VIIME VIIKON YHDEKSÄN MATKAILUAIHEISTA TEKOA JA AJATUSTA
1. Varasin matkan. Tämän vuoden ensimmäinen matkavaraus ei toivottavasti ole kuitenkaan vuoden ensimmäinen toteutuva matka. Yhtä kaikki, yhtenä keväisenä viikonloppuna ihmettelen Kööpenhaminaa. Olen käynyt kaupungissa kerran aikaisemmin, viisi viikkoa kestäneen interrailin loppuvaiheilla, joten ymmärrettävän väsymyksen ja nähtävyysähkyn takia en muista kaupungista paljon mitään. Mulla ei ole edes yhtään valokuvaa todistamassa, että todella olin paikalla. On siis aika lukea kiinnostavia blogikirjoituksia Köpiksestä.

2. Olen juonut ennätysmäärän teetä, jota olen ostanut itselleni tuliaisiksi tai sitten ystäväni on tuonut sen omalta matkaltaan. Vihreää rooibosta Etelä-Afrikasta, tulsiteetä Intiasta ja minttuteetä Saksasta. Viimeisen kohdalla alkuperämaa taitaa olla kuitenkin jotain muuta. Teen hyvin vähän ostoksia kohdemaassa, mutta yleensä ostan jotain pientä ja käytännöllistä. Aika usein jotain sellaista, joka löytyy ruokakaupasta. Ihanaa, että saan sellaisia tuliaisia myös muilta! Vihreä rooibos on muuten todella hyvää, saakohan sitä Suomesta?

3. Kävin Matkamessuilla. Kirjoitin sunnuntaina kokemuksia ja ajatuksia kahdelta messupäivältä. Vaikka tykkäsin messuista ja siitä ajatuksesta, että koko maailma tuodaan yhteen halliin, en voinut olla ajattelematta, että minulle käy aina samalla tavalla niin messuilla kuin museossa. Joku asia, kuten vaikka matkustaminen, on niin mahtavaa ja kokemusperäistä oikeassa elämässä, että sen sovittaminen ständeihin, esitteisiin ja pieniin maistiaisiin, ei tee sille oikeutta. Toisaalta juuri niistä pienistä asioista voi saada ison inspiraation.


4. Luin Hesarista suomalaisten matkabloggaajien suosituksia tulevalle matkavuodelle. Voi miten ihania kokemuksia ja kuvia! Jostain syystä ihastuin Namibiaan erityisen paljon, vaikka maa on kaikin puolin hyvin vieras. Päädyin googlaamaan maan parhaimpia nähtävyyksiä ja etäisyyksiä paikasta toiseen. Tykästyin aavikkoon ja eläimiin, tosin en päässyt niin pitkälle, että olisin konkreettisesti miettinyt miten paljon aikaa ja rahaa kaiken näkemiseen menisi. Muutenkin hyvin satunnaiset kaukomatkakohteet ovat kiinnostaneet viime aikoina. Etelä-Korea on ihan listan kärkipäässä.

5. Vein matkalaukun makuuhuoneestani varastoon kaksi kuukautta Kapkaupungin reissun jälkeen. Korjaus. Siskoni vei matkalaukun varastoon. Ostin elämäni ensimmäisen oman matkalaukun vasta viime vuonna ja olen pyrkinyt pitämään siitä hyvää huolta. Toisaalta se on ollut helppoa, sillä yhteisiä matkoja on takana vasta kaksi. Pienempi lentolaukku on edelleen makkarissa ja veikkaan, että se saa odottaa siellä seuraavaan kertaan. Toivon sen läsnäolon innostavan tekemään useampia matkavarauksia.

