KEVÄTMATKOJA KAUKOMAILLE JA EUROOPAN RANNIKOLLEMatkavuosi 2018 on käynnistynyt hitaasti, kärsivällisyyttä koettelevan hitaasti. Olen imenyt intoa ja inspiraatiota muiden matkoista, mutta en ole itse käynyt muutamaa sataa kilometriä kauempana kotoa. Olen toki suunnitellut lomapäivien järkevää käyttöä ja ideoinut mahdollisia kohteita lähes joka päivä. Hitaasti alkaneen alkuvuoden rikkoo vihdoin kolme varattua matkaa ja huimat kolmekymmentä matkapäivää. Olen hurjan innoissani parista tutusta maasta ja tuttujen näkemisestä sekä uusista maavalloituksista ja kokemuksista.  Näillä näkymin luvassa on ainakin eläinten bongailua safarilla, kivoja skandinaavisia kahviloita ja eurooppalaista rantaviivaa. Oi kesä, aurinko ja vaaleat sandaalit!


Mosambik (sekä Qatar, Etelä-Afrikka ja Swazimaa)

Matkavuosi pyörähtää kunnolla käyntiin maaliskuun lopussa, jolloin lähden pidemmälle reissulle Mosambikiin. Tukikohtana on pääkaupunki Maputo, josta on tarkoitus tehdä muutaman päivän reissuja pariin naapurimaahan ja maan sisällä johonkin rantakohteeseen. Olen erityisen innoissani tulevasta safariaamusta Krugerin kansallispuistossa, joka on elämäni ensimmäinen safarikokemus. Toivottavasti eläimet odottavat kivasti tienvarrella tai vähintään majoituksen terassin edustalla. Luvassa on myös autoilua Panorama Routella ja vierailu Blyde River Canyonilla. Ylläoleva kuva lupaa hyvää.

Olen hurjan onnellinen lentovalinnastani. Lennän ensimmäistä kertaa elämässäni paljon kehutulla Qatar Airwaysillä, joten lentokokemuksen suhteen odotukset ovat kovalla. Olen erityisen innoissani siitä, että lennän Maputoon vain yhdellä vaihdolla ja kohtuullisilla lentoajoilla. Huomattava parannus viime marraskuiseen Kapkaupungin matkaan. Menomatkalla ajattelin viettää muutaman tunnin Dohan kaupungissa ja paluumatkalla yövyn kyseisellä lentokentällä. Muilta osin reissu on vaatinut tavallista enemmän valmisteluja viisumin hankkimisesta Tukholmassa sijaitsevasta lähetystöstä aina malarialääkkeisiin ja riittävään matka-apteekkiin. Unohtamatta paria uutta kesämekkoa ja ihanaa hellehattua.


Kööpenhamina

Varsinainen aloitus pohjoismaiseen kevääseen ja kesään tapahtuu toukokuussa Kööpenhaminassa. Tai ainakin toivon aurinkoista viikonloppua ja lämmintä keväänaloitusta. Olen käynyt Kööpenhaminassa kerran aikaisemmin, tosin silloin olin kaupungissa kuukauden kestäneen interrailin loppuvaiheessa, enkä muista siitä oikein mitään. Majoitus on edelleen varaamatta, mikä ei ehkä ole kaikista fiksuinta ottaen huomioon reissun ajankohdan, mutta onneksi ainakin Airbnb:ssä oli vielä ihan kivoja vaihtoehtoja jäljellä. Kaikki vinkit kivoista ravintoloista ja kahviloista otetaan vastaan sekä tietenkin myös muista must see -paikoista. Tarkoituksena on tutustua kaupunkiin pääasiassa pyöräillen ja kävellen, toivottavasti sää sallii sen.


Lissabon

Toukokuu on vuoden toiseksi ahkerin matkakuukausi. Pian Kööpenhaminan reissun jälkeen pakkaan matkalaukun uudelleen ja suuntaan kahden kohteen omatoimiselle yhdistelmämatkalle, joka alkaa pitkäaikaisessa unelmakaupungissani Lissabonissa. Pitkä viikonloppu Portugalin auringon alla on vuoden ensimmäinen virallinen soolomatka ja itse asiassa ensimmäinen sellainen todella monen vuoden jälkeen. Vähän jo jännittää, miten osaan varata majoituksen, suunnistaa lentokentältä pois ja tutustua kaupunkiin ilman seuraa, mutta eiköhän sekin onnistu muutaman yrityksen ja erehdyksen kautta. Tarkoituksena on nauttia rauhallisista päivistä Lissabonissa ja mahdollisesti tehdä päiväretki lähettyvillä olevaan kivaan rantapaikkaan. Suosituksia?


