TERVEISIÄ UPEASTA KAPKAUPUNGISTA!


Rakkautta ensisilmäyksellä, niin voisin kuvailla minun ja Kapkaupungin kohtaamista. Tiesin kaupungista hyvin vähän etukäteen. Olin tutustunut joihinkin asuinalueisiin varatessani majoitusta ja lukenut perusnähtävyyksistä Wikipedian verran. Toisaalta en halunnut luoda liian valmista kuvaa valokuvien ja muiden kokemusten perusteella, toisaalta olin liian kiireinen tutustuakseni huolellisemmin. Ja voi elämä, Kapkaupunki oli niin ihana! Siinä yhdistyi kaikki, mitä vaadin hyvältä kaupungilta - modernia ja urbaania vehreässä, luonnonläheisessä ympäristössä. 
Kapkaupunki on yksi Etelä-Afrikan kolmesta pääkaupungista, muita ovat Pretoria ja Bloemfontein. Noin 3,5 miljoonan asukkaan kaupunki sijaitsee Kapin  niemimaan pohjoisosassa. Varsinainen matkailukausi alkaa vasta joulukuussa, joten kaupunki ei ollut täynnä turisteja, vaikka niitä paljon olikin. Marraskuun kääntöpuolena on ailahteleva sää, minkä saimme kokea parina pilvisenä ja tuulisena päivänä. Tosin pilvet muodostivat uskomattomia kuvioita taivaalle ja laskeutuivat melkein koketusetäisyydelle. Hyvänä puolena oli tietenkin vähäiset ruuhkat, esimerkiksi Hyväntoivonniemellä pystyi liikkumaan vapaasti ja vaivatta, kun pahimpaan ruuhka-aikaan siellä joutuu jonottamaan tuntikausia.

Kapkaupunkiin lentää yhdellä vaihdolla noin 17 tunnissa. Sopivia lentoja saa useilta lentoyhtiöiltä ja vaihto on usein Keski-Euroopassa. Koska päätin säästää rahaa ja tuhlata aikaa, lensin kahdella vaihdolla noin reilussa vuorokaudessa. Lennot sujuivat hyvin yhtä menomatkan kovaa turbulenssia lukuun ottamatta. Pitkä lentoaika ei harmittanut kuin Amsterdamissa, josta lähti kymmenen minuutin sisällä suora lento Kapkaupunkiin, kun omani vei Johannesburgiin ja vasta seuraavana aamuna varsinaiseen kohteeseen.Viikko riittää Kapkaupungin ja sen lähialueiden perusnähtävyyksien näkemiseen ja yleistunnelmasta nauttimiseen, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että olisin viihtynyt perillä toisenkin viikon. Sää oli melko vaihteleva ja pari päivää oli selkeästi huonompia, jopa niin huonoja, että kävimme museossa ja shoppailemassa. Muuten viihdyimme ulkona rantojen, vuorien, puistojen ja viinitilojen keskellä. Kävimme kolmella viinitilalla ja Hyväntoivonniemellä, ihmettelimme pieniä afrikanpingviinejä Boulders Beachilla, kiipesimme Lion's Headille, ihailimme auringonlaskua Signal Hilliltä, valokuvasimme Bo-Kaapin värikkäitä taloja ja pakenimme tuulta Camps Baylla. Mitä jäi seuraavalle kerralle? Hieman yllättäen en käynyt Pöytävuoren huipulla. Yritys oli kova, mutta sää ja aikataulut eivät sopineet yhteen. Jälkikäteen ajateltuna olisi kannattanut mennä vuorelle heti matkan alussa joko ensimmäisenä tai toisena päivänä, jolloin sää oli vielä aurinkoinen ja pilvetön. Sen jälkeen pilvet peittivät parhaat näkymät tai cable car oli suljettu voimakkaan tuulen vuoksi. Myös Nelson Mandelan vankilasaarena tunnettu Robben Island jäi näkemättä, samoin en käynyt yhdessäkään niin kutsutussa townshipissä eli köyhempien kapkaupunkilaisten asuinalueella. Townshipeissä ei kannatta kiertää omatoimisesti, mutta järjestetty ja jollain tavalla yhteisöä hyödyttävä tutustuminen olisi ollut paikallaan. Nyt kaupunki näyttäytyi lähinnä hyvinvoivana, siistinä ja vehreänä lomakohteena.