6. Matkavarauksista puheenollen, kämppiksenä asuvalla siskollani on enemmän varattuja matkoja kuin minulla. Jos siis kirjoitan Etelä-Euroopan rantakohteista, voi olla, etten ole itse ollut siellä. No, jos totta puhutaan, niin tämän vuoden matkahaaveet ovat olleet pitkälti haaveita, mutta sen sijaan olen jutellut matkoista tuttujen kanssa. Yksi lähtee Hong Kongiin, toinen Arabiemiraatteihin, kolmas Lappiin. Yhden kanssa tajusimme, että olemme olleet vuosia sitten samassa pienessä hotelissa, tosin eri aikaan ja toinen kyselee missä maassa näkisimme seuraavaksi.


7. Olen luonnostellut tulevia blogipostauksia. Mielessäni on miljoona ideaa, mutta aikaa on aivan liian vähän. Haluaisin kirjoittaa vielä pari juttua Kapkaupungista. En ole kertonut lainkaan upean tuulisesta Hyväntoivonniemestä, majoittumisesta kahdessa Airbnb-asunnossa tai keskinkertaisista viinitiloista. Myös käytännönläheinen vinkkipostaus on vasta luonnosvaiheessa. Jos menet Kapkaupunkiin, käytäthän vettä säästeliäästi pahan vesipulan takia? Toisaalta haluaisin tuoda blogiini uusia maita, tosin sitä olen tehnyt jo pieninä paloina. Intia ja Belgia, tervetuloa mukaan!

8. Olen suunnitellut tämän vuoden matkoja. Haluaisin lähteä kaikkialle jo keväällä, mutta toisaalta tuntuu tyhmältä tuhlata lomapäivät ennen kesää. Haaveilen useista lyhyistä viikonloppumatkoista Euroopan kohteisiin ja yhdestä pidemmästä parin kolmen viikon kaukomatkasta. Haluaisin vihdoin käydä Portugalissa, Islannissa ja Sveitsissä. Toisaalta olen kiinnostunut Euroopan pienistä kääpiövaltioista, vaikka en tiedä onko niissä mitään varsinaista nähtävää. Onko kukaan käynyt San Marinossa, Andorrassa tai Liechtensteinissa?

9. Jos ei voi itse olla matkalla, on ihana puhua videopuhelu ihmisten kanssa, jotka ovat auringossa palmujen alla. Juttelin muutaman vuoden ikäisen kummipoikani kanssa, joka asuu huomattavasti aurinkoisemmissa olosuhteissa. Kun aurinko häikäisee näyttöä ja taustalla vilahtaa jotain vihreää, voi melkein kuvitella olevansa samassa paikassa. Toisaalta pääkaupunkiseudun ylle laskeutunut lumipeite on sen verran kaunis ja valoisa, että tämä sää voisi jatkua vielä kuukauden tai pari. Voi tosin olla, että sään jumala on asiasta toista mieltä.Pari kuvaa on siskoni ottamia, kaikki ovat minun muokkaamiani. Millaisia ajatuksia ja tekoja sulla on ollut viime aikoina matkoista tai matkan päältä?

18 kommenttia

 1. Ihana muistutus siitä, että matkailuun liittyviä juttuja voi tehdä kotonakin. Kärvistelen viimeisilläni raskaana ja matkakuume on siksi kovempi kuin koskaan. Edellisestä reissusta on liian pitkä aika enkä tiedä milloin seuraava koittaa. Mitään ei ole vielä varattuna, sillä haluamme ensin nähdä millainen matkailija perheen uusin tulokas on. Veikkaisin että hänelläkin on matkageenit verissä.

