NELJÄN KAHVILAN KIERROS OSLON GRÜNERLØKKASSAMikä olisikaan parempi tapa viettää aurinkoista lomapäivää Oslossa kuin tutustua monipuolisesta kahvila- ja ravintolatarjonnasta tunnettuun Grünerløkkaan. Grünerløkka on oslolainen asuinalue, joka tunnetaan erityisesti Thorvald Meyers gaten ravintoloista sekä muista kivoista kahviloista ja putiikeista. Oslo ei välttämättä ole paras tai ainakaan edullisin kaupunki kahvilahyppelylle, mutta neljän kahvilan kokonaishinta, noin 30 euroa, oli lopulta ihan siedettävä.

Minun ja ystäväni tarkoitus oli kiertää neljä erilaista paikkaa. Suunnitelmamme muuttui heti ensimmäisen kahvilan kohdalla, kun katsoimme, että viereinen ovi vei kotoisampaan tunnelmaan. Kierroksemme alkoi herkullisella smoothiella, mistä se jatkui ylihinnoitellun cappuccinon pariin. Seuraavaksi söimme todella hyvillä täytteillä valmistetun sämpylän ja viimeiseksi herkuttelimme raakakakuilla.

Alueella on paljon ihania paikkoja, joten kerro ihmeessä omat suosikkisi kommenttiosiossa. Tässä muutama kahvila, joilla pääset alkuun.

1. Den Lille Kokosbollefabrikken

Päädyimme Den Lille Kokosbollefabrikkeniin vahingossa, eikä se ollut alkuperäisellä listallamme. Olimme hyvissä ajoin liikkeellä ja paikan ainoat asiakkaat, myöhemmin iltapäivällä ulkona olevat pöydät olivat täynnä. Paikka on tunnettu nimensä mukaisesti kookosherkuista, mutta siellä tarjoillaan paljon kaikenlaista muutakin suolaista ja makeaa. 

Den Lille Kokosbollefabrikken on tunnelmaltaan luonnonläheinen ja kodikas. Kahvilassa on muutama pieni pöytä ja söpöjä vaaleita pinnatuoleja sekä erilaisia luomutuotteita ja superfoodeja myynnissä. Nautimme herkullisesta mustikkapohjaisesta smoothiesta, välittömästä tunnelmasta ja ystävällisestä asiakaspalvelusta. Myyjä muun muassa ihmetteli sitä, miten suomalaiset osaavat lukea listaa niin hyvin. Istuimme ulkona viltteihin kääriytyneinä, vaikka aamupäivä olikin viileä. Jos pidät maanläheisestä tunnelmasta, pidät varmasti myös tästä paikasta.

Osoite: Maridalsveien 157 sekä Thorvald Meyers gate 18
2. Tim Wendelboe

Arvostelujen ja kommenttien perusteella Tim Wendelboesta saa Oslon parasta kahvia, eikä se ole täysin väärin sanottu. En tiennyt etukäteen paikasta muuta, en edes sitä, että se on kahvilan lisäksi paahtimo ja opetuskeskus. Itse kahvila tai espresso bar, kuten nettisivuilla sanotaan, on pieni ja siellä on vain muutama pöytä. Paikka vaikutti suositulta ja monet ostivat mukaansa take away -kahvin tai kahvipapuja.

Tilasin lähes viisi euroa maksavan cappuccinon, joka oli oikein hyvä, sopivan vaahtoinen ja kuohkea. Taustana on tosin hyvä tietää, että kotona keitetty suodatinkahvi reilulla maidolla on omaan makuuni hyvää, joten todennäköisesti en ymmärrä kahveista tai niiden vivahteista paljoakaan. Tim Wendelboessa nautitaan pelkästä kahvista, eikä siellä ole tarjoilla syötävää. Paikka on luotu hyvää kahvia ja kahvikulttuuria arvostaville ja niistä nauttiville, mutta ajanviettopaikaksi isolle tai edes pienemmälle porukalle se ei sovi. 

