TALLINNA - KOLME VIIHTYISÄÄ KAHVILAA KESKUSTASSA


Tallinna on mielenkiintoisen ja monipuolisen kahvila- ja ravintolakulttuurin luvattumaa. Sen tarjonta on osoittautunut niin loistavaksi, että Päivä Tallinnassa -risteilyn seitsemän tuntia hurahtaa helposti pelkkiä kahviloita kiertäen. Olen asunut Helsingissä kolme ja puoli vuotta ja sinä aikana käynyt Tallinnassa säännöllisesti useita kertoja vuodessa. Siitä huolimatta löydän uusia ja ennen kaikkea mielenkiintoisia paikkoja joka kerta. Viime viikolla tein extempore matkan kaupunkiin; keskiviikko-iltana ostin lipun ja reilun 12 tunnin päästä istuin ensimmäisessä kahvilassa.

1. Kohvik Komeet - Viehättävä kahvila upealla näköalalla

Ikkunapöydän näköala on uskomaton! Kahvila Komeet löytyy Solaris-keskuksen neljännestä kerroksesta, pienen kävelymatkan päässä Vanhastakaupungista ja Viru-hotellista. Suurista lattiasta kattoon ylettyvistä ikkunoista avautuu mieletön maisema komean keltaiseen oopperataloon. Herkuttelin chiavanukkaalla ja jasminteellä, jotka tarjoiltiin viehkeissä sinisissä astioissa. Komeetista saa ainakin ruokaa, leivonnaisia ja drinkkejä. Myös gluteenittomuus ymmärrettiin ja varmistettiin vielä keittiössä. Tunnelma oli rento ja rauhallinen. Vaikea uskoa, että näin ihastuttava paikka on ostoskeskuksen yläkerrassa.
2. Caffe Carissimi - Sympaattinen kahvila muurin vieressä

Tämä pieni ja tunnelmallinen kahvila löytyy Muurivahe 52:sta, läheltä Vanhankaupungin sisäänkäyntiä, joka avautuu Viru-hotellille päin. Kahvila on ensimmäisellä oikealle kääntyvällä kadulla pienen kävelymatkan päässä. Tilasin cafe latten, jonka tulin nauttimaan lounaan jälkeen. Kahviin on kirjoitettu suklaakastikkeella tai vastaavalla smile - ihan hauska idea. Puolenpäivän jälkeen paikka on rauhallinen ja siellä on muutamia asiakkaita. Istun pienessä kahdenhengen pöydässä sohvalla, mutta myös yksittäiset tuolit näyttävät pehmeiltä.3. Kohvik August - Loistava smoothie boheemissa ympäristössä

Lounaan ja kahvin jälkeen onkin jo aika suunnata välipalalle. Olin lukenut Kohvik Augustesta etukäteen ja päätin mennä sinne, koska siellä tarjoillaan smootheja. Tilaan kerrassaan ihanan kombon - punajuuri-mustikka-basilika! Itselleni harvinainen yhdistelmä, joka toimii todella, todella hyvin. August on selvästi nuorten ja boheemien aikuisten suosiossa ja siinä on sopivasti hipsterivibaa. Sisustusta silmäilee ihan mielellään pidemmänkin tovin. Naapuripöydän puuroannos näytti herkulliselta ja lounaskeitto maksoi muistaakseni alle 5 euroa.

4 kommenttia

 1. Tallinnassa on aina yhtä mukavaa käydä ja sieltä tosiaan löytää aina jotakin uutta! :) Itse kävin Tallinnassa viimeksi keväällä maaliskuussa ja nyt suunnitelmissa olisi lähteä näin syksyn tullen taas! Täytyy siis laittaa nämä kahvilat muistiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna on kyllä ihana! Mukavaa syksyistä reissua, toivottavasti sattuu hyvä sää reissulle! Tallinna on täynnä kivoja paikkoja, näistä voi vaikka aloittaa eikä ehkä ole niitä tunnetuimpia suomimatkailijoiden keskuudessa.

   Poista
 2. Kaikki kolme olivatkin uusia tuttavuuksia, pitänee laittaa kirjanmerkkeihin seuraavaa matkaa varten! Hyvistä kahviloista ei voi olla ylitarjontaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vaihtelua siis tuttuihin paikkoihin. ☺️ Toivottavasti pääset kokeilemaan ja tykkäät!

   Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.