ENSIVAIKUTELMIA KARPATHOKSEN LOMALTA


Kone laskeutui Helsinki-Vantaalle kahdeksan tuntia sitten, sen jälkeen pesin reissupyykkiä, söin pestopastaa ja siirsin valokuvat  koneelle. Mielessä oli kuitenkin maisema hotellihuoneesta uima-altaalle, aurinkorasvan lisääminen ja uunissa paistettu lämmin fetajuusto. Ennen kuin kuvailen Karpathoksen matkaa kaikilla positiivisia mielikuvia herättävillä suomenkielisillä ylistyssanoilla, on hyvä tietää, että en ole matkustanut Tallinnaa ja Tukholmaa pidemmälle kahteen vuoteen. Valtavasta matkakuumeesta johtuen kirjoitukseni ovat täysin puolueellisia ja vaaleanpunaisten silmälasien tai ehkä tässä tapauksessa turkoosien aurinkolasien läpi kirjoitettuja. Olin lukenut Karpathoksesta paljon hyvää niin matkablogeista kuin matkanjärjestäjänä toimineen Apollomatkojen sivuilta ja täytyy sanoa, että kohdevalinta osui nappiin ja saari tarjosi loistavat puitteet rentouttavalle ja hidastempoiselle rantalomalle kauniissa luonnonmaisemissa.
That being said, Karpathos oli kerrassaan aivan ihana, jopa parempi kuin osasin odottaa! Saari on melko pieni ja siellä on vain noin 6000 vakituista asukasta, tosin kesällä jopa tuplasti enemmän, kun paikallisten ulkomailla asuvat sukulaiset ja tuhannet matkailijat lentävät saarelle. Oma lomastrategiani oli yksinkertainen ja muodostui lähinnä kolmesta asiasta - auringosta, hyvästä ruoasta ja rentoutumisesta. Viikon aikana tutustuin kolmeen eri rantaan, tein päiväretken Olympoksen ja Diafanin kyliin sekä vietin kaksi päivää hotellin uima-altaalla uiden, lukien ja valokuvia muokaten.  Saari sopii parhaiten rauhallista lomakohdetta etsivälle, sillä shoppailumahdollisuuksia ja yöelämää siellä on rajallisesti. Omien havaintojeni perusteella suurin osa turisteista oli pariskuntia ja lapsiperheitä - sekä sitten olin minä ja ystäväni. Vastaan tuli vain muutamia nuoria kaveriporukoita, nekin pääasiassa italialaisia. Parasta oli uskomattoman kirkas ja turkoosi vesi etenkin saaren kivipohjaisilla rannoilla, kuten Kira Panagiassa ja Apellassa, ja paikoin melko voimakas tuuli, joka sai paahtavan helteen tuntumaan miellyttävältä. Useita kertoja Kreikassa matkustanut ystäväni sanoi, että nämä olivat omaleimaisia nimenomaan Karpathokselle, vaikka saari ei muuten poikennut valtavasti muista hänen tuntemistaan saarista.


Kirjoitan tulevina viikkoina lisää kokemuksia ja ajatuksia Karpathoksesta, sen rannoista ja vuoristokylistä sekä kreikkalaisesta ruoasta ja ylipäänsä valmismatkan käytännöistä. Laitan myös parempia kameralla otettuja valokuvia puhelimella räpsäistyjen tilalle. Jos sinulla on mielessä joku kiva aihe, josta haluaisit lukea, niin jätä viestiä kommenttiosioon. Ainakin Lähdetään taas -blogin Teija on kirjoittanut monipuolisesti Karpathoksen kokemuksistaan lapsiperheen näkökulmasta, joten hänen blogissaan kannattaa vierailla, jos suunnittelet reissua saarelle nyt tai myöhemmin. Kuvia omasta reissustani voit käydä katsomassa ennakkoon Instagramin puolella, josta löydyn nimellä elinamarjaana.


Kirjoittajan huomio: Matkaa ei ole tehty yhteistyössä Apollomatkojen kanssa. Kirjoittaja on kustantanut matkan ja siihen liittyvät kulut itse sekä kertonut matkanjärjestäjälle kirjoittavansa lomastaan tähän blogiin.

5 kommenttia

 1. Nimenomaan tuo, että matkaa ei ole tehty yhteistyössä matkanjärjestäjän tai muun kaupallisen tahon kanssa kiinnostaa jatkamaan lukemista. Kaupalliset blogit ohitan heti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! Itselleni tämä on mieluinen harrastus, joten kaupalliselle yhteistyölle ei ole juuri ollut tarvetta, mutta jos kuvia ja kertomuksia toteuttaisi ammatiksi, niin kyllä siitä silloin olisi mukava saada elantoa. :)

   Poista
 2. Kaksi lomaa vietetty Karpathoksen vuosia sitten. Ihana saari. Asuttiin eka kerta hotellissa Island Sun. Paljon äitiin retkillä sekä saarta kiertäen vuokratulla autolla.

  VastaaPoista
 3. Kesäkuussa parasol hotelliin viikoksi juniorsviitttiin. Viime reissusta Karpathokselle onkin jo 18 vuotta

  VastaaPoista
 4. Me taas syyskuulla parasol hotelliin tulossa..

  VastaaPoista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.