6+1 VIIHTYISÄSTI SISUSTETTUA KAHVILAA MAPUTOSSA


Mosambikin pääkaupunki Maputo tuskin loistaa parhaiden kahvilakaupunkien listalla, mutta uskokaa tai älkää, kaupungissa on yllättävän monipuolinen ja ennen kaikkea viihtyisä kahvilatarjonta. Kahviloita löytyy niin upeiden merimaisemien ääreltä kuin rakennusten kattoterasseilta. Valikoima on usein melko suppea siinä mielessä, että erilaiset makukahvit loistavat poissaolollaan, mutta toisaalta cappuccino tai americano riittävät rauhoittamaan kolottavan kahvihampaani. Usein listalla on myös ihan kivoja teevaihtoehtoja.

ssä kuusi viihtyisästi sisustettua kahvilavinkkiä ja kaupungin paras jäätelöbaari. Osa paikoista on myös tai pääasiassa ravintoloita. Viihtyisästi sisustettu ei luonnollisestikaan tarkoita aina samaa kuin kaupungin paras kahvi, mutta onneksi ympäristö on kohdillaan. Näiden kahviloiden hintataso on paikalliseen tasoon nähden korkea, mutta ei aivan samaa luokkaa suomalaisen kanssa. Maputossa hinta ja laatu eivät välttämättä kohtaa ja joskus voi olla niinkin, että huomattavasti viihtyisämmästä paikasta saa edullisemmin kuin toisesta, joka ei ole yhtä kiva.




1. Dhow Mozambique

Kaupungin suosituimpiin ravintoloihin ja kahviloihin kuuluva Dhow Mozambique on täydellinen sisustusunelma merimaisella. Kauniita pöytäryhmiä on niin sisällä kuin pienen altaan vieressä ulkona, enkä ollut osata päättää, mihin istua. Päädyin lopulta sisätiloihin kovan tuulen vuoksi. Kreikkalaistyyppinen menu tarjoilee moussakaa ja muita välimerenherkkuja, mutta gluteenittomia kasvisvaihtoehtoja listalla (eikä sen ulkopuolella) ollut. Sain kuitenkin reilun tunnin kulumaan pelkän kahvikupin, läppärin ja merimaiseman ääressä. Samassa yhteydessä on myös mielenkiintoinen sisustuskauppa. Valitettavasti sisätiloista ei saanut ottaa valokuvia, mutta uskallan melkein luvata, että pidät paikan tunnelmasta.



2. Rooftop Snack Bar

Yllättävän skandinaavisesti sisustettu Rooftop Snack Bar saa parhaat mahdolliset pisteet rennon huolitellusta sisustuksesta ja vaahtoisesta cappuccinosta. Kahvilassa on paljon viihtyisiä yksityiskohtia ja positiivisia mietelauseita. Kaikin puolin rauhallinen ja viihtyisä paikka, tosin hintataso on hyvin korkea. Kahvilan sijainti on hieman syrjäinen ja sen ohi on helppo kulkea, vaikka Google Maps näyttääkin oikean paikan. Toisaalta auringonlasku tällä sohvalla lämpimän juoman kanssa ei ole lainkaan hullumpi tapa viettää päivän viimeisiä aurinkoisia hetkiä. Paikka on melko uusi, joten voi olla, että ihmiset eivät ole vielä löytäneet sitä, sillä istuin hetken aivan yksin.



3. Chez Fred

Ranskalaishenkinen Chez Fred on sisustettu herttaisesti jokaista mielenkiintoista yksityiskohtaa myöten. Keskeisellä sijainnilla oleva paikka on ilmeisen suosittu, sillä en aluksi mahtunut sisälle, vaan jäin istumaan ulkoterassille. Tarjoilivat pukeutuvat mustiin housuihin ja valkeisiin kauluspaitoihin ja toimivat kohteliaasti ja melko nopeasti. Listalla on pientä purtavaa ja patonkia voi ostaa myös mukaan. Hintataso on korkea, mutta toisaalta on kiva hengähtää hetki huolellisesti toteutetussa kahvilassa. Naisten vessat olivat niin kivat, että niistä oli pakko ottaa kuva. Kädet pyyhittiin pieniin froteepyyhkeisiin, eikä käsipaperia ollut. Näytti olevan expatien suosiossa.



