RAVINTOLAVINKKI MAPUTOON - SYMPAATTINEN BOTANICA


Puutarhaa muistuttava avoin tila, joka on täynnä erilaisia pöytäryhmiä, pehmeitä sohvia ja kasveja, joiden erimuotoiset ja -sävyiset lehdet tekevät tunnelmasta maanläheisen. Puitteidensa puolesta ravintola Botanica on lähes täydellinen. Ravintola on kokonaan ulkona, mutta osa siitä on katettu. Hyvällä säällä se on loistava paikka syödä lounasta tai istua iltaa.

Botanicaan pitäisi olla helppo löytää Google Mapsin avulla, mutta näin ei välttämättä ole. Ulkopuolella ei ole kylttiä tai muuta mainintaa ravintolasta. Olin mielestäni oikeassa kohdassa Sommershieldin klinikan vastapäätä. Kysyin varmuuden vuoksi neuvoa muovituolissa yksin istuvalta vartijalta. Hän osoitti avointa porttia. Astuin sisään ja eteeni avautui aivan toisenlainen maailma. Mikä vihreys ja hiljaisuus!

Iltapäivän viinihetki

Vietin Botanicassa yhden iltapäivän aina auringonlaskuun saakka. Paikalla oli minun lisäkseni vain muutama muu asiakas. Tunnelma oli niin levollinen kuin se vain suurkaupungissa voi olla. Keskityin lukemaan kirjaa ja nauttimaan kuivasta valkkarista. Välillä avasin päiväkirjan ja kirjoitin lauseen tai pari. Aloitin säännöllisen kirjoittamisen noin vuosi sitten ja se on osoittautunut mahtavaksi keinoksi jäsennellä ajatuksia. En kirjoita joka päivä, mutta kuitenkin useana aamuna tai iltana - ja näin lomalla vaikka keskellä päivää.Tunnelmallinen sisutus

Parasta Botanicassa on tunnelmallinen ja miellyttävä sisustus. Värimaailma on luonnonläheinen ja yksityiskohdat yhteensopivia. Viherkasveja on paljon ja osa niistä minulle täysin vieraita. Puuta ja metallia on hyödynnetty sisustuksessa runsaasti. Ravintola voisi olla sellaisenaan melkein missä päin maailmaa tahansa. Sisäänkäynnin vieressä on muutama vaaterekki, joissa on myynnissä hameita, mekkoja ja paitoja. Kauniita vaaleita sävyjä ja kevyitä materiaaleja - juuri sopivaa kesäpukeutumista.Monipuolinen ruoka- ja viinilista

Maputo on siitä erikoinen kaupunki, että ruoan hinta ja laatu eivät useinkaan kohtaa. Suurin piirtein samalla summalla voi saada mitä tahansa laadukkaan ja todella ala-arvoisen annoksen välillä. Myöskään paikan ulkoasu ei aina kerro hintatasosta. Osa kaupungin viihtyisimmistä ravintoloista on samanhintaisia kuin huomattavasti epäsiistimmät  paikat.

Botanicaa voisi sanoa kohtuuhintaiseksi ravintolaksi. Hinnalla saa ruoan lisäksi myös rauhallisen tunnelman, siistin ympäristön ja kauniin sisustuksen, jotka joinakin päivinä merkitsevät Maputon kaltaisessa suurkaupungissa aivan yhtä paljon kuin varsinainen ruoka. Ruokalistalla on paljon kreikkalaisia ja välimerellisiä makuja; myös kasvissyöjille on useita vaihtoehtoja, unohtamatta kattavaa viinilistaa. 
* * *

Seuraathan jo Elina Marjaanaa Instagramissa? Siellä on paljon lisää matkailuinspiraatiota. Klikkaa @elinamarjaana - nähdään Instassa!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.