ASIOITA, JOITA ODOTAN KESÄLOMALTA


Hitaat aamut ja aamukahvi. Odotan sitä, että välillä voi laittaa herätyskellon soimaan hyvissä ajoin ja  nauttia mahdollisimman monta tuntia aamusta. Keitän aamukahvin, luen jotain tai katson videoita Youtubesta. Toisaalta odotan niitä aamuja, jolloin saan nukkua kellonympäri ilman häiriöitä ja jatkaa sängyssä makoilua vielä senkin jälkeen.

Aikatauluttomuus. Tämä on lopulta ehkä se kaikista suurin asia eli voin tehdä asioita mihin aikaan vaan tai olla kokonaan tekemättä. Voin olla tehokas, kun siltä tuntuu, ja siivota, laittaa ruokaa ja järjestellä vaatekaappeja. Tai sitten voin istua parvekkeella, juoda teetä ja kirjoittaa ajatuksia paperille. Tätä vapautta kaipaan eniten hektisen työviikon aikana, sillä monia arkisia asioita on kiva tehdä ajan kanssa, mutta ei kiireessä, eikä pakon sanelemana. 

Aikaa liikunnalle. Odotan, että minulla on aikaa ja energiaa käydä ulkoilemassa ja salilla vaikka useamman kerran päivässä. Joku pidempi pyöräretki esimerkiksi Porvooseen tai päivän patikointi Nuuksiossa olisi kiva, unohtamatta lähialueen liikuntamahdollisuuksia.

Maalaiselämä. Odotan pääseväni maalle, hyvällä säällä tietenkin, nauttimaan suomalaisesta kesäluonnosta, mökkeilystä ja uimisesta. Kaupunkiympäristössä asumisen yksi hyviä puolia on se, että maaseudun rauha tuntuu joka kerta luksukselta.

Mansikat ja mustikat. Odotan, että pääsen keräämään talvivaraston täyteen marjoja. En ole varma, miten hyvin tämä sattuu lomani kohdalle tänä vuonna, mutta toivottavasti ainakin muutaman päivän voin viettää mansikoita pakastaen ja metsässä mustikoita keräten. Kesän ensimmäiset kotimaiset mansikat olen jo syönyt, mutta viime aikoina olen haaveillut mozzarella-mansikkasalaatista.

Karpathos. Odotan tietenkin innolla keskimmäistä  lomaviikkoa, jolloin lentokoneen nokka osoittaa Karpathoksen saarta Kreikassa. Tässä vaiheessa on vaikea sanoa, mitä odotan lomalta tai ylipäänsä Kreikasta, koska en ole koskaan ennen käynyt siellä, mutta jos ajatellaan yleisesti etelänlomia, niin top 3 on aurinko, maisemat ja ruoka.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.