KIRSTENBOSCH - VEHREÄ PUUTARHA KAPKAUPUNGISSA

Miltä kuulostaisi päivä tai puolikas vehreässä puutarhassa aivan Kapkaupungin ytimen tuntumassa? Kirstenbosch on yksi Etelä-Afrikan kymmenestä kasvitieteellisestä puutarhasta ja se on helppo saavuttaa esimerkiksi keskustasta bussilla. Vuonna 1913 perustetussa puutarhassa riittää nähtävää etenkin kasveista kiinnostuneille, mutta se sopii loistavasti myös rentoon hengailuun ja rauhoittumiseen. Puutarhasta on mahdollista nähdä Pöytävuorelle, joskin matalalle laskeutuvat pilvet ovat peittäneet sen molemmilla kerroilla, kun olen käynyt puistossa. Maisemat eivät ole parhaat mahdolliset, mutta tunnelma, kuten kuvista näkyy, on ollut kiehtova.
Ihastuttava Tree Canopy Walkway

Keskelle puistoa on rakennettu muutaman kymmenen metrin pituinen metallinen kävelysilta, josta voi hyvällä ja selkeällä säällä nähdä Pöytävuorelle ja Kapkaupungin keskustaan. Sillalle pääsee molemmista päistä, mutta opasteista huolimatta sisäänkäyntiä oli vaikeahko löytää. Siellä se kuitenkin jossain kaikkien vihreiden puskien keskellä on. Silta on varmasti puutarhan yksi suosituimpia käyntikohteita, enkä ihmettele. Kyllähän se kulkee keskellä kaunista luontoa.
Piknikille, patikoimaan, elokuviin tai konserttiin

Olen käynyt puutarhassa pari kertaa ja molemmilla kerroilla keskittynyt rauhalliseen kävelyyn, kasvien kuvaamiseen ja eväiden syöntiin. Penkkejä löytyy sieltä täältä tai vaihtoehtoisesti eväitä voi nauttia piknik-viltillä. Vaikka parkkipaikka on ollut täynnä autoja ja osa vierailijoista tulee bussilla, puutarha on sen verran iso, että isotkin massat häviävät sinne hetkessä. Puutarhaan on sisäänpääsymaksu. Tammikuussa 2020 se oli 75 randia eli alle viisi euroa per aikuinen.

Puutarhassa järjestetään myös muita aktiviteetteja, kuten konsertteja ja elokuvia. Kannattaa tsekata lisätietoa puutarhan omilta verkkosivuilta. Sieltä löytyy hyvää tietoa myös muun muassa siitä, mitkä alueet ovat esteettömiä ja missä saa liikkua koiran kanssa. Kirstenboschista lähtee myös patikointireittejä esimerkiksi Pöytävuorelle, jos aktiivisempi lomailu kiinnostaa. 

*
*

Instassa on paljon lisää kuvia Etelä-Afrikasta niin feedissä kuin stooreissa. Klikkaa @elinamarjaana !

2 kommenttia

  1. Kirstenbosch on yksi hienoimmista kasvitieteellisistä puutarhoista, joissa olemme käyneet. Usein olemme kokenet kasvitieteelliset puutarhat vähän tylsinä, mutta Kirstenboschissa todella viihdyimme! Meidän kokemuksiamme paikasta täällä: https://www.matkallamissamilloinkin.com/kirstenbosch-yksi-maailman-upeimmista-kasvitieteellisista-puutarhoista/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tekin tykkäsitte! En ole mikään kasvi-intoilija, mutta viihdyn luonnossa, joten tykkäsin erityisesti siitä, että alue on valtavan iso. Ei ehkä niin perinteinen kasvitieteellinen puutarha kuin mitä helposti ajatellaan, vaan ennemminkin iso puisto.

      Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.