12 HUIKEAA NÄHTÄVYYTTÄ KAPKAUPUNGISSA


Kapkaupunki on täynnä upeita nähtävyyksiä ja vielä upeampia luontokohteita. Viikossa ennättää tutustua vain pieneen osaan kaupungin ja sen lähialueiden valtavasta tarjonnasta, joten tutustuminen kannattaa aloittaa perinteisistä ja suosituista kohteista. Ne ovat upeita, kuten lähes kaikki muukin! Marraskuussa turisteja on paljon vähemmän ja kuten kuvista näkyy, rannalla ja patikkapolulla saa olla rauhassa. Tässä 12 keskustassa tai sen  läheisyydessä olevaa kohdetta, joista voit aloittaa tutustumisen.

1. Kirstenbosch Botanical Garden

36 hehtaarin kokoinen kasvitieteellinen puutarha sijaitsee noin 13 kilometrin päässä Kapkaupungin keskustasta aivan Pöytävuoren tuntumassa. Alueella on yli 7000 kasvilajia ja omat suosikkini löytyivät yllättäen tuoksuvien viherkasvien joukosta. Majoittajamme suositteli puutarhaa, mutta olimme vähällä jättää sen väliin, koska pidimme sitä tylsänä. Kuinkas kävikään? Muutaman euron sisäänpääsymaksulla pääsimme nauttimaan upeasta luonnosta, taianomaisesta vihreydestä ja nurmikolla makoilusta. Loistava ympäristö piknikille ja alueella järjestetään myös konsertteja ja ulkoilmaelokuvia.



2. Constantia Wine Valley

Jos sinulla ei ole aikaa tai innostusta pidemmälle viiniretkelle, Pöytävuoren varjossa sijaitseva yli 350 vuotta vanha Constantian viinialue on loistava vaihtoehto tutustua etelä-afrikkalaiseen viinintuotantoon. Teimme alueelle lyhyen, reilun tunnin kestäneen vierailun, jonka aikana ihailimme yhden viinitilan peltoja, joimme lasillisen valkkaria ja valmistauduimme tulevalle Stellenboschin ja Franschhoekin visiitille. Constantian alue on tunnettu etenkin valkoviineistään viileän ilmastonsa vuoksi.



3. Victoria Road

Sea Pointista Hout Bayhin kiemurteleva rannikkotie on yksi upeimmista kokemuksista Kapkaupungissa. Victoria Road -nimeä kantava tie mutkittelee hulppeiden maisemien keskellä. Yhdelle puolelle avautuu Atlantin valtameri vaaleine rantahiekkoineen ja turkoosine lahtineen, kun taas toisella puolella voi ihailla komeita rakennuksia ja pilviä hipovia vuorenhuippuja. Noin 17 km matkalla on useita kauniita rantoja ja pitkä rantapromenadi, jonka varrelta voi vuokrata pyörän.




4. Hout Bay

Vaikka Hout Bay jäi osittain arvoitukseksi, enkä koskaan kävellyt sen vaalealla hiekalla, uskalsin laittaa paikan tälle listalle. Rakastuin näkemääni ensisilmäyksellä - tosin en koskaan päässyt bussin ikkunaa ja parkkipaikkaa lähemmäksi. Valitettavasti aika ei riittänyt uudelle vierailulle paremmalla ajalla, mutta varmistin googlaamalla, että silmäni näkivät oikein. Seuraavalla kerralla voisin kuvitella majoittuvani ja viettäväni pari rauhallista vuorokautta näissä maisemissa. Noh, en tuolla parkkipaikalla, mutta sen takana näkyvä ranta houkuttelee.



5. Camps Bay

Yksi suosituimmista rannoista, Camps Bay, on kieltämättä upea. Vaalea hiekka, turkoosi vesi, kiemuraiset rantakalliot ja toisessa suunnassa upea rinnenäkymä - mitä muuta hyvältä rantapaikalta voisikaan odottaa. Rantakadulla on paljon viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita, tosin intialainen ravintola, jossa kävimme lounaalla, tarjosi maukkaan ruoan lisäksi yllättävän ison laskun kaupungin yleiseen hintatasoon nähden. Myös innokkaita kaupustelijoita oli enemmän kuin muualla.




6. Lion's Head

Noin tunnin kävely hiekkaisella ja kivisellä polulla vie 669 metriä merenpinnan yläpuolelle ja Lion's Head -nimisen vuoren huipulle, josta on kuulemani mukaan hienot näkymät joka puolelle. Matkalla maisemat vaihtuvat Kapkaupungin keskustasta ja Pöytävuoresta Victoria Roadin puoleiseen Atlantin valtameren rannikkoon. Polku on aluksi helppo ja hyväkuntoinen, vaikka se kulkeekin rinteen reunalla ja on ajoittain melko kapea. Loppua kohden matkanteko vaikeutuu ja edessä on paljon kaikkea sellaista, mitä itse en nähnyt. Niinpä, korkeanpaikankammoinen ei ole parasta seuraa toiselle samanlaiselle tässä maastossa.




