilin ohi: "Tänne kuuluu juhannusrauhaa ja leutoa tuulta."

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.