  Tästä sun postauksesta innostuneena voisin kaivaa matkoilta tuotuja tuliaisherkkuja esiin, suunnitella tulevia reissuja (tätä teen vähintään alitajuisesti kyllä muutenkin koko ajan) ja tietysti myös blogipostausten lukeminen ja kirjoittaminen on ihanaa matka-aiheista tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän paljon sitä ajattelee ja tekee matkailuun liittyviä juttuja ihan perusarjessa, vaikka ei olisikaan reissun päällä. Täällä on myös hurja matkakuume, toivottavasti matkavaraukset lisääntyvät tuosta yhdestä. Voimia loppuraskauteen! Toivotaan, että uusi tulokas on varustettu hyvillä matkageeneillä. :)

   Poista
 2. Hauska lähestymistapa postaukseen! Itselläkin matkailu pyörii eri muodoissaan paljon mielessä ja niistä saisi kyllä myös jonkinlaisen koosteen. Ei ole varmaan päivääkään, etten uhraisi ajatusta matkustamiselle - haaveilulle, suunnittelulle, vanhojen reissujen muistelulle... Matkustaminen on itselleni niin tärkeä henkireikä, etten tiedä mitä tekisin jos siihen ei olisi mahdollisuutta! Niin ja tietenkin eksyn harva se päivä lueskelemaan toisten matkakertomuksia matkablogeista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Kannattaa joskus kirjoittaa koontia ja jakaa se. Yllättävän paljon tosiaan tulee mieleen asioita, kun niitä alkaa listaamaan, vaikka ei olisi reissun päällä ollutkaan hetkeen. Vanhojen reissujen muistelu on myös kivaa, teen sitä aina jonkun verran, kun käyn kuvia koneella läpi huvinvuoksi. On kyllä tosi kiva lukea muiden matkablogeja, niitä löytyykin kiitettävä määrä erilaisia.

   Poista
 3. Matkailu kyllä liittyy moneen asiaan, vaikka ei itse matkalla juuri olisikaan. Itsellänikin on vasta reissu varattuna loppukesälle, mutta monta asiaa siihen liittyen on jo mielessä. Aikakin kuluu niin nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka matkalla oleminen onkin se paras juttu, niin silti on kiva katsella arkea matkailun silmin. Auttaa huomattavasti jos ei juuri sillä hetkellä voi olla reissussa. Mukavaa matkaodotusta! Täälläkin on useampi kuukausi seuraavaan varattuun matkaan.

   Poista
 4. Olipa kiva postaus. Ja kuulostaa niin tutulta tuo "haluaisin lähteä kaikkialle" -ajatus! :D Moni reissu on täälläkin suunnitteilla vielä ennen vuoden kohokohtaa, jonka kanssa yritän parhaillaan opetella elämään. Varattiin jokin aika sitten pitkään haaveena olleet lennot neljän viikon reissulle Uuteen-Seelantiin, ja olen ihan hämilläni miten pystyn odottamaan vielä 10 kuukautta, kun yleensä varaan matkani muutaman päivän tai enimmillään muutaman viikon varoitusajalla. Tällainen odottelu on mulle ihan uutta, ja kun kohde on niin mahtava, en malta pysyä housuissani! :D Ehkä tällaisten pienten, arkisten asioiden makustelu auttaisi tähän hätähoususyndroomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! Välillä on kiva kirjoittaa useita lyhyitä ja keskenään erilaisia ajatuksia ja tässä on aina hauska huomata, miten paljon matkailuun liittyvät jutut vaikuttavat ja näkyvät myös ihan perusarjessa. Onpas siellä vielä monen monta jännittävää kuukautta edessä, tsemppiä odottamiseen! On varmasti todella huikea reissu tiedossa ja neljässä viikossa ennättää nähdä jo paljon. Uusi-Seelanti on varmasti todella upea maa, itse varmasti ihastuisin siihen luontoon.

