VIIME VIIKON KAHDEKSAN MATKAILUAIHEISTA AJATUSTA JA TEKOA


1. Varasimme vihdoin majoituksen pian lähestyvälle Kööpenhaminan reissulle. Hyvää kannatti odottaa, sillä löysimme kuvien ja arvostelujen perusteella herttaisen ja todella siistin asunnon AirBnB:n kautta. Asunto on Nørrebron alueella noin viiden kilometrin päässä keskustasta. Odotan innolla tutustumista tanskalaiseen ruokakauppaan, rauhallisia aamiaisia skandinaavisessa keittiössä ja hyvän sään sattuessa kymmeniä pyöräkilometrejä eri puolilla kaupunkia.

2. En ole vielä tutustunut kovin paljon Kööpenhaminan tarjontaan, mutta olemme vaihtaneet matkaan lähtevän ystäväni kanssa muutamia ideoita kiinnostavista kahviloista ja ravintoloista. Hän löysi ihastuttavan ja täysin gluteenittoman lounaspaikaksi sopivan ravintolan ja mä olen metsästänyt kiinnostavia yksityiskohtia Instagramin kautta. Kiinnostus heräsi muun muassa Superkilenin puiston raitojen kohdalla. Kaikki parhaat Kööpenhamina-vinkit otetaan kiitollisina vastaan, joten käyhän jättämässä omasi kommenttiosioon.


3. Olen käynyt läpi valokuvia Mosambikista, Swazimaasta ja Etelä-Afrikasta. Olin yllättävän laiska kuvaaja, minkä vuoksi suurin osa kuvista on otettu puhelimella. Tuntui turvallisemmalta kulkea kaupungilla ilman kameraa tai ylipäänsä ilman valtavaa tavaramäärää. Tajusin kuvia katsellessani, että olen kuvannut lähinnä kauniita yksityiskohtia, mutta unohtanut täysin matkan toisen puolen. Vietin suurimman osan ajasta Maputossa, joka on monella tavalla kaoottinen, äänekäs ja sekava kaupunki, jossa kauniit yksityiskohdat ovat nimenomaan yksittäisiä kohtia.

4. Swazimaasta kantautuu mielenkiintoisia uutisia, sillä maan kuningas on päättänyt muuttaa maan nimen eSwatiniksi. Miksi ihmeessä maan nimi alkaa pienellä kirjaimella ja miten uusi nimi ylipäänsä lausutaan? Matkailussa on se hauska puoli, että täysin tuntemattomasta maasta voi tulla kiinnostava sen jälkeen, kun siellä on käynyt. Vielä pari kuukautta sitten tuskin olisin kiinnittänyt huomiota mainintaan pienestä ja piskuisesta Swazimaasta. 


5. Mulla on yleensä yksi tv-sarja, jota seuraan innolla ja tällä hetkellä se on Bachelor Suomi. Parasta sarjassa on kuvauspaikka - Etelä-Afrikka. Tämän viikon jaksossa käytiin treffeillä köysiradalla ja safarilla, aiemmin on vierailtu muun muassa viinitilalla ja merenrannalla. Maisemat ovat hyvin samankaltaisia kuin kahdella Etelä-Afrikan matkallani, vaikka ohjelma onkin kuvattu eri paikassa. Katselukokemuksen kruunaa Maputon Sparista ostettu rooibos-tee, joka on kotoisin Etelä-Afrikasta.

6. Olen etsinyt ideoita ja inspiraatiota niin tuleville kuin vielä haaveissa oleville matkoille Instagramista. Hashtagien avulla kaupungista, ravintolasta tai nähtävyydestä näkee nopealla silmäyksellä todella paljon erilaisia kuvia, mikä auttaa mielikuvan luomisessa ja siinä, onko paikka omasta mielestä kiinnostava. On kiva nähdä tavallisten ja toisaalta ammattimaisten kuvien sekoittuvan keskenään. Olen myös miettinyt vuosia sitten tekemiäni reissuja ja todennut, että muutamassa paikassa olisi kiva käydä päivittämässä kokemuksia.


7. Matkustin viikonlopuksi Jyväskylään, pitkäaikaiseen ja edelleen rakkaaseen opiskelukaupunkiini. Tein lyhyessä ajassa paljon, vaikka pidimmekin tahdin tarkoituksella sopivan verkkaisena. Kävimme kävelylenkillä, laitoimme ruokaa, otimme päiväunet, kävimme street food -ravintolassa, menimme elokuviin ja järjestimme vauvakutsut. Tykkään tosi paljon Jyväskylän tunnelmasta, sillä se on nykyiseen asuinympäristööni nähden huomattavasti rauhallisempi ja luonnonläheisempi.

8. En ole vielä varannut majoitusta Lissabonista, mutta olen aktivoitunut katsomaan jäljellä olevia vaihtoehtoja. Välillä haluan yöpyä kivassa hotellissa, välillä vilkuilen pieniä asuntoja AirBnB:n kautta. Tällä viikolla yllätin itseni katsomasta hostelleja. En ole yöpynyt hostellissa muutamaan vuoteen, mutta jostain syystä vastaan tuli useita viihtyisiä vaihtoehtoja, jotka olivat saaneet todella hyviä arvosteluja. Saa nähdä yllätänkö itseni kuuden hengen mixed dormista vai otanko kuitenkin oman hotellihuoneen.


Millaisia matkailuaiheisia ajatuksia ja tekoja sulla on ollut viime aikoina?

2 kommenttia

  1. eSwatin, mitäh?! :D Kiva postaus. Itsellä on myös tapana selata Instagramia inspiraatioksi ennen matkaa. Joskus enemmän, joskus vähemmän. Nykyään elämässä on niin paljon reissujen suunnittelua ettei ihan samalla tavalla jaksa panostaa, ja se on vähän harmi. Pinterestiä oon käyttänyt myös inspiraationa ja vinkkien hakuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, toi nimenmuutos on kyllä erikoinen! Mulla on unohtunut Pinterestin käyttö ihan kokonaan matkailussa sitä voisikin aktivoida. Yleensä katselen vain vaatteita ja sisustusjuttuja. 😊

      Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.