10 MATKAMUISTOA MAAILMALTA VOL 3


Matkamuistot ovat jossain vaiheessa olleet haaveita, unelmia tai hetkiä, joiden toteutumisesta ei ole ollut aavistustakaan. Samalla, kun suunnittelee tulevan vuoden matkoja, on kiva katsahtaa menneeseen. Monissa matkablogeissa on kiertänyt Enemmän kuin äiti -blogin Jennan aloittaman haasteen kolmasosa, jossa muistellaan yllättävää tilannetta, idyllistä elämää ja luksusta monien muiden aiheiden lisäksi. Osallistuin myös ensimmäiseen osaan, jonka löydät täältä. Tässä kymmenen uutta matkamuistoa eri puolilta maailmaa.

1. Kaikkien aikojen lempiotokseni

Kyllähän nämä ihanat pienet afrikanpingviinit ansaitsevat paikkansa kaikkien aikojen lempiotoksenani. Ei siksi, että puhelimella otettu kuva olisi erityisen hyvälaatuinen, mutta nämä pienet ihanuudet ovat kerrassaan herttaisia - niin luonnossa kuin kuvassa. Etelä-Afrikan Simon's Townin kupeessa olevalla Boulders Beachilla asustaa parisen tuhatta afrikanpingviiniä, jotka ovat valitettavan uhanalaisia. Ranta oli kaunis ja pingviinit herttaisia, joten siellä kannattaa käydä, jos sattuu oikeille nurkille.


2. Yllättävä tilanne

Muistan elävästi sen hetken Guatemalassa, kun luulin, että meidät ryöstetään. Istuimme bussissa matkalla Antiguaan pääsiäisen aikaan, kun edessämme keskellä tietä oli joukko nuoria poikia naamioituneina. Bussi pysähtyi heidän eteensä ja pojat juoksivat meluten sisään. Joku huusi antakaa rahaa. Olin aivan ihmeissäni ja luulin tosiaan hetken, että näin helposti meidät sitten ryöstettiin maantiellä. Hyvä, etten antanut kaikkia rahojani. Noh, onneksi melko pian bussin jatkaessa matkaa tajusin, että kyseessä taisi olla paikallinen pääsiäisperinne.


3. Läheltä löytynyt helmi

Olen asunut kohta pari vuotta Helsingissä ja vasta tämän vuoden alussa aktivoitunut löytämään toinen toistaan upeampia helmiä. Täällähän on vaikka miten paljon ihanasti sisustettuja kahviloita, raikkaita pieniä puoteja ja ennen kaikkea komeita julkisia rakennuksia. Kansalliskirjasto on ehdottomasti yksi omista uusista suosikeista. Siellä kannattaa käydä aistimassa menneiden vuosikymmenten tunnelmaa ja samalla nauttia hetki hiljaisuudesta.


4. Valkoista hiekkaa ja turkoosia vettä

Pikkuruisella keskiamerikkalaisella valtiolla, Belizellä, tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni. En tiedä onko sen hiekkarannat miten valkoisia tai vesi turkoosia maailman mittakaavassa, mutta mulle niillä on erityisen tärkeä merkitys. Vielä kun niihin yhdistää rennon tunnelman ja taustalla soivan reggaen olisin enemmän kuin valmis palaamaan Belizeen tältä istumalta. Caye Caulkerin saaren liikennemerkeissä oli meille kaikille tärkeä muistutus - Go slow!5. Jos pitäisi ajatella sanaa vapaus, näen mielessäni tämän

Lähteminen! Matkalle lähtö on tarkoittanut aina vapautta, tosin eri kerroilla hyvin erilaista vapautta. Se on tarkoittanut puhdasta lomaa kauniissa ja lämpimässä paikassa. Se on tarkoittanut vapautta arjen rutiineista ja ajoittaisesta oravanpyörästä. Se on tarkoittanut mahdollisuutta toteuttaa itseäni uudessa, erilaisessa ja joskus haastavassa ympäristössä. Se on tarkoittanut sitä mieletöntä tunnetta, kun olen ollut vapaa tekemään valintoja, jotka ovat vieneet minua eri puolille.


6. Idyllistä elämää

Eichstätt on pieni kaupunki Baijerin osavaltiossa Saksassa. Pari saksalaista kaveriani on opiskellut siellä, joten kun kävin heidän luonaan Münchenissä, poikkesimme yöksi myös Eichstättiin. Näin lyhyessä ajassa paljon - kävelimme läheiselle kukkulalle, kiersimme yliopistokampuksella ja pistäydyimme opiskelija-asunnoksi rakennetussa tornissa. Illalla herkuttelimme isolla porukalla raclette-grillin äärellä. Koko vierailun tunnelma oli idyllinen, sillä kaupunki on kauniilla paikalla keskellä saksalaista luontoa.