Kapkaupunki on todella monipuolinen kaupunki, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Pidät sitten luonnosta, urbaanista ympäristöstä, hyvästä ruoasta, shoppailusta tai kulttuurista, löydät varmasti oman juttusi. Yllätyin kaupungin modernista ja rennosta tunnelmasta, loistavista ravintoloista ja kahviloista sekä ylitsepursuavasta vehreydestä ja luonnonläheisyydestä. Välillä unohdin, missä kaupungissa olin, sillä olisin voinut olla melkein missä tahansa. Noh, marraskuinen Suomi ei tullut mieleen kuin kauppakeskuksessa tai skandinaavisesti sisustetussa kahvilassa. Upea lomaviikko on nyt takana ja se oli todellakin jokaisen lennetyn tunnin arvoinen.20 kommenttia

 1. Ah, ihana Kapkaupunki ja ihania valokuvia sinulla! Olin alueella muutaman viikon pari vuotta sitten tammikuussa - paljon samoja kohteita kuin sinullakin! ^_^ Blogistani www.sateenmuruja.com voit käydä kurkkaamassa tunnelmia Robben Islandin saarikierrokselta. Robben Islandin lisäksi suosittelen ensi kertaan myös Waterloon foodie-taivas ruokamarkkinoita, satoja kojuja, paikallisia viinejä, herkkuja jne... ***sateenmuruja.com***

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkeistä, tosi kiva kun vinkkasit omista kirjoituksistasi! Kapkaupungissa ja sen lähialueilla on kyllä niin paljon näkemistä ja tekemistä, että mielelläni menisin uudelle lomalle vaikka heti. :)

   Poista
 2. Kapkaupunkia on niin moni kehunut, että kai se on viimeistään nyt uskottava, että Kapkaupunki on upea. Etenkin pingviinit olisi ihana nähdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa uskoa! :) Mä olin myös kuullut paljon kehuja, mutta vasta paikanpäällä ymmärsin, mistä ne johtuivat. Omalla kohdalla kolahti eniten kaupunkia ympäröivä luonto, voi olla että joku muu nauttii jostain muusta.

   Poista
 3. Kiitos kiinnostavasta jutusta! Mä haluaisin tosi kovasti Kapkaupunkiin ja sen lähihuudeille reissaamaan, että tutkin lentohintoja sinne säännöllisesti. Kun sopivanhintaiset lennot tulee eteen, niin nappaan ne varmasti kyllä :) Minua houkuttelee alueen monipuolisuus ja nuo upeat maisemat, jotka myös sinun kuvissasi esiintyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan! Joo, mä tykkäsin kaupungista ihan samoista syistä. Ei ole suotta kehuttu maailman kauneimmaksi kaupungiksi. Luontoa on niin hienosti joka puolella. Toivottavasti tulee hyvät lennot vastaan! :)

   Poista
 4. Kapkaupungin, kuten koko Afrikan, hyvä puoli on, että vaikka lentomaileja sinne pääsemiseksi kertyykin, niin aikaeroa ei ole.
  Vain kerran olemme tuolla käyneet, mutta pääsimme sentään sillä kertaa Pöytävuorelle :-) Vierailustamme kaupungissa on kyllä sen verran kauan, että uudelleenkin voisi joskus mennä ... turvallisuustilannekin taitaa olla parantunut siitä mitä me siellä kävimme, ainakin hiukan. Silloin esimerkiksi kun taksilla meni johonkin ravintolaan, niin taksi jäi odottamaan kunnes näki, että matkustajat ovat turvallisesti päässeet ravintolaan asti sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kyllä totta! Ei voi laittaa jetlagin piikkiin, jos on puhdasta reissuväsymystä. :) Kannattaa varmasti käydä uudestaan, kaikkea ei ehdi nähdä kerralla ja toisaalta siellä oli paljon uutta kehitystä ja rakentamista meneillään. Turvallisuus puhuttaa, mutta onneksi kaikki meni hyvin sen osalta tällä reissulla.

