SUOSIKKEJANI VIEHÄTTÄVÄSSÄ LISSABONISSA

Alfa,a Lissabon, Lisbon. Lisboa, Portugal, travel, matkailu

Lissabon, Lisbon, Portugal, matkailu, travel

Hurmaava, lumoava, kiehtova ja valloittava tuntuvat aivan liian laimeilta Lissabonia kuvaillessa. Tämä mukaansatempaava Portugalin pääkaupunki on monin tavoin uniikki ja todellakin vierailun arvoinen. Se on täynnä ainutlaatuisia kapeita katuja, värikkäitä mosaiikkiruutuja ja silmänruokaa, josta ei vain saa tarpeekseen. Mietin tätä kirjoittaessani, kuinka monta suosikkiani haluan laittaa ensimmäiseen Lissabonista kertovaan postaukseen, sillä faktahan on, että olisin voinut listata vaikka viisikymmentä tai enemmän. Aloitetaan nyt kuitenkin kuudella ihastuttavalla ja erilaisella asialla, joista sinäkin toivottavasti pidät.

1. Alfama

Alfama on Lissabonin vanhin kaupunginosa ja edelleen kaikin puolin älyttömän upea ja mielenkiintoinen. Parasta on antautua kapeiden katujen ja jyrkkien portaiden vietäväksi ja unohtaa kartta tai karttasovellus laukkuun. Täällä jos missä saa tunnin ja toisenkin kulumaan tietämättä kovinkaan tarkkaan missä on. Aivan ihanaa! Alfamassa on toki myös paljon tekemistä, jos sellaista kaipaa. St. George's Castlesta on upea näköala kaupunkiin ja myös itse linna on näkemisenarvoinen. Jätin Alfaman viimeiselle reissupäivälle, mikä oli vähän harmi, sillä olisin viihtynyt alueella toisenakin päivänä. Kahvi tai lounas tällä näköalapaikalla ei ole huono lainkaan, vai mitä sanot?

Lissabon, Lisbon, Portugal, matkailu, travel

Lissabon, Lisbon, Portugal, matkailu, travel

2. Miradouros eli näköalapaikat

Näköalapaikoista puheenollen, jos olet niiden ystävä, Lissabon on todennäköisesti unelmiesi kaupunki. Siellä on kymmeniä loistavia mahdollisuuksia ihastella eteen avautuvaa kaupunkia ja nähdä todella kauas. Kävin ehkä noin viidellä näköalapaikalla, joista osaan suuntasin tarkoituksella ja osa tuli vastaan vahingossa. Tykkäsin kovasti esimerkiksi Miradouro das Portas do Solista, Miradouro de Santa Luziasta ja Miradouro do Castelo de Sao Jorgesta. Kirjoittelen näistä ja muista ihanista paikoista myöhemmin lisää, mutta jos olet menossa kaupunkiin sitä ennen, kannattaa tsekata Lisbon Lux -sivuilta täältä 30 parasta näköalapaikkaa.

Lissabon, Lisbon, Portugal, matkailu, travel

Lissabon, Lisbon, Portugal, matkailu, travel

Lissabon, Lisbon, Portugal, matkailu, travel

3. Pastel de Nata -leivos

Jos joku olisi sanonut ennen reissua, että pieni ja päältä tummahkoksi paistunut vaaleaa kreemiä sisältävä leivos, Pastel de Nata, yltää Lissabonin Top 6 -listalle, olisin varmasti alkanut nauraa ääneen. Sain loistavan vinkin ystävältäni keskustan leipomo-kahvilasta, josta saa gluteenittomia juttuja. Voi elämä, enpä olisi uskonut! Paras ja monipuolisin gluteeniton paikka, jossa olen käynyt yhdeksään vuoteen. Vitriinin kaksi ylintä hyllyä oli täynnä herkullisia ja todella halpoja gluteenittomia leivonnaisia, kun taas alimmalla kyykkyhyllyllä oli muutamia tavallisia. Tällaista on siis käydä kahvilassa ilman keliakiaa? Zarzuelassa kannattaa käydä vaikka ei olisi gluteeniton, sillä veikkaan, että nämä herkut maistuvat myös muille.

Lissabon, Lisbon, Portugal, matkailu, travel

4. Time Out Market & Asian Lab

Toinen loistava ruokavinkki on Time Out Market, ruuhkainen, mutta erinomaista ruokaa tarjoileva kauppahalli Mercado da Ribeirassa. Pakko myöntää, että kävin täällä kolme kertaa ja söin joka kerta thaimaalaista samassa Asian Lab -nimisessä paikassa. Kauppahallin ideana on, että valtavan kokoisen hallin laidoilla on erilaisia ruokapisteitä, hyvin paljon muun muassa kalaa, ja keskellä pitkiä pöytiä ruokailuun. Täältä saa takuulla thaimaalaista perinteisempää portugalilaista ruokaa, joten kannattaa ehdottomasti käydä kurkistamassa. Paikka on tosi äänekäs, sillä ihmiset juttelevat iloisesti parin viinilasin jälkeen ja taustalla soi musiikki, mutta ehkä juuri siksi se oli viihtyisä myös soolomatkailijalle