7. Signal Hill

Signal Hill on ehdottomasti yksi kaupungin parhaimmista paikoista ihailla auringonlaskua ja se on erittäin suosittu niin paikallisten kuin turistien keskuudessa. Se on tasainen, kapeahko kukkula aivan Lion's Headin vieressä ja sieltä näkee lähes kaikkialle. Rinteeseen on levitetty valtava pressu, jonka päällä ihmiset syövät eväitä, ottavat valokuvia ja katselevat auringonlaskua. Paikalle pääsee helposti esimerkiksi Uberilla tai Hop on Hop off -bussilla, miksei myös kävellen.





8. The Company's Garden

Keskustan tuntumassa oleva puisto on loistava hengähdyspaikka kaupungin sykkeessä. Puisto ei vedä vertoja kaupungin kauneimmille paikoille ulkonäkönsä tai viihtyisyytensä puolesta, mutta sijaintinsa ansiosta sinne on helppo mennä hetkeksi. Siellä on myös monia upeita rakennuksia. Puiston toisessa päässä on Belmond Mount Nelson Hotel, jossa voi nauttia paljon kehutusta iltapäiväteestä ja toisesta päästä löytyy ravintoloista ja kaupoista tunnettu Long Street.



9. Bo-Kaap

Ihania värikkäitä taloja, joista saa upeita kuvia ilman ihmisiä, autoja ja muita häiriötekijöitä. Noh, todellisuus on hieman toinen, jopa hieman vaivaannuttava. Bo-Kaap on pieni asuinalue Kapkaupungin keskustassa ja kyllä, siellä on pari katua täynnä iloisen värikkäitä taloja. Ne ovat ihastuttavia ja niitä kannattaa käydä katsomassa, koska olet hyvin suurella todennäköisyydellä lähettyvillä. Tuntui hassulta kierrellä ja kuvata taloja, joissa asui ihmisiä. Ihmisiä, jotka istuivat parvekkeella, pysäköivät autoja ja siivosivat. Paikalla oli myös monta muuta turistia kamera kaulassa.




10. V&A Waterfront

Moderni satama-alue aivan Kapkaupungin sydämessä on loistava tukikohta moneen aktiviteettiin. Siellä on muun muassa kiva kauppahalli, moderni ja todella iso ostoskeskus sekä paljon tarjontaa lounaalle ja illalliselle. Yhtenä iltana istuimme ulkona ja kuuntelimme livemusiikkia Cape Wheelin juurella. Myös kuljetus Robben Islandille lähtee täältä. Viereisellä Silo Districtillä sijaitsee Zeitz Museum of Contemporary Art Africa ja sen yläpuolella hulppea The Silo -hotelli, jonka ravintola ja baari ovat viimeisenpäälle laitettuja.




11. The Watershed

Jos haluat ostaa paikallisia käsitöitä ja Afrikasta inspiroituneita tuotteita, V&A Waterfronissa sijaitseva The Watershed on helppo ja kätevä paikka siihen tarkoitukseen. Kyseessä on kaksikerroksinen hallimainen rakennus, jossa on pieniä myyntipisteitä alakerrassa ja ainakin kahvila, vessat ja luovaa toimistotilaa yläkerrassa. Myynnissä on kaikkea mahdollista käsitöistä vaatteisiin, eivätkä ruokapaikatkaan näytä huonolta. Myös minimalistisia vaihtoehtoja voi löytää kirkkaiden värien ja kirjavien kuosien seasta.




12. Kloof Street

Siinä missä keskustan tunnetuin katu, Long Street, on ankea ja täynnä kummallista väkeä, parin korttelin päässä sijaitseva Kloof Street on siisti ja viihtyisä. Siellä on lukuisia mukavannäköisiä ravintoloita ja kahviloita sekä pieniä marketteja. Kävin ruokakaupassa, mutta valitettavasti aika ei riittänyt ravintoloiden kiertämiseen. Löysimme Kloof Streetin matkan loppupuolella, kun olimme vaihtaneet viikon toiseen majoitukseen samalle puolelle kaupunkia. Kuvat ovat muista keskustan ravintoloista.



Ja sitten on tietenkin Table Mountain ja Robben Island, jotka jäivät tällä kertaa väliin, mutta joissa todennäköisesti kannattaa käydä. Oletko käynyt Kapkaupungissa? Löytyykö oma suosikkisi näiden joukosta vai onko se jotain ihan muuta?