   Poista
 5. Matkailu on mielessä lähes joka päivä, joko blogia tai instaa päivittäen, tulevia reissuja suunnitellen tai haaveillen ja vanhoja matkakuvia selaten. Olen käynyt San Marinossa joskus yli 15 vuotta sitten, joten täytyypä kaivaa kuvat sieltä - ennen digiaikaa! Olimme siskoni kanssa interraililla ja bongasimme maita. Menimme San Marinoon Riminiltä pitäen. Kävimme myös Liechtensteinissa, sen verran että vietimme varmaan tunnin maaperällä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpas kiertänyt kivoja pikkuvaltioita. Mä olen mennyt kerran Liechtensteinin läpi, mutta sitä ei valitettavasti lasketa maapisteeksi. Tunti maaperällä onkin jo ihan toinen juttu. :) Tykkäisin yhdistää noita pikkuvaltioita muihin reissuihin, vartta vasten ei välttämättä tule lähdettyä. Matkakuvia tulee kyllä vastaan jatkuvasti, niin omia kuin muidenkin. Joskus olisi kiva saada digimuotoon joitakin todella vanhoja reissukuvia :)

   Poista
 6. Kiva lista! Suosittelen lämpimästä käyttämään ne lomapäivät jo ennen kesää, sillä etenkin Euroopassa matkustettaessa kevät ja syksy ovat mitä parhainta aikaa ja jos joku aika Suomessa sittenkin on kelvollista aikaa niin kesä :-)
  Me olemme käyneet kaikissa Euroopan valtioissa, myös noissa pienissä, yöpyneetkin jokaisessa, eli käypä etsimässä jutut blogistamme - löytynevät helpointen hakutoiminnolla ja kyseisten maiden nimillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla ja kiitti vinkistä, käynkin katsomassa. Pikkuvaltioiden yhdistäminen muihin Euroopan reissuihin olisi varmasti tosi fiksua. Kovasti kiinnostaa käydä, mutta vartta vasten ei välttämättä tulisi lähdettyä. Kävin Monacossa Nizzasta käsin ja se oli tosi hyvä idea. Totta, samalla saa myös vähän pidemmän kesäkauden kun aloittaa tai lopettaa sen muualla Euroopassa aurinkoisemmissa olosuhteissa. :)

   Poista
 7. Vitsit sun blogi on kaunis ja ihanan harmooninen ulkoasultaan! <3 Mäkin haaveilen juuri Kööpenhaminan kevät reissusta, pitänee varmaan vaan varata se vihdoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih kiitos, kiva kuulla! <3 Nyt eikun reissu varaukseen. Köpis on varmasti tosi kiva nimenomaan keväällä. Odotan jo malttamattomana tulevaa matkaa!

   Poista
 8. Varsinkin seitsemäs kohta osui ja upposi! :-) Luonnostelen joka päivä päässäni uusia blogipostauksia, mutta aikaa on vain rajallisesti. On niin paljon koettuna ihania ja eksoottisiakin kohteita, joista riittäisi hienoja kuvia ja tarinoita. On niin paljon videomatskua, jota voisi hyödyntää vlogeissa. Ideoita postausaiheista on pää pullollaan, kunhan niitä ehtisi toteuttaa. Varsinkin jo aiemmin toteutuneista reissuista postaukset vaativat enemmän ajankäyttöä, kun kaikki ei ole ihan tuoreessa muistissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuttuja ajatuksia! Oon halunnut laajentaa blogini maavalikoimaa ja oon tuonut muutamia vanhempia kohteita mukaan. Siinä onkin ollut muistelemista ja mieleen palauttamista, mut onneks kuvat on auttanut tosi paljon. Vlogit on kivoja, niiden editoiminen vie varmaan paljon aikaa. :) Mukavia hetkiä blogin ja vlogin parissa!

   Poista
 9. Ihanan talvisia kuvia! En ole päässyt Suomeen pitkiin aikoihin niin näitäkin lumimaisemia on jo ikävä. Viikkohan alkaa varsin hyvin jos saa alkutekijöikseen varata matkan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi on kyllä ihanaa aikaa, jos on lunta ja sopivasti pakkasta eikä se kestä liian pitkään. Tällä hetkellä Helsingissä on tosi kaunis lumipeite. Juu, matkavaraukset tekevät päivästä aina hyvän!

   Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.