TALVEN KAUNEIN PÄIVÄ LAUTTASAAREN ULKOILUPUISTOSSA HELSINGISSÄ


Viime sunnuntaina Helsinki näytti miltä kaunis ja aurinkoinen talvipäivä näyttää parhaimmillaan Etelä-Suomessa. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta tai ainakin siltä se tuntui pitkään jatkuneen pimeyden jälkeen. Luonto oli puhjennut kukkaan, jos niin voisi kuvailla kimmeltävää talvimaisemaa. Olin rauhallisella lähes kolmetuntia kestäneellä päiväkävelyllä Lauttasaaren ulkoilupuistossa Vattuniemessä ja ihastelin merenrannalle syntyneitä hauskoja lumen, veden ja jään muodostelmia, jotka ovat pääosassa myös näissä puhelimella räpsityissä kuvissa.


Mulla on ollut kokeilussa äänikirjasovellus viimeiset pari viikkoa, joten kävelin verkkaisesti kuulokkeet korvilla näissä ihanan aurinkoisissa maisemissa. Olen kuunnellut äänikirjaa niin työmatkalla, kuntosalilla kuin kauppareissuilla. Todella kätevä ja toimii sellaisissa tilanteissa, joissa perinteisen kirjan lukeminen ei olisi mahdollista. Aluksi kesti vähän aikaa tottua lukijan ääneen ja tapaan lukea sekä siihen, että aina ei voinut pysähtyä fiilistelemään mielenkiintoista kohtaa, mutta toisen kirjan kohdalla tykkäsin jo hommasta. Olenkin tainnut kuunnella enemmän kirjoja kuin mitä luin koko viime vuonna.Lauttasaaren ulkoilupuisto on Vattuniemessä, aivan Lauttasaaren kärjessä. Sinne on helppo kävellä vaikka Lauttasaaren uudelta metroasemalta. Rantaviiva jatkuu Särkiniemen puistoon, jonne en tällä kertaa kuitenkaan jaksanut kävellä. Merelle päin katsottaessa eteen avautuu muutama saari, joita ennen on valtavasti erikokoisia kiviä, joissa oli mielenkiintoisia muodostelmia lumesta ja jäästä. Näkymä oli osin epätodellinen ja eriskummallinen. Ihan kuin olisin ollut jollain toisella planeetalla. Kannattaa ehdottomasti käydä kurkistamassa näyttääkö siellä vielä samalta.

Paikalla oli jonkin verran myös muita ulkoilijoita lapsien, koirien ja puhelimien kanssa. Tänä vuonna en mene nauttimaan pohjoisen lumista, joten ihanaa, että pohjoisen talvi tuli käymään täällä etelässä. Tämä oli myös hyvä muistutus siitä, että vaikka olen käynyt samalla merenrannalla kesällä, oli se aivan erilainen nyt talvella. Ihanaa, että näin kauniita paikkoja löytyy myös läheltä ja niissä voi viettää aikaa isompia reissuja odotellessa. Mukavaa helmikuun ensimmäistä kokonaista viikkoa kaikille!4 kommenttia

 1. Aivan ihania kuvia! En ole nähnyt tässä naapurissa vastaavia, vaikka melkein päivittäin kuljen rantaraitilla. Siitä onkin pitkä aika kun viimeksi kävin Lauttasaaren rannoilla, onko tuo ulkoilualue siellä missä on ne puutarhamökit? Mielenkiintoni heräsi tuota sinun äänisovellusta kohtaan, olisin kiinnostunut kuulemaan kokemuksia ja minkä nimisestä sovelluksesta mahtaa olla kyse? Olen kanssa miettinyt moisen kokeilua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oli ihan todella kaunista! Joo, on lähellä niitä puutarhamökkejä eli kun tulee Ruoholahdesta Lauttasaareen ja lähtee vasempaan, niin jonkun matkan päästä alkaa ulkoilualue. En tiedä onko niitä mökkejä muuallakin, niin hyvin en tunne aluetta, mutta muutamia bongasin myös tuolla. :) Mä latasi BookBeatin pariksi viikoksi ja se vaikutti oikein toimivalta. En tilannut sitä sen jälkeen, kun normiarjessa en ehdi kovin paljon kuuntelemaan, mutta kaks ja puoli kirjaa ehdin parissa viikossa kuunnella, kun vähän joka välissä olin napit korvissa. Hetken vei aikaa tottua siihen, että joku lukee sulle kirjaa, mutta itse sovelluksessa ei ollut mitään moitittavaa. Kannattaa ladata kokeiluun, googlaamalla saattaa löytyä myös alekoodeja neljän viikon kokeiluun. :)

   Poista
 2. Lähiseudusta nauttiminen kauniina päivänä on ihan parasta! Kiva lukea vähän lännempää juttuja, kun oma ulkoilu rajoittuu melkein aina tänne itään Mustikkamaalle ja Vuosaareen. Oikeastaan nythän voisi itsekin tulla tsekkaamaan nuo Larun ulkoiluhuudit, koska metro. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin näin aurinkoisina talvipäivinä, mitä oon viime aikoina ollut, on ihana kiertää ihan vaan lähiseutuja! Mulla on taas päinvastoin ja oon käynyt vaan kerran Mustikkamaalla ja Vuosaaressa. Uutelan ulkoilualue oli kiva. :) Tervetuloa tänne länteen!

   Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.