16 kommenttia

  1. Tuttuja paikkoja olivat nämä listasi kohteet ja monet niistä olivat omalla Kapkaupungin Top10 listallani. Oma suosikkini oli kuitenkin Table Mountain ja nimen omaan niin, että sinne patikoitti: http://kohteenamaailma.fi/afrikka/poytavuoren-valloitus-patikoimalla/ Sitten tietysti koko Cape Peninsula ja hyväntoivonniemi oli upeaa aluetta ja maitsemasi Robben Island historiallisena nähtävyytenä. Kapkaupungissa itsessän nuo Bo-Kaapin talot olivat kyllä sellainen todella upea kohde, mutta tosiaan koko kaupunki ja lähiympäristöt ovat todella viehättäviä. Upea maa ja upea kaupunki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, oon kyllä harmitellut, että päänähtävyys jäi näkemättä! Hyvä syy mennä siis uudestaan. Lähialueilla on kyllä kanssa tosi mielenkiintoista nähtävää ja niistä täytyy kirjoitella ihan erikseen. Hyväntoivonniemestä tykkäsin myös, samoin viinialueista ja etenkin Franschhoekista. Kiitti linkkivinkistä, käynpäs lukemassa!

      Poista
  2. En oo vielä tosiaan käynyt koko Etelä-Afrikassa, mutta nyt oot kyllä onnistunut herättää mussa kunnon Kapkaupunki-kuumeen. :) Ihanan näköistä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että Kapkaupunki-kärpänen on purrut! On kyllä kehujen ja hehkutuksen arvoinen kaupunki ja vaikka odotukset olisi korkealla, niin eiköhän niihin aika hyvin vastata. Eikun reissua suunnittelemaan jossain vaiheessa! 😊☀️

      Poista
  3. Upea puutarha ja mielenkiintoinen kohde. Ilmeisesti tuollapäin ei tarvita malarialääkettä tms? näkyikö hyttysiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on kyllä todella kiinnostava kohde ja monipuolinen! Ei ainakaan kaupungissa ole tarvetta malarialääkkeelle, syvästä maaseudusta en sitten tiedä, en ottanut asiasta selvää. En ainakaan kiinnittänyt huomiota hyttysiin. :)

      Poista
  4. Upeita maisemia, itseä on tähän saakka eniten mietityttänyt kapkaupunkiin suuntautuvan loman hinta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, etenkin lentoihin saa tuhlattua sievoisen summan, mutta paikan päällä majoituksen ja ruokailun voi hoitaa kohtuuhintaan. Toki on kalliimpaa kuin monessa muussa Afrikan maassa, mutta esim. Airbnb oli hotellia edullisempi ja todella toimiva. :)

      Poista
  5. Kiitokset vinkeistä. Tätä sivustoa tulemme seuraamaan, jos kirjoitat lisää Etelä-Afrikan kohteista. Olemme huhtikuussa menossa viikoksi Etelä-Afrikkaan, kohteena Kapkaupunki (kolme-neljä päivää) ja mahdollisesti Garden Route (kolme-neljä päivää). Lentojen hinnasta voisin vinkata että Tukholmasta pääsee Ethiopian Airlinesilla Kapkaupunkiin suhteellisen edullisesti - maksoimme 365€/hlö meno-paluu lipuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, lisää on tulossa juttuja lähiviikkoina ja - kuukausina! Hyvältä kuulostaa reissusuunnitelmat. Garden Route on varmasti kiva. Kiitti hyvästä lentovinkistä. Muutaman kerran oon käyttänyt Ethiopian Airlinesiä ja hyvin toimi homma. Tosi edulliset lennot ootte kyllä saanut.

      Poista
  6. Kiitos kivoista vinkeistä. Etelä-Afrikka on yksi vaihtoehdoista, kun suunnitelen täällä jo vuoden päähän joululomamatkaa. Näitä matkakuumetta nostattavia postauksia on kiva lukea. Panenkin jutun talteen tulevan varalle :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Kannattaa pitää kohde mielessä, on kyllä tosi mielenkiintoinen. Jos oot pidempään reissussa niin sitten ehtii varmasti myös muualle Etelä-Afrikkaan. Safari tai joku isompi luonnonpuisto olis kiinnostava. Mukavaa suunnittelua!

      Poista
  7. Kiva vinkkikooste! Etelä-Afrikan matka om pyörinyt mielessä, ja Kapkaupunki taitaa olla mahdoton jättää välistä. Tää postaus menee siis talteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että oli hyötyä! Ei kyllä kannata jättää kaupunkia väliin jos noille kulmille lähtee. Paljon kaikkea näkemisen arvoista.

      Poista
  8. Kapkaupunki on sellainen, mihin on joskus pakko päästä. Eikä tämmöinen listaus ainakaan lievennä halua päästä sinne :) ps. En kestä, kuinka suloisia nuo pingviinit on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kannattaa kyllä käydä. Paljon suloista ja ihanaa nähtävää! :)

      Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.