4. Bairro Alma Africana

Sain loistavan vinkin eräältä tuttavaltani, enkä varmasti olisi muuten päätynyt tänne. Bairro Alma Africana on värikäs ja ihastuttava kahvila ja ravintola, mutta sen lisäksi myös paikallisia vaatteita ja muita tuotteita myyvä kauppa. Paikka on Maputon pääkadulla, Julius Nyereren varrella, mutta jostain syystä olin kävellä sen ohi. Nautin pannullisen perushyvää vihreää teetä, jossa oli sitruunan ja inkiväärin makua. Täällä olisi maistunut loistavasti myös lasi viiniä. Ihana väripilkku kahvilavalikoiman joukossa.



5. Clube Maritimo de Desportos

Rento ja tärkeilemätön Clube Maritimo on ihastuttavalla paikalla aivan merenrannassa oleva venekerho, jonka edustalla on hyvä kahvila-ravintola. Maisemat ovat kaikista pöydistä suoraan merelle. Juuri sopiva paikka kirjoittaa ensimmäistä blogipostausta Mosambikista. Clube Maritimo on hieman kauempana keskustasta, mutta toisaalta samalla voi kävellä rantahiekalla tai jatkaa matkaa vaikka läheiseen kauppakeskukseen elokuviin. Klubialueella on myös uima-allas, joten kannattaa tiedustella, onko se auki myös muille kuin jäsenille. Paikka ei yllä sisustuksen viihtyisyyden puolesta aivan muiden tällä listalla olevien tasolle, mutta harva kahvila sijaitsee aivan merenrannalla.



6. Polana Serena Hotel

Yhden visuaalisesti kiehtovimman kahvilakokemuksen tarjoaa kaupungin vanhimpiin ja loistokkaimpiin hotelleihin kuuluva viidentähden Polana Serena. Rakennus on upea niin sisältä kuin ulkoa. Hotellissa on viihtyisä ravintola, josta saa myös erittäin kohtuuhintaista ruokaa ottaen huomioon paikan miljöön. Takapihalla on uima-allasalue ja lyhyt kävelypolku, jonka varrelta näkee kauas merelle. Hotellin lumoavasta tunnelmasta ja huolitellusta tyylistä kannattaa käydä nauttimassa ainakin kahvikupin äärellä, vaikka siellä ei yöpyisikään.



7. Mia Gelato

Mia Gelato on pieni, ihastuttava ja suosittu jäätelöbaari Julius Nyereren kadulla aivan Maputon keskustassa. Herttaisilla kalusteilla sisustetulla terassilla voi ihmetellä vilkkaan pääkadun menoa. Italialaisten jäätelöiden runsaat ja luonnolliset maut ihastuttavat ja vievät kielen mennessään. Suklaa, kookos ja mango olivat suosikkejani, eikä banana splitkään ollut huono. Yksi jäätelöpallo maksaa 120 meticalia eli noin 1,60 euroa. Pallot ovat kohtuullisen kokoisia, eivät kuitenkaan valtavan isoja, mutta ennen kaikkea niiden maku on kohdallaan. Maputossa on myös muita jäätelöpaikkoja, mutta Mia Gelato on oma suosikkini.



* * * 

Olethan käynyt jo tykkäämässä Elina Marjaana -blogista Instagramissa? Sieltä löydät hurjasti lisää matkakuvia ja -inspiraatiota. Klikkaa @elinamarjaana ja nähdään Instagramissa!

6 kommenttia

  1. Inspiroivan ja viihtyisän näköisiä paikkoja - kaikki omanlaisiaan - ja cappuccinot näyttävät varsin herkullisilta ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää kaikki oli kyllä melko erilaisia keskenään ja just vähän eri tarkoitukseen ja eri aikaan päivästä hyviä. :)

      Poista
  2. En ole kahvin ystävä niinkään, mutta kahviloissa tulee vietettyä aikaa sitäkin enemmän. Kaikki kahvilat olivat viihtyisiä, mutta rantakahvila miellytti minun silmääni eniten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä kiva, ei ehkä sisustukseltaan yhtä viimeisen päälle mietitty kuin muut, mutta sitten sijainti rannalla oli sitäkin kivempi 😊

      Poista
  3. Siis apua, onko tämä sama kaupunki jossa itse piipahdin! :D Tämä sun postaus olisi kyllä antanut aivan uudenlaisen perspektiivin kaupunkiin tutustumisessa, aivan mielettömän kauniita paikkoja olet nimittäin löytänyt!

    VastaaPoista
  4. Mä mietin ihan samaa, että onko tämä sama kaupunki, jossa kävin vuonna 2014! Vähän vaati työtä, mutta tosi kivoja paikkoja oli eri puolilla kaupunkia 😍

    VastaaPoista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.