TERVEISIÄ HELTEISESTÄ MOSAMBIKISTA


Vuoden ensimmäinen ulkomaanmatka on vihdoin alkanut. Terveisiä siis Mosambikista! Viime torstaina vastassa oli hiostavan kuuma Maputo, joka on tarjonnut auringonpaistetta ja hikipisaroita koko pitkän, pimeän ja lumisen talven edestä. Lämpötila huitelee kolmenkymmenen asteen paremmalla (?) puolella ja ilma on kuuman kostea. Olen luopunut hiustensuoristimesta ja meikeistä ja panostanut tuhtiin aurinkorasvakerrokseen ja ihanaan rantahattuun, jonka hankin tätä matkaa varten. Paras hankinta pitkään aikaan!Täytyy myöntää, että on kestänyt hetken sopeutua jatkuvaan kuumuuteen ja siihen tunteeseen, kun iho on aurinkorasvasta ja hiestä tahmainen. Nyt se on jo ihan kivaa, mutta alussa olisin halunnut hypätä suihkuun viiden minuutin välein. Viikonlopun olosuhteet olivat tosin huomattavasti viileämmät, jopa sateiset. Matka alkoi niin kuin olin suunnitellutkin – kahden päivän reissulla Swazimaahan. Noin neljä tuntia kestänyt automatka vei kaoottisesta Maputosta nopeasti sujuneiden rajamuodollisuuksien kautta ihanan vehreään ja kumpuilevaan maahan, joka oli positiivinen yllätys monessa mielessä.


Loma on alkanut kaikin puolin hyvin, mutta olen nähnyt melko vähän itse Maputoa. Olen käynyt iltapäiväkävelyllä Feima Parkissa, jossa on mosambikilaista ruokaa tarjoileva ravintola, paikallisia käsitöitä ja vaatteita sekä oma suosikkialueeni, jossa myydään viherkasveja ja kukkaruukkuja. Yhtenä aamuna heräsin hyvissä ajoin ja menin merenrannalla olevaan kahvilaan viettämään aikaa. Olipa ihana istahtaa varjoon, lukea hyvää kirjaa, kirjoittaa blogia ja nauttia cappuccinosta. Seuraavana viikonloppuna suuntaan ehkä matkan odotetuimmalle etapille Krugerin kansallispuistoon ja Blyde River Canyonille.En oikein tiedä tunnetaanko parin miljoonan asukkaan Maputoa mistään erityisestä tai onko täällä jotain nähtävyyksiä, jotka kannattaa käydä katsomassa. Kun olin täällä viimeksi vuonna 2014, kävelin vain muutaman kerran keskustassa ja vietin viikonlopun läheisellä Inhacan Islandilla, mutta muuten istuin paikallisen yhteistyökumppanin toimistossa. Tällä kertaa valmistauduin listaamalla ylös paikkoja, rakennuksia ja kahviloita, joista saattaisin pitää, mutta en oikein törmännyt varsinaisiin must see -nähtävyyksiin. Toisaalta rauhalliset hetket merenrannalla ja kauniiden rakennusten bongailu ovat kivaa vastapainoa muuten äänekkäälle ja kaoottiselle kaupungille.

Kannattaa käydä kurkistamassa lisää kuvia ja kuulumisia Instagramin puolella @elinamarjaana. Olen erityisen innostunut laittamaan niitä tarinoiden puolelle. Ja jos sulla on hyviä vinkkejä Maputoon, käy ihmeessä kertomassa niistä kommenttiosiossa. Yhden kivan vinkin sainkin jo, sinne taidan suunnata heti tänään.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.