Lanzarote

Lissabonista jatkan matkaani Lanzarotelle, jossa kummipoikani toivottavasti odottaa ilolla ja innolla. Lanzarote on kohde, jonne en välttämättä osaisi mennä ilman paikanpäällä olevia tuttuja ja olinkin aluksi vähän ihmeissäni - onko saarella mitään nähtävää? Tämä on itse asiassa ihan loistava lähtökohta reissulle, koska huomasin etsiväni tavallista enemmän tietoa kohteesta jo paljon ennen varsinaisten lentojen varaamista. Miten ihana luonto, miten upeita rantoja ja kyllä, onhan noita kuvan kaktuksia käytävä moikkaamassa! Olen tosi innoissani tulevasta reissusta ja odotan sitä, että pääsen tutustumaan täysin uuteen paikkaan ja sen tarjontaan, josta en kuitenkaan vielä tiedä kovin paljon. Kuten muistakin paikoista, otan mielelläni vastaan kehuja ja kokemuksia Lanzarotesta.


Mutta hei, miltä sun reissukevät näyttää? Olisi tosi kiva kuulla seuraavaksi!

Kuvat: Pixabay (omia odotellessa)

6 kommenttia

 1. Oi mitä suunnitelmia! Mulla on myös suunnitteilla (vielä ajatuksen tasolla) matka Mosambikiin, ja Lissaboniinkin tuli juuri varattua lennot ja syksyllä olimme juurikin tuolla Panorama Routella ja Krugerissa! :)

  Tuosta Mosambikin viisumista kyselen hiukan, kun luin useammasta lähteestä että maa on vuosi sitten muuttanut viisumikäytäntöään ja enää ei tarvittaisi viisumia etukäteen, vaan sen saa maahantulon yhteydessä. Oletan että viittaat juuri Mosambikin viisumiin tuolla Tukholman lähetystöllä, joten onko tilanne sitten kuitenkin eri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet miettinyt Mosambikin reissua! Mä olen nyt toista kertaa täällä, lähinnä Maputossa ja täytyy sanoa, että tämä kaupunki ei lukeudu omiin suosikkeihini, mutta oon kuullut tosi paljon hyvää Mosambikin rannoista, esim. Imhambane (Tofo) ja Bazaruto. Täältä käsin on myös helppo matkustaa Swazimaahan ja se vaikutti ainakin yhden viikonlopun perusteella todella upealta maalta. Mielettömän vihreä ja kumpuileva luonto!

   Joo, tarkoitan viisumilla juurikin tuota Tukholman lähetystöä. Yritin etsiä tietoa viisumista ja päädyin sitten hakemaan sen etukäteen, mutta saatat olla hyvinkin oikeassa, että sen saa myös lentokentältä nykyisin. Olin täällä viimeksi vuonna 2014 ja silloin suositeltiin hakemaan etukäteen, koska maahan saapuessa se oli jotenkin hankalaa ja epävarmaa. Kiva jos ovat muuttaneet käytäntöä! Mistä löysit tuon tiedon?

   Poista
 2. Mikäli lennon vaihtoaika on pidempi kuin 8 tuntia, Discover Qatar+ ohjelma tarjoaa ilmaisen majoituksen Dohassa viiden tähden hotellissa. Kannattaa hyödyntää tämä mikäli mahdollista. Dohassa kannattaa käydä "vanhassa kaupungissa" eli Souqissa.

  Itse olen lähdössä kuukauden kuluttua Etelä-Afrikkaan, ja olenkin katsonut sinun blogista vinkkejä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olipa loistava vinkki! Olin katsonut etukäteen ainoastaan erilaisia vaihtoehtoja kaupunkikierrokselle, mutta tämäpä ei tullut vastaan. Näytti olevan useita hotelleja tarjolla, täytyypä varata joku paluumatkalle. Mukavaa tulevaa Etelä-Afrikan reissua, toivottavasti kaikki menee hyvin ja pidät maasta! Luonto on tosi kaunis.

   Poista
 3. Jos sinulla jää aikaa, tee päiväretki Lissabonnista Sintraan.

  Minulla ei ole varaa matkustaa kovin usein mutta ainakin Dubai-matka edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, Sintra vaikuttaa Googlen perusteella hyvältä. :) Olen ajatellut tehdä juurikin yhden päiväretken ja tuo voisi olla sopivalla etäisyydellä. Mukavaa Dubain reissua! Se onkin melko omanlaisensa maailma ja kiinnostava nähdä. :)

   Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.