MITÄ TARTTUI MUKAAN MATKAMESSUILTA?


Kävin Matkamessuilla ensimmäisen kerran vasta viime vuonna. Keskityin tuolloin vanhojen matkojen tunnelmointiin ja olin aivan haltioissani nähdessäni Etiopian kaltaisia tuttuja ja monin tavoin rakkaita maita, joista kuulee Suomessa aivan liian harvoin. Oli ihanaa nähdä koko maailma yhdessä paikassa, mutta en juurikaan keskittynyt konkreettisiin matkaideoihin, jotka olisivat vaikuttaneet tulevan vuoden suunnitelmiin. Messukokemus oli ihan kiva, mutta ei kuitenkaan sen enempää.

Tänä vuonna olin innoissani mahdollisuudesta osallistua torstain ammattilaispäivään. Silmäilin messuohjelmaa aiemmin viikolla ja päätin viime vuodesta poiketen panostaa puheenvuoroihin ja muuhun ohjelmaan eri lavoilla. Tämä osoittautui loistavaksi valinnaksi ja vastasi juuri siihen, mitä lähdin messuilta hakemaan. Kuulin inspiroivien ja mielenkiintoisten ihmisten kokemuksia ja sain monta uutta ideaa omaan matkailuuni. Sen sijaan kohdemaat ja matkanjärjestäjät jäivät tänäkin vuonna vähemmälle huomiolle ja taisin keskittyä niiden kohdalla ainoastaan kivojen yksityiskohtien kuvaamiseen.
Torstai - Inspiroitumista ja unelmiin uskomista

Heräsin torstaina kaksi ja puoli tuntia suunniteltua myöhemmin, joten luonnollisesti myös messukäynti venähti pitkälle iltapäivään. Olin asettanut takarajaksi kello kolmen ja Sophie Radcliffen puheenvuoron. Olin paikalla hieman aikaisemmin, joten kävin hakemassa kahvia pressihuoneesta ja silmäilin messualueen nopeasti läpi. Kiinnitin huomioni pariin kaukomatkakohteeseen sekä Suomen saaristoon ja Ahvenanmaahan. Sinne olisi huippua mennä pyöräilemään joku kesä.

Parasta parin tunnin mittaisella kierroksella oli Sophien inspiroiva ja kannustava puhe omiin unelmiin uskomisesta ja omien rajojen ylittämisestä. Sophie jätti tavallisen päivätyönsä 27-vuotiaana ja on sen jälkeen toteuttanut unelmaansa adventure athletena, kuten hän itseään luonnehtii. Puhe kolahti ainakin minuun monesta syystä. Sorrun helposti ajattelemaan, että en pysty tekemään jotain ja vasta pitkän ajan kuluttua, kun olen riittävästi kypsytellyt ajatusta mielessäni, uskallan toteuttaa sen. Tällainen ajatusmaailma ei varsinaisesti estä asioiden toteuttamista, mutta se takuulla hidastaa sitä. Oli kiinnostavaa kuulla myös millaisia mahdollisuuksia bloggaaminen ja some voivat tuoda matkailun saralla.

Sunnuntai - Turvallisuutta, saarihyppelyä ja ruokamatkailua

Itselleni toisena messupäivänä suuntasin tapahtumapaikalle jälleen puolenpäivän jälkeen. Kävin kuuntelemassa yhden mielenkiintoisen puheenvuoron Inspiration Stagella ja kolme Rantapallo Stagella. Ensimmäisellä lavalla keskusteltiin matkailun turvallisuudesta Ulkoasiainministeriön ja Madventuresin johdolla. Mielenkiintoisia ja käytännönläheisiä huomioita eri näkökulmista. Turvallisuus on aina ollut yksi tärkeimmistä prioriteeteistani maailmalla, mutta ainakin matkustusilmoituksen kohdalla olisi syytä skarpata.

