VIIHTYISÄ WILLA MALINOWA ZAKOPANESSA


Kaunis, kotoisa ja siisti. Nämä kolme sanaa toistuvat Willa Malinowan arvosteluissa, eikä oma kokemukseni poikkea niistä lainkaan. Olimme todella tyytyväisiä valintaan, vaikka Zakopanen runsaslukuisessa majoitusvalikoimassa on takuulla paljon loistavia vaihtoehtoja. Meille Willa Malinowa tarjosi kaiken sen, mitä hyvältä luontoloman tukikohdalta odotimme. Aamiaisella tankkasimme energiaa monipuolisesta buffetista ja illalla nukahdimme pehmeiden lakanoiden väliin lähes täydellisessä hiljaisuudessa ja pimeydessä. Keitimme teetä puupölkyn päällä olevalla vedenkeittimellä ja ihastelimme vuoristomaisemaa suoraan olohuoneen sohvalta.
Luonnonkaunis ja rauhallinen lokaatio

Willa Malinowa sijaitsee rauhallisella paikalla vajaan parin kilometrin päässä Zakopanen keskustasta. Hiljaisen kadun varrella on lähinnä muita villoja ja isoja omakotitaloja. Tunnelma alueella on levollinen, jopa aavistuksen unenomainen. Näemme muita ihmisiä vain harvakseltaan. Ihan kuin olisi maaseudulla, vaikka keskustaan vievä ja vilkkaammin liikennöity autotie on vain 600 metrin päässä.

Willa Malinowa sopii hyvin niille, jotka liikkuvat omalla autolla, mutta myös ilman autoa pärjää. Automatka keskustan suosituimmalle kadulle Krupowki Streetille kestää viitisen minuuttia ja kävelymatka vähintään 20 min. Valitettavasti matkaa useita satoja metrejä lyhentävä oikopolku oli suljettu. Kävelimme keskustaan lopulta vain muutaman kerran, sillä menimme vaellusreittien aloituspisteille taksilla tai paikallisbussilla. Zakopane on levittäytynyt laajalle, joten siihen nähden ja huomioiden, että vuorten ja laaksojen aloitukset eivät ala keskustasta, sijainti oli loistava.
Tilava kolmio vuoristomaisemalla

Majoituimme tilavassa ylimmän kerroksen kolmiossa, jossa oli kahden makuuhuoneen lisäksi olohuone, kylpyhuone ja pieni keittiönurkkaus. Keittiössä oli kaikki tarvittava kuten vedenkeitin, mikro, viileäkaappi sekä laseja ja mukeja. Huoneisto oli sisustettu kauniisti ja yksinkertaisesti, jopa aavistuksen skandinaavisesti. Jyrkän harjakaton ansiosta siinä oli pieniä soppia ja koloja, jotka olivat pienimmän mieleen. Hänelle oli myös oma matkasänky ja pesuaine.

Näköala olohuoneen ja makuuhuoneiden ikkunoista on upea. Toisella puolella huoneistoa näkyivät Tatravuorte ja Giewontin huippu, jossa on 15 m korkea metallinen risti ja toisella Gubalowka ja Zakopanen keskusta. Sohvalla maatessa pystyi näkemään kauniin silhuetin vuortenhuipuista, mikä näytti erityisen kauniilta aamuauringossa. Willa Malinowassa on kooltaan ja malliltaan erilaisia huoneistoja. Pohdimme pitkään valitsemamme kolmion ja  pienemmän kaksion, jossa olisi ollut keittiö ja parveke, välillä. Lopulta kaksi makuuhuonetta voitti parvekkeen, jolla olisi voinut olla parempi neuvotteluasema kesällä.


Monipuolinen ja huolellisesti valmistettu aamiainen

Aamiainen on minulle yksi tärkeimmistä kriteereistä hotellivalinnassa. Sen ei välttämättä tarvitse olla valtavan runsas tai monipuolinen, mutta gluteenittomana kasvissyöjänä arvostan enemmän mannermaista kuin pelkkää pekonia ja croissanteja. Willa Malinowan aamiaista oli kehuttu arvosteluissa erinomaiseksi, joten odotuksemme olivat korkealla. Mikä ihanuus meitä odottikaan! Olimme paikalla ennen muita ja saimme aloittaa herkkuja notkuvasta koskemattomasta pöydästä.

Aamiainen oli todella monipuolinen ja huolellisesti valmistettu. Se tarjoili tavanomaisten juttujen, kuten kasvisten, vihannesten, juustojen, leikkeleiden ja leipien, lisäksi myös paikallisia erikoisuuksia ja muita ihanuuksia. Osa tarjoiluista pysyi samana, mutta osa, kuten smoothie ja jälkiruoka vaihtuivat joka aamu. Välillä oli suklaakakkua, välillä smoothie oli tehty marjoista tai suklaasta. Ruoat oli aseteltu lautasille ja kulhoihin huolellisesti. Vastaan ei tullut puoliksi raakoja vihanneksia tai siemeniä paprikassa, kuten joskus ketjuhotellien kiireisillä aamiaisilla. 
Gluteenitonta leipää tai edes riisikakkuja ei ollut valikoimassa, enkä ollut tajunnut ottaa niitä mukaan niin kuin yleensä. Kävin ostamassa leipää keskustasta ja toisesta aamusta lähtien sain nauttia siitä kunnon päällisillä. Aamiaisen kanssa samassa huoneessa on pieni, mutta monipuolinen leikkinurkkaus. Sieltä löytyi kaikki perinteiset lelut Ikean keittiöstä keinuhevoseen ja kassakoneeseen. Parasta oli pieni pastellinsävyinen espresso-kone ja tuo kuvan oikeassa laidassa oleva levy, jossa pystyi harjoittelemaan kaikenlaisia taitoja. Istuimme leikkinurkkauksen vieressä, joten pienimmän oli helppo siirtyä siihen, kun me aikuiset jatkoimme vielä syömistä.


Heikko englannintaito, upea arkkitehtuuri

Willa Malinowa sopii omatoimisille matkailijoille. Sunnuntaina viiden jälkeen respassa ei ollut ketään. Saimme tekstiviestillä ovikoodin ja ohjeet siihen, mistä löydämme avainkortin. Asioimme respan kanssa oikeastaan vain silloin, kun tarvitsimme taksia. Parilla ensimmäisellä kerralla meitä palvellut henkilö ei puhunut englantia, joten hoidimme keskustelun Googlen avulla, kun taas viimeisenä aamuna paikalla oli todella hyvää englantia puhuva. Ongelmia ei ollut, joten emme kaivanneet enempää vuorovaikutusta.

Willa Malinowan arkkitehtuuri on mainitsemin arvoinen asia, sillä ylämaahenkinen nelikerroksinen rakennus on hieno niin sisältä kuin ulkoa. Myös sisustuksessa on kiinnitetty huomiota pieniin yksityiskohtiin. Käytävien laidoilla ja ikkunalaudoilla on viherkasveja sekä Halloween-koristeita, kuten oransseja lehtiä ja kurpitsoja. Huoneet ja yhteiset tilat ovat siistejä ja yleistunnelma on rauhallinen. Alakerrassa on myös sauna, joka on kiva bonus esimerkiksi laskettelureissulla.

Kannattaa tsekata Willa Malinowa myös Instagramissa. Aivan ihania kuvia, jotka bongasimme vasta matkan jälkeen!* * *
Lisää matkainspistä Instassa: 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.