HOTELLI VERSON AAMIAINEN - LAADUKAS KOTIMAINEN KATTAUS

Hotelli Verso Jyväskylä hotelliaamiainen aamiaisbuffet breakfast

Hotelli Verso Jyväskylässä on tehnyt rohkean valinnan. Se luottaa kotimaiseen ja tarjoaa omien sanojensa mukaan rehellisistä ja aidoista suomalaisista mauista rakentuvan aamiaisen. Verso on kesällä 2016 avattu urbaani keskustahotelli parhaalla paikalla Jyväskylän kävelykadulla. Kävimme nauttimassa hotellin ulkopuolisille myös avoinna olevan aamiaisen muutama viikko sitten ja saimme 21 euron hinnalle vastinetta niin laadukkaan ruoan, ystävällisen palvelun kuin tunnelmallisen sisustuksen muodossa. Samalla mursimme pari myyttiä suomalaisesta ruoasta.

Hotelli Verso Jyväskylä hotelliaamiainen aamiaisbuffet breakfast

Kaunis aamiaishuone

Sunnuntaiaamuna hieman ennen puolikymmentä aamiaishuone Silmussa on vielä rauhallista. Muutama pöytä on täynnä, muutama on varattu myöhemmin saapuville asiakkaille. Valitsemme neljän hengen pöydän sopivasta nurkkauksesta ja viemme ulkovaatteet läheiseen naulakkoon. Ihanaa, takkia ei tarvitse asetella tuolin selkänojalle eikä myssyä sen hihaan. Tämähän alkaa todella lupaavasti.

Aamiaispaikka muodostuu kolmesta huoneesta ja parvekkeesta, joka avautuu ostoskeskuksen puolelle. Kauniin vaalean sisustuksen kontrastina on tummia tuoleja. Astioista löytyy niin suomalaista muotoilua kuin lapsille omia muovisia vaihtoehtoja. Ihastun huoneiden kaareviin sisäikkunoihin ja siihen, että hotellin teema verso näkyy pienissä vihreissä yksityiskohdissa. Tunnelma voisi olla toinen, jos paikka olisi täpötäynnä. Nyt saamme kuitenkin nauttia rauhallisesta aamiaistunnelmasta alusta loppuun.

Hotelli Verso Jyväskylä hotelliaamiainen aamiaisbuffet breakfast

Hotelli Verso Jyväskylä hotelliaamiainen aamiaisbuffet breakfast

Herkullinen ja hallittava valikoima

Aamiainen muodostuu hotelliaamiaiselle tutuista mannermaisista elementeistä suomalaisella vivahteella. On vihanneksia, juustoja ja leikkeleitä sekä monipuolinen leipävalikoima. On puuroa, jogurtteja ja lämpimiä ruokia. Munakkaan voi tilata valitsemillaan täytteillä. Marinoitu sipuli ja marjaisa rahka ovat herkullisia. Kahvia saa kolmella tavalla, peruskahvina, luomuna ja tummana paahtona. Teetä on pussissa ja valmiiksi kuulissa. Jälkiruokapöytä ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Sieltä löytyy suomalaisia herkkuja perinteisestä pullasta leipäjuustoon ja lakkahilloon.

Jotain on kuitenkin toisin. Ei ole appelsiinimehua, eikä isoja hedelmäkoreja. Sen sijaan tarjolla on aitoa ahvenanmaalaista omenamehua ja mansikka-mustaherukkamehua sekä suomalaisia mansikoita ja vadelmia. Mysli on Vavesaaren tilalta, paahdettu pellava Kauhajoelta. Valikoima on monipuolinen, mutta kuitenkin hallittava. Laatutietoiselle tämä on hyvä asia. En kaipaa neljää erilaista mehujuomaa, kun saan nauttia kahdesta rehellisestä mehusta.

Viereisessä pöydässä aamiaisesta keskustellaan tutuilla sanoilla - laadukas, kattava ja monipuolinen. Hienoa. Emme ole ainoat, jotka pitävät niin tarjoiluista kuin tunnelmasta. Iso hatunnosto kotimaisille ja sesonkia kunnioittaville raaka-aineille sekä lähialueiden tuotteille. Versossa ne eivät ole pelkkää sanahelinää, vaan sanojen takana on runsaasti katetta.

Hotelli Verso Jyväskylä hotelliaamiainen aamiaisbuffet breakfast

Hotelli Verso Jyväskylä hotelliaamiainen aamiaisbuffet breakfast

Hotelli Verso Jyväskylä hotelliaamiainen aamiaisbuffet breakfast

Monipuolisesti gluteenitonta

Keliaakikkona näen aamiaisen erityisruokavalion silmin. Kysyn heti, mitä uskallan syödä ja saan niin monta vastausta, että hämmennyn hetkeksi. Kyllä kiitos, otan kaikkea, puuroa, leipää ja porkkanakakkua siis. Osa gluteenittomista tuotteista on esillä hyllyssä, mutta monet tuodaan suoraan pöytään. Jatkan haltioituneena aamiaisvalikoiman läpikäymistä ja unohdan saman tien ajatuksen eväiden ostamisesta paluumatkalle Helsinkiin.

Olen todella otettu gluteenittomien tuotteiden määrästä ja ennen kaikkea laadusta. Tämä on ensimmäinen hotelliaamiainen yhdeksään vuoteen, kun saan muhkeaksi haudutettua puuroa. Gluteeniton leipä toki kalpenee tavallisen valikoiman rinnalla, mutta olen erittäin otettu, että sitä ei tarjoilla jäisenä tai liian kuumana. Valikoimassa on myös gluteenitonta siemennäkkäriä, mutta sitä en jaksanut tällä kertaa enää maistaa. Jälkiruoaksi syön pienen ja makean porkkanakakkupalan, joka kruunaa sopivasti täyttävän aamiaisen.