Lissabon, Lisbon, Portugal, matkailu, travel

Lissabon, Lisbon, Portugal, matkailu, travel

5. The Sky Loft Apartments

Kaunis, siisti ja huoliteltu. Niin kuvailisin pientä ja viihtyisää guest housea, the Sky Loft Apartmentsia, jossa viestin kolme hyvin nukuttua yötä. Paikka sijaitsee tavallisen kerrostalon ensimmäisessä ja viidennessä kerroksessa muutaman kilometrin päässä keskustasta ja oli kaikkea sitä, mitä sen hintaiselta majoitukselta voi odottaa. Viidellä kympillä sain tilavan kahden hengen huoneen, yhteiskäytössä olevan kylpyhuoneen ja yksinkertaisen, mutta juuri sopivan aamupalan. Huone ja yleiset tilat olivat viimeisen päälle siistejä, käytävällä soi rauhallinen musiikki ja palvelu oli erinomaista. Vielä lähtöpäivänä kysyttiin haluanko mukaan vesipullon. Bookingin 9.2/10 ei ole tuulesta temmattu, vaikka viiden tähden hotellista ei tietenkään ole kyse.

Lissabon, Lisbon, Portugal, matkailu, travel

Lissabon, Lisbon, Portugal, matkailu, travel

6. Päiväretki Sintraan

Päiväretki Sintraan pääsee tälle listalle oikeastaan vain siksi, että se oli matkan ainoa kosketus Lissabonin ulkopuoliseen Portugaliin. Junan ikkunasta vilisevää luontoa ja mielenkiintoisia asutuskeskittymiä - ei valittamista. Myös Sintran vanha ja värikäs palatsi oli hieno, tosin aivan liian täynnä turisteja ja turhauttavaa jonottamista. Noin kolmekymmentä kilometriä pitkä matka guest housesta Sintran keskustan kautta linnalle kesti lähes kolme tuntia. Siis kolme tuntia! Olin kuvitellut näkeväni vaikka mitä, mutta lopulta näin vain linnan ja painelin äkkiä takaisin juna-asemalle. Kaikesta huolimatta Palacio da Pena oli upea ja hyvässä kunnossa pidetty niin sisältä kuin ulkoa, joten jonottamisesta huolimatta mielenkiintoinen ja (kilometreissä) sopivalla etäisyydellä oleva kohde Lissabonista.

Lissabon, Lisbon, Portugal, matkailu, travel, Sintra

Lissabon, Lisbon, Portugal, matkailu, travel, Sintra

Olethan käynyt tykkäämässä Elina Marjaana -blogista Instagramissa? Sieltä löydät hurjasti lisää matkakuvia ja -inspiraatiota. Klikkaa @elinamarjaana ja nähdään Instassa!

20 kommenttia

  1. Sintra oli kyllä mielenkiintoinen kohde. Tule melkein tunne että olin Disney-elokuvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, totta! Oli ihanan värikäs linna ja huikeat maisemat alas. 😍

      Poista
  2. Ihana, ihana, ihana Lissabon! Miradourot, Pastel de Nata ja Alfama kuuluvat minunkin lemppareihin. Kauppahallin olen missannut ihan kokonaan ja sekös on jälkeenpäin harmittanut. Toisaalta se on hyvä syy palata Lissaboniin, vaikka tekisin niin kyllä muutenkin. Lissabon vei sydämeni heti ensihetkestä lähtien. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle kävi samoin, niin mieletön kaupunki, että sinne ja muualle Portugaliin on varmasti päästävä uudestaan. :) Kauppahalli on hyvä syy palata takaisin. Mulle kävi niin, että olin menossa vikana iltana syömään lisää leivoksia, mutta olin pari minuuttia myöhässä ja pastel de nata jäi yhteen kokeiluun. Harmitti ihan älyttömästi, mutta tosiaan, hyvä syy mennä uudestaan. :)

      Poista
  3. Hyviä vinkkejä! Vierailemme Lissabonissa elokuun lopulla Etelä-Amerikasta palatessamme joten vinkit tulivat todellakin tarpeeseen ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa Lissabonia teille, toivottavasti tykkäätte kaupungista! :)

      Poista
  4. Voi Lissabon olisi niin unelmakohde! Jostain syystä tänä vuonna olen huomannut että tuttavat niin Suomesta kuin Kanadastakin ovat suunnanneet Lissaboniin ja Portugaliin. Väkisinhän se alkaa itseäkin kiinnostamaan! Ja näyttäähän tuo kyllä tosi kauniilta paikalta. Ja ihanan kuuloinen majoitus sulla oli myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti käydä, jos kaupungissa hengailu ja fiilistely kiinnostaa. Upea paikka! Mulla Lissabon oli jostain syystä jo pitkään haaveissa, mut onneks toteutin vasta nyt, kun tykkään enemmän vaan kierrellä ympäriinsä, kuvailla ja ihmetellä. Vastaan tuli vaikka mitä kiinnostavaa!