Seuraavaksi siirryin Rantapallo Stagelle, jossa keskusteltiin Tallinnasta lähimatkailukohteena. Kuulin valitettavasti vain loppuosan, mutta siitä jäivät mieleen Bastionien (?) tunnelit ja kaupungista noin 30 km päässä sijaitseva vesiputous. Keskityin paremmin saarihyppelyyn Kreikassa ja sen kohdalla tuli pieni ikävä aurinkoon, lämpöön ja ennen kaikkea Karpathoksen rauhaan. Kreikassa on varmasti paljon kiinnostavaa näkemistä ja tekemistä, joten mielelläni palaisin sinne joku kesä. Myös ruokamatkailua käsittelevä keskustelu oli kiinnostava ja sai kaipaamaan herkullista intialaista palak paneeria. Esitysten välissä nautin ruandalaista kahvia ja lueskelin Pohjois-Intian esitettä.

Oli kiva pyörähtää messuilla parina päivänä, vaikka suuria ahaa-elämyksiä en kokenutkaan eikä yksikään matkasuunnitelma edennyt varausvaiheeseen. Messut sopivat hyvin ajanviettoon, ideoiden hakuun ja toki myös tiedonhankintaan, mutta esimerkiksi samoja tarjouksia löytyy pilvin pimein netistä. Tykkään hakea inspiraatiota ja vertailla kohteita netissä, jossa koen sen olevan kätevämpää eikä se ole aikaan tai paikkaan sidottua. Ammattilaisen kannalta tapahtuma on varmasti mielenkiintoinen verkostoitumisen näkökulmasta. 

Jos olit messuilla, niin olisi kiva kuulla mitä tykkäsit ja mitä teit messupäivän aikana. Seuraavalle kerralle voisin kehitellä taas uuden taktiikan ja keskittyä johonkin, mikä jäi tällä kertaa vähemmälle huomiolle.
6 kommenttia

 1. Hauska lukea sillä tavalla erilainen matkabloggaajan postaus messuista, että pääosassa ei ollut matkabloggaajakollegoiden tapaamiset. Matkamessuista voi nauttia niin eri tavalla ja saada ideoita tulevaan.

  Itseä jäi hieman harmittamaan, että en ehtinyt kuulemaan niin monia esityksiä kuin olisin halunnut. Itsellä messut meni enemmän verkostoitumisessa ja siihen torstai on ylivoimaisesti paras päivä. Perjantain otin aika rennosti ja viikonloppu perinteisesti jäi itsellä väliin. Mukavat kaksi päivää kyllä oli, omanlaisia vuoden kohokohtia kollegoihin tutustuen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sielläkin oli onnistuneita messupäiviä! On kyllä ollut mukava lukea kokemuksia ja ajatuksia messuista tällä viikolla. Saman tapahtuman voi nähdä niin eri tavalla ja kiinnittää huomiota ihan eri juttuihin. Olen sen verran untuvikko tässä blogimaailmassa, että verkostoituminen tuntui vielä jotenkin etäiseltä, mutta tässäpä olisi loistava vinkki seuraavalle kerralle. Kieltämättä jälkeenpäin vähän harmitti, että olin ignoorannut tapahtuman sosiaalisen puolen ihan kokonaan.

   Poista
 2. Tuo Sophien esitys oli kyllä ihan huippu - terveisin myös eräs, joka välillä aivan liian pitkää vatvoo ja pohtii päätöksentekoa. :) Olisi ollut kiva törmätä messuilla, paljon siellä varmasti liikkui matkabloggaajia, joita minäkään en tunnistanut, kun niin vähän olen näissä aiemmin ollut mukana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sophie oli kyllä tosi ihananoloinen, iloinen ja energinen! Huomasin joitakin blogikuvista tutunnäköisiä messuilla ja sitten tietenkin ne, joiden esityksiä seurasin. Täytyy pitää silmät ja korvat auki, jos/kun vuoden aikana tulee muita tapaamisia. :)

   Poista
 3. Tänä vuonna en päässyt messuille mutta näyttää kyllä kivalle. Minuakin olisi kiinnostanut kuulla puheenvuoroja ja myös saada uusia ideoita matkoihin. Tuo kuvassa oleva Korean standikin olisi ollut mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että messut jäivät väliin. Toivottavasti seuraavana vuonna sitten. Tykkäsin kyllä tosi paljon noista puheenvuoroista, joita en viime vuonna kuunnellut lainkaan. Korea olisi kyllä kiinnostava matkailumaa ja sinne pääsisi niin helpostikin lentämällä.

   Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.