Osoite: Grüners gate 1
3. Godt Brød

Puolenpäivän aikoihin menimme myös todella suosittuun ja lähes täpötäyteen Godt Brødiin, jossa tarjoillaan erilaisia täytettyjä sämpylöitä ja leipiä. Jokainen voi valita haluamansa täytteet vähän samaan tyyliin kuin Subwayssä. Valikoimassa on myös gluteenittomia tuotteita, tosin paikan luonne huomioiden ne eivät välttämättä ole 100 % turvallisia meille keliaakikoille. Keskustelin kontaminaatioriskistä työntekijän kanssa ja uskalsin syödä sen jälkeen, kun hän kertoi avaavansa uudet pakkaukset tahnoista, juustoista ja muista.

En valitettavasti muista millä täytteillä tilasin sämpylän, mutta sen muistan, että se oli todella hyvä, etenkin sen välissä oleva pestomainen tahna. Toisin kuin näissä kuvissa, paikka oli ihan oikeasti melkein täynnä ja vaikutti suositulta sunnuntaipäivän pysähdyspaikalta niin nuorten aikuisten kuin joidenkin lapsiperheiden keskuudessa. Pöytiä on runsaasti muutamassa eri huoneessa niin sisällä kuin ulkona. Sämpylät ovat hinnakkaita, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoisia.

Osoite: Thorvald Meyersgate 49

4. Liebling

Kahvilakierroksen kruunasi Liebling, joka ei ollut alkuperäisen listamme kärjessä, mutta osoittautui oikein hyväksi vaihtoehdoksi. Raakaherkkuja sekä erilaisia kulhoja ja luomuvaihtoehtoja tarjoava kahvila on viihtyisä sekoitus erilaisia sisustuselementtejä ja -tyylejä. Paikka muistutti monia Tallinnan kahviloita, mutta se on saanut inspiraationsa Berliinistä.

Tilasin ystäväni kanssa teetä ja kahta erilaista raakakakkua. Kuuma tee tarjoiltiin kirkkaista laseista, mikä oli maailman epäkäytännöllisin ratkaisu. Sormet olivat palaa lyhyellä matkalla ensimmäiseen vapaaseen pöytään, joka oli melkein tiskin vieressä. Tee oli toki hyvää, mutta kokemus olisi ollut miellyttävämpi joko mukista nautittuna tai pöytiin tarjoiltuna. Raakakakkupalat olivat pieniä ja herkullisia sekä niille tyypilliseen tapaan todella täyttäviä. Paikka oli kiva ja viihtyisä ja erityisen plussan ansaitsee sen mielenkiintoinen sisustus.

Osoite: Oevrefoss 4
6 kommenttia

 1. Lennot Osloon on ostettu ja pikkuhiljaa alan kerätä vinkkejä, kiitos siis näistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan! Grunerlokkassa on paljon kivoja ruokapaikkoja, googlaamalla löytyy varmasti lisää itselle sopivia. Mukavaa reissua ja toivottavasti sää on kohdillaan! :)

   Poista
 2. Hauska postausidea :) Olen jonkun verran Norjassa reissannut ja pienen ajan asunutkin pari vuotta sitten, mutta silti minun täytyy myöntää, että Oslo on vielä kokematta. Tai no, lapsena olen siellä ollut, mutta sitä ei lasketa. Aika paljon positiivista olen Oslosta viime aikoina kuullut ja lukenut, joten kyllä sinne jossain välissä täytyy pyrähdys tehdä. Ehkä samalla pitää käydä testaamassa joku näistä kahviloista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, tykkäsin myös kaupungista, vaikka ei siellä tietty niin ihmeellistä nähtävää ole moneen muuhun paikkaan verrattuna, mutta hyvällä säällä on kyllä oikein kiva ja viihtyisä. :) Taisi olla eka kerta, kun käyn neljässä kahvilassa peräkkäin, enkä varmaan olisi voinut valita kalliimpaa maata, mutta tarjoilut oli hyviä. :)

   Poista
 3. Kauniita kuvia. Kahvilakierroksen hinta kuulosti oikein kohtuulliselta. Kävin toukokuussa Oslossa ja olin yllättynyt, että hintataso ei ollut juurikaan Helsinkiä korkeampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei se ainakaan muutaman päivän lomalla tuntunut liian pahalta. Toki omilla valinnoilla voi vaikuttaa paljon ja edullisempiakin vaihtoehtoja löytyy. Ruokakaupassa katselin, että tutut tuotteet oli vähän hinnakkaampia, mutta en kyllä jättäisi hintatason takia reissua väliin. :)

   Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.