LOUNAALLA KAPKAUPUNGIN HISTORIALLISESSA HOTELLISSA


Useinkaan en katsele maailmaa viiden tähden hotellista tai business-luokasta, mutta ripaus luksusta tekee silloin tällöin hyvää, etenkin jos siihen kuuluu good afternoon -tervehdykset ja vessan kutsuminen kohteliaammin cloakroomiksi. Kapkaupungin historiallinen Belmond Mount Nelson Hotel tarjoaa tähän loistavat puitteet. 1800-luvun viimeisenä vuonna ovensa avannut hotelli oli Etelä-Afrikan ensimmäinen, jossa oli kylmä ja kuuma juokseva vesi. Vaaleanpunaisen värinsä se on saanut ensimmäisen maailmansodan jälkeen sodan loppumisen kunniaksi.

Belmond Mount Nelsonilla on keskeinen lokaatio Kapkaupungin vanhimman puiston Company Gardensin vastapäätä. Matka kaupungin vanhasta keskustasta, kuten Long Streetiltä ei ole pitkä ja sen voi tehdä valoisan aikaan puiston läpi kävellen. Sisäänkäynnin lähettyvillä on myös bussipysäkki. Yö hotellissa maksaa useita satasia, mutta lounaan ja iltapäiväteen kustannukset ovat kohtuulliset. Ruokailun lisäksi hotellialueella on muitakin palveluja, esimerkiksi luxury spa.
Palmujen ympäröimä sisäänkäynti

Kuten onnistuneeseen viiden tähden kokemukseen kuuluu, saavuimme paikalle kävellen. Orange Streetin varrella olevaa sisäänkäyntiä ei voi olla huomaamatta, sillä sen näyttävässä vaaleassa rakenteessa lukee isoilla kultaisilla kirjaimilla Mount Nelson Hotel. Soitimme summeria ja kerroimme, että meillä on pöytävaraus lounaalle. Portti aukesi ja kävelimme palmujen reunustamaa katua päärakennukselle.

Aloitimme tutustumisen siistiytymällä vessassa, sillä muutaman kilometrin kävely Green Pointista oli kirvoittanut hikipisarat otsalle. Jo tässä vaiheessa olin myyty paikan kauneudelle, siisteydelle ja eleganssille. Olimme paikalla hyvissä ajoin, joten kulutimme aikaa kiertämällä hotellin käytäviä ja piha-aluetta. Kauniita maalauksia, hillityn sävyisiä huonekaluja, isoja viherkasveja, puhumattakaan hotellin vaaleanpunaisesta ulkoseinästä. Keskustan hulinan jälkeen meitä oli vastassa pehmeiden värien sävyttämä rauha ja ylellisyys.
Lounas Oasis-ravintolassa

Hotellialueella on muutamia ravintoloita, joista valitsimme paikallisia ja Välimeren makuja yhdistelevän Oasiksen. Varmuuden vuoksi teimme pöytävarauksen etukäteen, tosin vasta samana aamuna. Tiedusteluun vastattiin nopeasti ja vastauksessa oli muun muassa pukukoodi, smart casual. Paikan päällä huomasimme, että pukeutuminen oli todella rentoa ja sandaalit sopivat oikein hyvin joukkoon. Varauksellekaan ei olisi ollut tarvetta, sillä ravintola ei ollut läheskään täynnä. Oasiksen lounaalla on kaksi vaihtoehtoa; buffet ja a la carte. Ruokalista löytyy hotellin verkkosivuilta, mikä on loistava juttu erikoisruokavalioiden näkökulmasta. Tilasin grillattuja kasviksia ja lasin valkkaria. Annos oli muilta osin oikein hyvä, mutta omaan makuuni liian suolainen.Ylellinen iltapäivätee

Historiallisen hotellin suosituin konsepti on aamu- ja iltapäivätee, josta kerrotaan lisää hotellin verkkosivuilla ja josta Instagram on kuvia pullollaan. Teetä tarjoillaan ihastuttavasti sisustetussa huoneessa ja sen kauniilla terassilla, josta avautuu maisema pieneen puutarhaan. Paikalla on melko paljon ihmisiä, mutta siitä huolimatta tunnelma on rauhallinen. Pöytävaraus kannattanee tehdä etukäteen, sillä ainakin meidän vierailun aikana kaikki pöydät oli varattu. 

Jäimme lounaalta vielä hetkeksi kahville, joka
tarjoiltiin saman terassin toisessa päässä. Olipa mukava nauttia kahvia ison mukin sijaan pienestä, sinisten kukkien koristamasta kahvikupista! Kahvihetken jälkeen teimme kuten minkä tahansa viiden tähden kokemuksen jälkeen kuuluukin, suuntasimme pyörävuokraamoon ja vietimme loppuillan fillarin selässä Victoria Roadin upeissa maisemissa - mekko päällä totta kai.

*
*

Lisää kuvia Etelä-Afrikasta niin Instan feedissä kuin stooreissa. Klikkaa @elinamarjaana !

6 kommenttia

 1. Vau! Koko paikka tosiaan vaikuttaa suorastaan huokuvan eleganssia ja rauhaa. Pitää käydä kaivamassa kuvia vielä tuosta Kapkaupungin hulinasta, niin osaa vielä paremmin kuvitella tuon ristiriidan.

  Kapkaupunki on kiinnostellut ja kutkutellut viimeaikoina meitäkin. Tämä paikka pitää lisätä vierailulistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä se todellakin huokui myös paikan päällä, joten hienoa, että tunnelma välittyy myös kuvista. Kannattaa ehdottomasti lisätä listalle, etenkin afternoon tea näytti olevan suosittu konsepti. Kapkaupunki on kyllä upea, ei voi muuta kuin suositella lämpimästi.

   Poista
 2. Ihania kuvia! Ystäväni muutti joku aika sitten Kapkaupunkiin ja olen seurannut hänen arkea Instagramissa. Ravintolat näyttää kyllä niin houkuttelevilta siellä ja useissa on tosi kiva sisustus. Ja hän aina kehuu kovasti aina ruokia. Olisipa kiva päästä kokeilemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ihania ravintoloita on vaikka kuinka paljon ja moneen makuun. Iskee oikein runsaudenpula. Ruoka on kyllä tosi hyvää! Valitettavasti kokilta oli tänä päivänä lipsahtanut vähän liikaa suolaa muillekin. Kuultiin kun viereisen pöydän pariskunta antoi asiasta palautetta tarjoilijalle. 😅

   Poista
 3. Heh. Me yritimme ehdottaa jätä pressireissun isännille. Ei onnistunut. Olivat bookanneet sitten muita paikkoja meille Kapkaupunkiin. Kiva nyt lukea siitä ja nähdä sun kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi etteivät suostuneet viemään, oli nimittäin viihtyisä paikka. Seuraavalla kerralla sitten. ☺️

   Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.