MIKSI VALITSIN VALMISMATKAN KREIKKAAN

Kuva: Pixabay

Kolmen viikon kesäloma edessä heinä-elokuussa, eikä aurinkoisen ja helteisen sään takuuta näillä leveysasteilla. Mihin suunnata lomalle? Etelä-Eurooppaan? Espanjaan? Italiaan? Kroatiaan? Kreikkaan? Kyllä, Kreikkaan! Valitsimme Kreikan, koska minä en ole koskaan käynyt siellä ja ystävälleni se on yksi niistä matkakohteista, jonne voi palata aina uudestaan ja uudestaan. Mietimme ensin omatoimimatkan järjestämistä. Lennot Ateenaan, lautalla parille kolmelle saarelle ja majoituksen varaus paikan päällä. Helppoa, eikö? Melko nopean googlailun tuloksena huomasimme kuitenkin, että omatoimimatkan järjestäminen vaati yllättävän paljon aikaa, energiaa ja mikä pahinta - rahaa.


Kuva: Pixabay

Päätimme varata valmismatkan. Halusimme siirtyä mahdollisimman helposti ja vaivattomasti lämpöön ja aurinkoon. Tiedän olevani puhki pitkän työrupeaman jälkeen, joten tällä kertaa kaipasin lomareissultani ennen kaikkea helppoutta, rentoutta ja hyvinvointia. Niinpä nuorempana kahdesti valmismatkalla ollut omatoimimatkailija suorastaan innostui pakettimatkan mahdollisuuksista. Yksi tärkeimmistä kriteereistäni oli (budjettiin sopiva) tasokas hotelli, joka tarjoaisi parhaan mahdollisen ympäristön itsensä hemmottelulle. Haaveilen aikaisesta aamuherätyksestä, lyhyestä mutta tehokkaasta ulkotreenistä ennen päivän kuumimpia tunteja ja itsetehdystä aamupalasta oman huoneiston terassilla. Hyvin levänneenä sekä energiaa antavan treenin ja aamupalan jälkeen on hyvä siirtyä allasosastolle uimaan ja lukemaan kirjaa, osallistua järjestetylle retkelle tai vuokrata polkupyörät omatoimiseen seikkailuun.

Valmismatkassa oli helppoa se, että näimme yhdellä kertaa kaikki olennaiset tiedot - mihin aikaan lennot lähtevät, millainen hotelli on ja mitä palveluja sen lähellä on. Toki vaihtoehtoja oli niin paljon, että saimme tästäkin varaustavasta järjestettyä parin iltapäivän mittaisen session, jossa vertailimme niin Kreikan saaria, majoituksia kuin omia käsityksiämme siitä, mitä lomalta haluamme. All Inclusive -hotelli, jossa kaikki on laitettu valmiiksi, huoneistohotelli, jossa voimme itse tehdä aamupalan ja nauttia eri ravintoloiden tarjonnasta iltaisin vai aktiviteettihotelli, jossa on laaja valikoima liikunnallista tekemistä. Ongelmamme oli pelkästään positiivinen, sillä valitsimme mitä tahansa, saisimme kuitenkin ne kaikista tärkeimmät asiat - auringon, lämmön ja tasaisen rusketuksen.


Kuva: Pixabay

Päädyimme lopulta budjettiimme sopivaan neljän tähden huoneistohotelliin, joka vastasi ennakkotietojen perusteella hyvin odotuksiamme. Kyseisen huoneiston valintaan vaikuttivat ennen kaikkea sen loistava sijainti aivan Karpathoksen pääkaupungin tuntumassa, mutta kuitenkin rauhallisella alueella. Huoneistot ovat pieniä ja yksinkertaisesti sisustettuja, mutta niistä näyttää löytyvän kaikki olennainen. Tavallaan yhdistämme valmismatkan ja omatoimimatkan parhaat puolet. Pääsemme helposti ja kätevästi kohteeseen ja takaisin, mutta paikan päällä voimme seikkailla oman mielen mukaan, ruokailla eri ravintoloissa ja osallistua tai olla osallistumatta valmiille retkille. Todennäköisesti tulemme tekemään jotain omatoimisesti ja jotain valmista päivän fiiliksestä riippuen.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.