   Poista
 5. Ystävä on lähdössä muutamaksi viikoksi etätöihin Kapkaupunkiin, saatan olla hieman kade siitä. :D Ihanan näköistä siellä on! Oon kovasti miettinyt, mistä alkaisi eteläisen Afrikan tutustumisen, Etelä-Afrikka voisi olla hyvinkin se vaihtoehto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, olen kyllä kanssa vähän kade! Ei hullumpi paikka tehdä etätöitä. 😊 Etelä-Afrikka on varmasti hyvä ja helppo vaihtoehto. Mua kiinnostais käydä pohjoisemmassa myös, esim. Krugerin kansallispuistossa.

   Poista
 6. Ihan varmasti mielenkiintoinen paikka mutta nuo lennot askarruttaa. Todella pitkä aika varmasti alkaa jo tuntua istumalihaksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos lentää yhdellä vaihdolla, niin silloin matkustusaika on tietty lyhyempi ja vielä jaettuna kahteen eri osaan. Mulla alkoi pitkät 10-11h lennot tuntua pohkeissa, oli hassua ottaa ekoja askelia istumisen jälkeen. Mutta perillä odottaa istumisen arvoinen palkinto. 😍

   Poista
 7. Olipa kiva kuulla ajatuksiasi Kapkaupungista, koska olen jo pitemmän aikaa miettinyt sitä itsekin. Juuri tämä ympäröivä luonto kiehtoo. Olen itse asiassa miettinyt, jos yhdistäisi Krugerin kansallispuiston ja Kapkaupungin samalla reissulla. En tiedä, miten hakalaa se olisi, kun en ole ehtinyt vielä tutkailla mahdollisuuksia, mutta kun viime jouluna saimme yhdistettyä Patagonian Santiago de Chileen, niin luulisi, ettei tämäkään olisi mikään mahdoton yhtälö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa erittäin mahdolliselta yhdistelmältä! Riippuu toki miten tykkää matkustaa ja paljonko on aikaa, mutta ainakin maan sisäisellä lennolla pääsee lähemmäksi. Kannattaa kyllä lähteä joskus käymään!

   Poista
 8. Ollaan nyt oltu runsas viikko Kapkaupungissa ja kahtena päivänä on ollut tuuletonta ja sumutonta. Toisena käytiin Robben islandilla ja toisena Pöytävuorella.Maisemat ja luonto täällä ovat kerrassaan mahtavia. Etpä kehunut turhaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pääsitte käymään! Tähän aikaan vuodesta sää ilmeisesti on epävakaampi, mutta ainakin meille sattui sellainen viikko, että pari päivää siinä keskellä oli poikkeuksellisen tuulisia ja jossain vuorilla oli satanut lunta, mikä on harvinaista siellä marraskuussa. Muina päivinä oli ihan hyvä sää. Nauttikaa!

   Poista
 9. Tuolla olisi kiva käydä! Joskus sitä jo tutkailinkin, muistaakseni Turkish Airlinesilla oli aika hyvä hintakin tyrkyllä, mutta jotenkin se kuitenkin jäi. Ehkä tuo olis nyt sellaista erilaista maisemaa, joka vois miellyttää, välillä kun tuntuu, että "kaikki mielenkiintoinen on jo nähty", vaikka näin ei tietenkään asia ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkun verran Etelä-Afrikkaan on tarjouksia, mutta se tietenkin aina riippuu siitä, että osuuko oman aikataulun kanssa yksiin. Jos luonto kiinnostaa, niin kannattaa kyllä käydä, on niin uskomattoman monipuolinen.

   Poista
 10. Kapkaupunki <3 Mekin vietimme siellä viikon osana pidempää kiertelyä Afrikassa ja kaupunki pomppasi heti kaupunkien top 3 -listalleni. On noita kaupunkeja tullut kierrettyä, mutta kyllä Kapkaupunki jättää taakseen monet tunnetummat matkakohteet. Me olimme siellä keskellä talvea, eli heinäkuussa, ja silloin sai monena päivänä kulkea t-paidassa ja Pöytävuorellekin pääsimme ilman sen kummempia tuulia, eli paljolti taitaa olla tuurista kiinni! Ihana tunnelma näissä kuvissa, pääsisipä pian takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että siellä on muitakin Kapkaupunki-intoilijoita! Yllätyin kyllä todella positiivisesti, kun ei ollut kovin suurta ennakkokäsitystä paikasta. Joo, kyllähän se paljon siitä riippuu millainen sää sattuu olemaan just sillä viikolla. Pöytävuorelta oli varmasti hienot maisemat!

   Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.