SAMSONITE NEOPULSE SPINNER 55 + 75


Olen miettinyt matkalaukun ostamista useita kuukausia. Tein hinta- ja laatuvertailua, kyselin vinkkejä ystäviltäni, unohdin asian. Kävin kaupassa katsomassa, kokeilemassa ja esittämässä ostavaa asiakasta. Olin niin päättämätön, että tein välissä yhden reissun ystäväni lainalaukulla ja kaiken huipuksi siskoni osti saman laukun ennen minua. Lopulta erään laukkuliikkeen tarjouksen loppuminen sai minut toimimaan ja kuinkas kävikään - ostin yhden sijasta kaksi. Kotiinkuljetuksen kanssa oli pientä epäonnea ja ostokset saapuivat kolme päivää myöhässä, mutta nyt minulla on enemmän laukkuja kuin varattuja matkoja. 

Päädyin Samsoniten Neopulse Spinner -malliin ystäväni suosituksesta. Hän oli hankkinut vastaavan laukun samassa värissä aikaisemmin, joten uskalsin luottaa hänen arviointikykyynsä ja kokemuksiinsa. Ostopäätöksessä ratkaisivat etenkin hyvä hinta-laatusuhde, kevyt paino ja tietenkin se kaikista tärkein - ulkonäkö. Olin ajatellut panostaa keskihintaiseen laukkuun, joten unohdin heti marketeissa myytävät satasen vaihtoehdot. Toinen ääripää olisi maksanut tuplasti enemmän, tosin sillä olisikin saanut luodinkestävää materiaalia. Tyrmäsin vaihtoehdon liian kalliina ja ilmeisen turhana, mutta itse asiassa kun asiaa tarkemmin ajattelee, sille olisi voinut olla käyttöä nykymaailmassa.

Pienempi lentolaukku on kooltaan 55x40x20cm, sen tilavuus on 38 litraa ja paino 2,2 kg. Laukun voi kokonsa puolesta ottaa useiden lentoyhtiöiden matkustamoon, ml. Finnair, SAS, RyanAir, Norwegian, EasyJet ja Aegean Airlines. Isomman laukun mitat ovat puolestaan 75x51x28cm, tilavuus 94 litraa ja paino 3,4 kg. Laukkujen kovapintaista materiaalia, Makrolyn-polykarbonaattia, on kehuttu kestäväksi, lujaksi ja joustavaksi. Laukkujen sisällä on molemmin puolin tavaratilaa, joissa molemmissa on kankainen vetoketjullinen kansi ja toisella puolella ritikkäinen kuminauha. Pyöriä on neljä ja ne ovat ns. tuplapyöriä, jotka pyörivät 360 astetta. Laukut saa lukkoon kolminumeroisella koodilla. Molempia on saatavilla seitsemässä eri värissä. Itse päädyin klassiseen harmaaseen, joka taittaa vähän eri harmaan sävyihin valon mukaan. Harkitsin myös mustaa, mutta päätin lopulta ottaa vaaleamman ja olen ollut väriin todella tyytyväinen.

Näiden kahden lisäksi Neopulse Spinner -sarjaan kuuluu kaksi muuta laukkukokoa, joista toinen on näiden kahden laukun välimalli (69cm) ja toinen kaikista isoin (81cm). Aluksi mietin 69 cm ja 75 cm välillä, koska molemmat ovat keskikokoisia laukkuja. Onneksi päätin ottaa isomman, sillä seurattuani siskoni pakkailuja, laukku ei näyttänyt yhtään liian isolta viikon reissulle.

Olen käyttänyt pienempää lentolaukkua kerran viikonloppureissulla Jyväskylässä ja tämän yhden kokemuksen perusteella olen todella tyytyväinen ostopäätökseeni. Parasta laukussa oli se, että tavarat pysyivät siististi järjestyksessä, kun säilytystila oli jaettu kahteen osaan ja molempia osia suojasi vetoketjullinen kangas. Tykkäsin myös siitä, että pyörien ansiosta laukkua voi vetää perässä tai kuljettaa sivussa ja leveän kahvan ansiosta esimerkiksi käsilaukku kulkee hyvin laukun päällä kahvaan nojaten. Isomman laukun kohdalla käyttökokemukseni on nolla, mutta lähestyvän Kreikan matkan ansiosta saan tutustua laukun ominaisuuksiin ja toimivuuteen ihan pian. Ainakin tyhjänä ja parkettilattialla liikuteltuna laukku kulkee kevyesti ja ketterästi. Who knows, kokemus saattaa olla hieman toinen, kun laukussa on painoa parikymmentä kiloa, aurinko paahtaa helteisesti ja edessä on monttuinen soratie. 

How about you? Millaisella matkalaukulla sinä lomailet tai kierrät maailmaa? Mikä on ehdoton suosikkisi tai mikä oli äärimmäinen virheostos?

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.