7. Luksusta on...

... kohtaamiset. Maailmalla on tullut vastaan monia mielenkiintoisia ja ikimuistoisia kohtaamisia ja sattumia. Kun matkustin junalla Belgradista Varsovaan, tutustuin matkalla paikallisiin sisaruksiin ja menin heidän luokseen yöksi, koska en ollut varannut majoitusta etukäteen. Törmäsin ranskalaiseen soolomatkailijaan Etiopiassa ja unohdimme vaihtaa puhelinnumeroita, mutta sattumalta päädyimme parin päivän päästä samaan hotelliin. Näimme myöhemmin uudestaan hänen kotikaupungissaan Pariisissa. Tein hyvän valinnan työhaastattelussa ja sain kahden yhteisen työmatkan jälkeen mahtavan pitkäaikaisen ystävän. Oih, kohtaamiset!


8. Arkkitehtuuria kauneimmillaan

Oslon oopperatalo on hieno niin sisältä kuin katolta katsottuna. Onko se kaunein näkemäni rakennus? Ei varmasti, mutta sen näkeminen viime syksynä oli ensimmäisiä kertoja, kun kiinnostus rakennuksiin ja arkkitehtuuriin heräsi sisälläni. En tiedä, mitä tapahtui, mutta sen jälkeen olen katsonut monia tuttuja rakennuksia ihan vain täällä Suomessakin aivan uusin silmin. Siinä missä ennen näin rakennuksen yhtenä isona könttinä, olen alkanut kiinnittää huomiota yksityiskohtiin ja eri kulmiin. Kiitos Oopperatalo, toimit todella hienona herättelijänä!


9. Katkeran suloinen matkamuisto

Mourne Mountains on Pohjois-Irlannin kaakkoisosassa oleva vuoristo, jonka korkein kohta on 850 metriä. Asuin puolisen vuotta Belfastissa ja yhtenä viikonloppuna päätimme kiivetä huipulle. Paikalliseen säähän tottuneina emme olleet huolissaan pienestä tihkusateesta ja maisemat olivatkin hienot alhaalla laaksossa. Kun sitten lopulta pääsimme huipulle tai minkä ainakin kuvittelimme olevan huippu, joka puolella oli niin sankka sumu, että hädin tuskin näimme toisiamme. Jälkeenpäin googlasin oikeita maisemia ja kieltämättä harmitti tosi paljon.


10. Paikka, jossa käymisestä on vierähtänyt liian pitkä aika

Tähän on pakko valita Bijoliya, pieni maalaiskylä Pohjois-Intiassa. Olen käynyt siellä kaksi kertaa ja viettänyt kummallakin kerralla unohtumattoman viikon paikallisten ihmisten parissa ja ilman internetyhteyttä. Bijoliyassa vietetty aika on yksi elämäni mielenpainuvimmista kokemuksista, jota olen osannut arvostaa riittävästi vasta myöhemmin. Se on avannut silmäni niin hyvässä kuin pahassa ja ennen kaikkea saanut ymmärtämään, miten erilaista elämää me ihmiset elämme tällä samalla pallolla.


Haasteen säännöt
1.  Haasteeseen saa tarttua kuka vaan, kunhan mainitsee haasteen alkuperän eli Enemmän kuin äiti -blogin
2. Linkitä vastauksesi haasteen alkuperäisen postauksen kommenttikenttään Enemmän kuin äiti -blogiin.
3. Voit halutessasi haastaa muita bloggaajia osallistumaan.
4. Haasteeseen saa tarttua aivan vapaasti, inspiraation iskiessä ei tarvitse odotella, että joku sinut haastaisi!
5. Liitä nämä ohjeet vielä omaankin haastepostaukseesi, että ne pysyy mukana matkan varrella.

8 kommenttia

 1. Hienosti ja hieman syvällisemmin pohdittu asioita. Tuo Helsingin kirjasto alkoi kiinnostaa kovasti. Tuo bussiryöstö oli melkoinen! Mutta onneksi ei pahempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näitä oli hauska muistella ja kirjoitella! Kieltämättä pulssi vähän kohosi ennen kuin hoksasin, mistä on kyse. Paremmasta espanjankielen taidosta olisi ollut hurjasti apua. :) Kansalliskirjasto on tosi hieno sisältä, kannattaa käydä!

   Poista
 2. Tosi kiva postaus. Hyvin olet keksinyt kaikkiin otsikoihin kuvat ja tilanteet. Itse en ainakaan äkkipäätään keksi kuvia jokaiseen kategoriaan, vaikka reissuja paljon onkin takana.
  Pitäisikin käydä Kansalliskirjastossa pitkästä aikaa. Taisin käydä viimeksi joskus opintojen alkuaikoina 2000-luvun alussa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tätä oli kiva kirjoittaa ja keksiä sopivia! Joihinkin kohtiin olisi ollut monta tarinaa, toisiin taas oli vaikeampi keksiä. Kannattaa käydä, on upea kirjasto!

   Poista
 3. Belize näyttää aika ihanalta ja pikkupingviinejä olisi kiva nähdä :)

  VastaaPoista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.