VALMIINA KAPKAUPUNKIIN - MITÄ OLEN TEHNYT JA MITÄ ON TEKEMÄTTÄ?Ihan uskomatonta, kohta alkaa Etelä-Afrikan seikkailu! Matkalle valmistautuminen on melkein yhtä innostavaa kuin itse matkalla oleminen, etenkin jos siihen on hyvin aikaa, eikä valmisteluja tarvitse tehdä kiireessä. Sopivan lennon ja majoituksen varaaminen voi olla stressaavaa valtavassa valintojen viidakossa, mutta onneksi matkalukemisen valinta ja pakkaaminen sujuvat yleensä helpommin. Pian nautin ensimmäisistä vuorokausista Kapkaupungissa ja sitä varten isoimmat valmistelut on jo tehty. Pieniä hankintoja ja kohteesta lukemista on tiedossa vielä ennen matkaa. Odotan jo innolla näitä kauniita sinisiä maisemia!


Tällä kertaa varasin lennot hyvissä ajoin. Varaaminen on kivaa ja helppoa silloin, kun on vapaat kädet, eikä lentoja ole pakko varata tietylle päivälle. Vertailin hintoja parin kuukauden aikavälillä ja varasin lopulta edullisimmat ja todennäköisesti myös epämukavimmat. Matka kestää yli vuorokauden yhteen suuntaan ja vaihtoja on kaksi. Kapkaupunkiin pääsee mukavasti yhdellä vaihdolla, mutta tällä kertaa käytän säästetyt sataset (kyllä, sataset!) johonkin muuhun. Varasin lennot Kilroy Travelsin kautta ja lennän neljän eri lentoyhtiön siivin. Innolla odotan etenkin Comairia, siis mikä yhtiö tämä on? En löytänyt sitä lentoyhtiöiden mustalta listalta, joten eiköhän se pysy ilmassa.

Vietänkö yön Johannesburgin lentokentällä vai hotellissa? En ole vielä päättänyt, kumpi ratkaisu on parempi, mutta voi olla, että hotelliyö voittaa tällä kertaa. Vaihtoaika Johannesburgin kentällä on noin kymmenen tuntia, joten siinä ennättää nukkua yhden jos toisenkin tovin. Katselin myös maksullisia loungeja, mutta vain yksi on auki 24/7 ja sekin tulee helposti hotelliyötä kalliimmaksi. Toisaalta en ole yöpynyt lentokentällä todella moneen vuoteen, joten katsotaan, mihin vaihtoehtoon päädyn.


Majoitus on varattu AirBnB:n kautta. Yövymme kahdessa eri paikassa, joista molemmat ovat keskustan tuntumassa, mutta toinen lähempänä Pöytävuorta ja toinen lyhyen kävelymatkan päässä merestä. En ole aikaisemmin varannut AirBnB:n kautta, mutta kaikki on sujunut hyvin tähän mennessä. Valitsin sopivan paikan sijainnin, siisteyden ja suositusten perusteella, joten toivottavasti valinnat menivät nappiin. Luvassa on kivoja näköaloja ja pieniä puutarhoja paikallisten pihoissa. Enää täytyy olla yhteydessä majoittajiin aikataulusta ja merkitä osoitteet itselle ylös oikean paikan löytämiseksi.

Kapkaupungissa on niin paljon kiinnostavaa tekemistä. Miten ihmeessä kaiken ennättää nähdä seitsemässä päivässä? Olen laatinut useita listoja suosikkikohteista, mutta olen melko varma, että aika ei riitä edes murto-osaan. Pöytävuori, Hyväntoivonniemi, Robben Island, Boulders Beach ja kaikki muut klassikot hyviä viinitiloja ja uima-rantoja unohtamatta. Auton vuokraaminen olisi fiksua, samoin Maps.me-karttasovelluksen lataaminen. Odotan aktiivista, mutta rentoa lomaa, raikasta ulkoilmaa, kauniita maisemia ja toivottavasti hyvää gluteenitonta kasvisruokaa tai ainakin hyvää valkoviiniä. 


Lainasin matkalukemiseksi Deborah Rodriguezin Kabulin Kauneuskoulun. Takakannen perusteella mielenkiintoinen kirja, tosin ei kaikista kevyintä matkalukemista. Edellisellä lomalla luin höttökirjallisuutta, joten veikkaan tämän olevan oikein oiva valinta tälle matkalle. Kirja kertoo amerikkalaisesta naisesta, joka muuttaa Kabuliin ja perustaa sinne kauneuskoulun. Kirjaa on kuvailtu paikoin hulvattoman hauskaksi, joten odotan innolla, että pääsen lukemaan Afganistanista muutakin kuin ikäviä uutisia. Onko kukaan lukenut ja oliko hyvä?

Pakkaaminen on vielä kokonaan edessä. Olen seurannut Kapkaupungin lämpötiloja, sillä jostain syystä sain joitakin viikkoja sitten käsityksen viileän keväisestä ilmasta, mutta ainakin viime aikoina lämpötila on noussut lähelle 25 - 30 astetta. Ajattelin pärjätä vanhoilla tai itse asiassa melko uusilla kesävaatteilla, koska uusin vaatevarastoani reilulla kädellä viime keväänä. Suuria hankintoja ei tarvitse tehdä, lähinnä ostan eväitä ja viikon gluteenittomat leivät. Mukaan lähtee ihana Samsoniten matkalaukku, joka on todennäköisesti vähän liian iso kevyille kesävaatteille. Oh well, takaisin tullessa on tilaa tuliaisille!

Jos olet käynyt Kapkaupungissa, niin kerro ihmeessä parhaat vinkit. Koska aikaa on vain viikko, niin kuulisin mielelläni, mitä kannattaa tehdä nyt ja mitä jättää seuraavalle kerralle.

Kuvat: Pixabay

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.