      Poista
  5. Ai vitsi miten ihania kuvia! Lissabon on ravintolapuoleltaan todella muuttunut omasta 11 vuoden takaisesta matkasta. Sintra pitäisi kyllä nähdä kunnolla kokoanisella päivän retkellä, itselläkin se jäi ihan pintaraapaisuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on kyllä kuvauksellinen kaupunki ja täynnä ihania yksityiskohtia! Totta, hyvin saisi kokonaisen päivän käytettyä Sitrassa, kun siellä näytti olevan muutakin kivaa nähtävää kuin tuo linna. 😊

      Poista
  6. Ihan silmiä hivelee nuo katukuvat! Lissabonissa saatika Portugalissa en ole vielä päässyt käymään. Portugali on aina ollut yhtenä vahvana vaihtoehtona tulevaa reissukohdetta päättäessä, mutta yleensä lentojen hinnat ja kaiken hinta-laatu -suhde on lopulta ratkaissut kohteen. Ehkä täytyy ottaa oikein asiaksi, että tulee tuollakin käytyä. Ja että rakastanko näköalapaikkoja... Toivottavasti kuitenkin meidän loppukesän kohde Kroatian Korcula lunastaa myös odotukset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kyllä käydä, jos vaan tulee mahdollisuus! Mäkään en ole oikein koskaan nähnyt hyviä lentotarjouksia Lissaboniin ja kieltämättä lennot on yleensä kalliimpia kuin Euroopan kohteisiin, joihin saa jatkuvasti tarjouksia. Oih, Kroatian Korcula on varmasti myös loistava lomakohde! Mukavaa reissua! :)

      Poista
  7. Lissaboniin on päästävä! Katselin sinne lentoja yhdessä vaiheessa tiheään, mutta halvemmalla pääsi Kreikkaan joten meninkin Ateenaan.. :D Ehkä pitäisi välillä mennä sinne mihin oikeasti haluaa, eikä aina sinne mihin pääsee halvemmalla. Ihania kuvia ja vinkkejä, tää postaus täytyy kaivaa esille kun lähtö tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, ei Ateena varmasti myöskään huono vaihtoehto ollut. :) Mä en ole vielä käynyt siellä ja kovasti kieltämättä houkuttelee. Toivottavasti pääset joskus käymään Lissabonissa, on kyllä upea ja omaperäinen kaupunki monessa mielessä. Harmi vaan, että lennot ei tosiaan ole sieltä halvimmasta päästä. Itse ostin yhdensuuntaisen lennon TapPortugalin kautta, kun jatkoin matkaa muualle ja hinta oli ihan ok, tosin sen reissun kallein kyllä. :)

      Poista
  8. Lissabon on niiiin kaunis! Minulla on Lissabonin visiitistä jo varmaankin 4 vuotta aikaa, joten olisi todellakin aika tehdä uusintareissu sinne kulmille. Tuolloin vuosia sitten sattui suhteellisen rauhallinen päivä meillä Sintraan tutustumiseen, vaikka turisteja oli jonkin verran silloinkin. Juuri Penan palatsi ja Quinta da Regaleira olivat mielettömiä. Ja täällä nousee myös käsi pystyyn kun kysellään Pastel de nata- faneja! :) Aivan ihana herkku. Siinä on jo täydellinen syy alkaa suunnitella reissua Lissaboniin. :D

    http://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että siellä on myös muita leivosfaneja! Mä olin kyllä aivan myyty, enkä enää yhtään ihmetellyt sitä, kun jollain videolla Youtubessa hehkutettiin sitä ja olin ensin vähän ihmeissäni, että kai Lissabonissa nyt on parempiakin juttuja kuin joku pieni leivos. :) Lissabon on kyllä niin ihana, voisin mennä uudestaan koska vaan sinne tai muualle Portugaliin.

      Poista
  9. Kiitos. Kiva listaus. Tuli taas ikävä Lissaboniin. Kymmenen vuotta on kulunutkin välissä. Oltiin miehen synttäreitä siellä viettämässä ja kaupunki sai otteeseen. Ihan huippumesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! On niin ihana kaupunki, että voisi tehdä vaikka millaisia listauksia. 🌸 Samoin kävi täällä, kaupunki todella sai otteeseensa!

      Poista
  10. Jälleen kerran sinulla oli todella kauniit kuvat postauksessasi. Sintra oli upea paikka ja me vierailimme myös Penan palatsissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kiitos paljon! Lissabon on kyllä kaunis kaupunki kuvattavaksi. Sintrassa olisi ollut kiva nähdä muutakin kuin palatsi, vaikutti kiinnostavalta pienemmältä paikalta. :)

      Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.