Hotelli Verso Jyväskylä hotelliaamiainen aamiaisbuffet breakfast

Hotelli Verso Jyväskylä hotelliaamiainen aamiaisbuffet breakfast

Yksimielisesti erinomainen kokemus

Kyselen ruokaseurueeltani heidän ajatuksiaan ja tunnelmiaan parin tunnin aamiaishetkestä. Kaikki ovat yksimielisiä siitä, että paikka on viihtyisä ja tunnelmallinen, ruoka laadukasta ja täynnä makuja. Emme keksi moitteen sanaa. Mietimme espanjalaisen chorizo-makkaran yhteyttä suomalaisuuteen, mutta päädymme siihen lopputulokseen, että tässäkin tapauksessa hotelliaamiaiselta tuttu perusnakki on korvattu laadukkaammalla.

Hotelli Verson aamiainen todistaa viimeistään, että suomalainen ruoka on laadukasta, terveellistä, maukasta ja vähän yllättäen myös kaunista. Meillä ei ole mitään syytä hävetä ruokakulttuuriamme, vaan saisimme kulkea maailmalla pää pystyssä ja kertoa mitä ihanuuksia syömme suomalaisella hotelliaamiaisella. Jos asut tai vierailet Jyväskylässä, suosittelen lämpimästi poikkeamaan Verson aamiaisella. Tai jos olet käynyt siellä, kerro ihmeessä oletko kanssani yhtään samoilla linjoilla.

Hotelli Verso Jyväskylä hotelliaamiainen aamiaisbuffet breakfast

Hotelli Verso Jyväskylä hotelliaamiainen aamiaisbuffet breakfast

8 kommenttia

  1. Entinen Jyväshovi on kokenut ison muutoksen, ja tämä hotelli pitää kyllä käydä testaamassa aamupaloineen, kunhan seuraavan kerran Jyväskylään eksyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Mä en koskaan käynyt Jyväshovin tiloissa sitä alakerran kahvilaa lukuun ottamatta, vaikka asuin kaupungissa vuosia, mutta ainakin Verson aamupalapuoli näytti hyvältä. Varmasti melkoinen muutos entiseen.

      Poista
  2. Jännittävää, miten eri tavoin voidaan kokea saman paikan aamiainen. Olen syönyt tuolla kahdesti (myös yöpynyt) ja täytyy sanoa, että en ole ollut kovinkaan otettu. Aamiaisella ovat monet ruoka-aineet olleet lopussa, tarjoiluastiat sotkuisia ja pöytiä ei ole saatu siivottua riittävän nopeasti. Se, että tuote on suomalainen, ei vielä tarkoita, että tuote olisi laadukas. Se on vain kotimainen.

    Mikäli en ole aivan väärässä, Verson takaa löytyy sama omistaja kuin hotelli Yöpuulla. En tiedä, oletko käynyt siellä aamiaisella, mutta kysessä lienee liioittelematta se Jyväskylän paras aamiainen :)

    Hotelli Yöpuu on aivan ihana paikka yöpyä ja sen ravintola Pöllöwaari on muutenkin, kuin vain aamiaiseltaan, erinomainen paikka ruokailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas meillä ollut erilaiset kokemukset. Toki tämä on varmasti ihan luonnollista, että ihmiset voivat kokea saman paikan eri tavoin niin monesta asiasta johtuen. Toivottavasti en antanut ymmärtää, että suomalainen tarkoittaa automaattisesti laadukasta, näinhän asia ei tietenkään ole. Omalla kohdallani laadukkuus näkyi mm. siinä, että sain tuoretta puuroa sen sijaan, että olisin itse tehnyt oman gluteenittoman puuroni pikahiutaleista ja teevedestä sekä siinä, että jälkkärinä oli porkkanakakkua pussissa olevien, usein kuivien valmisleivosten sijaan. Ja tietty noissa esimerkeissä, jotka tuolla jutussa ovat.

      Omistaja on tosiaan sama kuin Yöpuulla. Siellä en ole yöpynyt, mutta Pöllöwaarissa olen käynyt illallisella ja oli kyllä todella hyvä paikka. Siellä voisikin käydä joskus aamiaisella, kiitos vinkistä!

      Poista
  3. Oi voi, näyttää siltä, että on lähdettävä Jyväskylän reissulle ihan vain tämän aamiaisen takia! Olet kirjoittanut niin mielenkiintoisesti ja kattavasti, että uteliaisuus heräsi samantien! Ja kauniit kuvat täydentävät vielä kokonaisuutta. Rakastan hotellin aamupaloja, mutta näin upeasta en ole vielä kuullutkaan! Ihanaa, että tuodaan tällaisia kotimaisia helmiä esille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti poiketa, jos sattuu kaupunkiin! Tykkäsin todella paljon noista suomalaisista yksityiskohdista niin ruoassa kuin vaikka tarjoiluastioissa. Ja tuo omenamehu oli niin hyvää!

      Poista
  4. Ihanan näköinen paikka. Ja tykkään aina kun hotellissa tarjoillaan jotain sellaista, mitä ei ihan joka hotellissa ole tarjolla. Nykyään tuntuu, että Suomessa lähes joka paikassa on sama aamiaismenu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka oli kyllä todella kivannäköinen, tykkäsin paljon. Tässä oli hauskaa myös se, että tavallaan kattaus on samanlainen kuin minkä tahansa hotellin mannermaisella aamiaisella, mutta niin että sisältö oli vaihdettu suomalaiseen. :)

      Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.