4 X KUINKA PÄIHITTÄÄ SATEINEN TALLINNA


Myönnetään, kyllähän se ensin harmittaa. Suunnitelmissa on viettää aurinkoinen päivä kaupunkia kiertäen ja mahdollisimman monta päiväkahvia nauttien, mutta toisin käy. Sateisen harmaa taivas Tallinnan yllä ei anna merkkiäkään muutoksesta. Lähes seitsemän tuntia aikaa, eikä mitään tekemistä. Ihan yhtä hyvin voisi jäädä kotiin. Pienen pohdinnan jälkeen käy selväksi, että päivästä Tallinnassa voi nauttia monella tavalla myös huonolla säällä. Tässä muutamia vinkkejä siihen, mitä kaikkea kivaa sisällä voi tehdä omien kokemuksieni perusteella.

1. Syö lounasta Telliskiven alueella.
Muutaman tunnin laivamatkan jälkeen päivä kannattaa aloittaa lounaalla. Satamasta on melko lyhyt ja helppo (kävely)matka Telliskiven alueelle, joka on noussut suosioon niin paikallisten kuin matkailijoiden keskuudessa. Itse en ole erityisen ihastunut alueeseen, eikä siellä mielestäni ole kovin paljon tekemistä, mutta hyvää ruokaa ja juomaa sieltä kyllä saa. Jos sateenvarjo on mukana, eikä raikkaan kostea ulkoilu haittaa, niin suosittelen kävelemään, mutta muussa tapauksessa taksilla pääsee perille muutamaa euroa vastaan.

Olen syönyt kahdessa ravintolassa, joista kumpikaan ei ole suuren hehkutuksen kohteena, mutta oman kokemukseni perusteella ruoka on ollut erittäin onnistunutta ja myös erityisruokavaliota noudattavalle on löytynyt useita vaihtoehtoja. La Tabla on latinalaisamerikkalaistyyppinen värikkäästi sisustettu ravintola, jossa tarjoillaan tuoreista raaka-aineista valmistettuja huippuherkullisia liha- ja kasvisannoksia. Valitsin kasvisversion taco-annoksesta ja se osoittautui todella herkulliseksi, tosin melko pieneksi, joten sitä en voi suositella isoon nälkään. Vastapäätä sijaitsevassa Bar Bistro Kukekessa on tarjolla kasvisruokaa ja sen omistaja on ollut joku paikallinen kuuluisuus, mutta ainakin nettisivujen mukaan omistaja on vaihtunut. Sitä en tiedä onko paikka tällä hetkellä auki, mutta aina kannattaa käydä kokeilemassa oven takana. Pelkästään yläkerran erikoinen sisustus on näkemisen arvoinen, vaikka kasvisruoka ei kuuluisi suosikkeihin.

2. Nauti päiväkahvista Reval Caféssa.
Reval Café'hen ei voi olla eksymättä, sillä tällä virolaisella kahvilaketjulla on ilmeisesti 12 erilaista kahvilaa eripuolilla Tallinnaa. Olen käynyt vasta kolmessa, mutta olen ymmärtänyt, että kahvilaketju poikkeaa muista kilpailijoistaan niin, että sen kahviloita ei ole suunniteltu saman muotin mukaan, vaan ne ovat ainakin osittain keskenään erilaisia niin sisustuksen, tarjonnan kuin asiakaskunnan suhteen. Mielestäni kahvi on ollut kaikilla kerroilla hyvää, mutta leivonnaisia tai ruokaa en ole maistanut. 

Telliskiven alueella sijaitseva kahvila noudattelee perinteistä Cafe Revalin linjaa, mutta siellä tarjoillaan laatuviinejä useista eri maista. Hauskin kokemukseni on Reval Cafe Muurivahe, jonka erikoinen tummansävyinen sisustus ei välttämättä ole täysin oman makuni mukainen, mutta saa kunniamaininnan nimenomaan erikoisuutensa vuoksi. Enpä olisi uskonut astuessasi sisään, mitä ketjukahvilan sisällä odottaa. Ja vielä loppuun fun fact eli nimi Reval tulee siitä, että se on ollut Tallinan virallinen nimi 1900-luvun alkupuolelle saakka.

3. Osta luonnonkosmetiikka ja kynttilöitä.
Olen suuri luonnonkosmetiikan ihailija, mutta todella paljon huonompi ostaja. Tykkään kiertää kosmetiikkahyllyjä, availla purkkeja ja vertailla tuotteita, mutta vain harvoin ostan jotain uutta. Niinpä en osaa suositella kovinkaan montaa tuotetta, mutta sen sijaan osaan suositella useita kosmetiikkaa myyviä liikkeitä. Allamainittujen lisäksi Tallinassa on myös useita elintarvikkeita myyviä ekokauppoja, joissa on hyvä kosmetiikkavalikoima, samoin kuin Kaubamajassa. 

Telliskiven alueella sijaitsevassa Telliskivi-keskuksessa on muutamia liikkeitä, jotka myyvät luonnonkosmetiikkaa, mutta Mimesis Looduskosmetiikassa on huomattavasti muita laajempi valikoima niin virolaisia kuin ulkomaalaisia merkkejä. Shoppailu onnistuu hyvin esimerkiksi lounaan jälkeen, sillä alueella välimatkat ovat lyhyitä. Viru Keskuksessa on puolestaan venäläisbrändi Natura Siberican liike, jota suosittelen niin hyvän palvelun, edullisen hintatason kuin laadukkaiden tuotteiden puolesta. Viimeksi myyjä tarjoili mustikkamehua ostosten lomassa, ei paha. Solaris kauppakeskuksen toisessa kerroksessa on noin kolmeakymmentä virolaista luonnonkosmetiikkamerkkiä myyvä Pillerkaar, josta saa myös oman kokemukseni perusteella kaupungin edullisimmat soijavahasta valmistetut Joik-kynttilät.

4. Käy kauneushoidossa. 
Tämä on ehkä kaikista paras ja takuuvarmasti rentouttavin tapa viettää sateista lomapäivää. Olen käynyt kerran manikyyrissä ja pedikyyrissä ja voisin mennä toisen kerran ihan milloin vaan. Geelilakkaus toimi todella hyvin ja kesti useita viikkoja, vaikka en erityisesti varonut kynsiä. Suosittelen googlaamaan ihmisten kokemuksia eri paikoista ja valitsemaan sellaisen, joka vastaa parhaiten omia toiveita. Itse kävin Sinine Salong Spa -kauneushoitolassa, joka sijaitsee aivan Viru Keskuksen vastapäätä ja jossa käy joka toinen suomalainen turisti. Päädyin laittamaan kynnet oikeastaan puolivahingossa, enkä ollut varannut aikaa etukäteen. Kävin viikolla, muistaakseni tiistaina, ja sain ajan noin puolentoista tunnin päähän. Paikan tunnelma on rentouttava ja hoidon lopuksi sinut ohjataan lepohuoneeseen, jossa soi musiikki ja tarjolla on sitruunavettä ja teetä.

Miten sinä viettäisit sadepäivän Tallinnassa tai missä tahansa muussa kaupungissa?

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.