KOLME KIVAA KOHDETTA KEVÄISESSÄ EUROOPASSA

Kööpenhamina, Lanzarote, Lissabon, matkakohde

Kööpenhamina, Lanzarote, Lissabon, matkakohde

Kööpenhamina, Lanzarote, Lissabon, matkakohde

Nyt se on takana, kaksi erillistä matkaa kolmeen kiinnostavaan ja omalla tavallaan keväiseen Euroopan kohteeseen. Paikat olivat erilaisia, mutta niistä löytyi myös yhteisiä ja omalle matkailulleni tyypillisiä piirteitä - upeaa luontoa, kauniita näköalapaikkoja ja tietenkin kivoja kahviloita. Kööpenhamina hemmotteli leveillä pyöräkaistoillaan, Lissabon haastoi lukemattomilla portaillaan ja Lanzarote antoi uusia merkityksiä Kanarian lomalle. Kohdevalinnat osuivat nappiin ja reissut olivat kaikin puolin onnistuneita. 

Kööpenhamina, Lanzarote, Lissabon, matkakohde

Kööpenhamina - pyöräilyä ja vegaaniruokaa

Vastassa oli aurinkoinen ja yllättävän lämmin huhtikuinen Kööpenhamina. Kun seikkailimme metrolla ja paikallisbussilla lentokentältä Nørrebrossa sijaitsevaan Airbnb-asuntoomme, harmaa villakangastakkini näytti naurettavalta shortsien ja ohuiden paitojen joukossa. Tuulen ja ajoittaisen sateen takia lämpötila kuitenkin laski ja seuraavina päivinä olin erittäin tyytyväinen takkivalintaani. Pohjoisen kevät on, noh, pohjoisen kevät.

Pyöräily on todella näppärä tapa tutustua Kööpenhaminaan. Vuokrasimme sopivat fillarit läheisestä vuokraamosta ja tutustuimme kolmessa päivässä isoon osaan kaupunkia. Paikasta toiseen kulkeminen onnistuu vaivattomasti, toki ydinkeskustan kapeat ja liian usein yksisuuntaiset kadut ovat asia erikseen. Päällimmäisenä Kööpenhaminasta jäivät mieleen mintunvihreä polkupyörä ja ruoka, etenkin herkulliset aamupalat ja kolme viihtyisää kasvisravintolaa. Rundetårnin näköalatorni oli hieno ja Christianian vapaakaupungiksi julistautunut alue kaikin puolin hämmentävä.

Kööpenhamina on loistava viikonloppukohde, mutta kaupungissa ja sen lähialueilla saisi varmasti kulumaan pidemmänkin ajan. Kaupunki on hintava, mutta jälleen kerran omilla valinnoillaan voi vaikuttaa siihen, kuinka paljon käyttää rahaa muun muassa majoitukseen ja ruokaan. Kaikesta ei ole pakko maksaa itseään kipeäksi. Yksi parhaista lounaistamme oli kolmen salaatin kombo, joka kustansi noin kahdeksan euroa ja riitti kahdelle kerralle. Kööpenhamina on parhaimmillaan hyvällä säällä, joten keväinen reissu kannattaa ajoittaa myöhäisempään ajankohtaan.

Kööpenhamina, Lanzarote, Lissabon, matkakohde

Kööpenhamina, Lanzarote, Lissabon, matkakohde

Kööpenhamina, Lanzarote, Lissabon, matkakohde

Lissabon - pikkukatuja ja värikkäitä yksityiskohtia

Oi Lissabon! Pitkäaikainen unelmakaupunkini ei pettänyt, vaikka odotukset olivat korkealla. Olen jostain tarkemmin määrittelemättömästä syystä halunnut käydä Lissabonissa jo useiden vuosien ajan, mutta onneksi en ole matkustanut sinne aiemmin. Uskallan nimittäin väittää, että sain kaupungista paljon enemmän irti nyt kuin mitä olisin saanut joitakin vuosia sitten.

Lissabonissa ei ollut monia itselleni ennestään tuttuja nähtävyyksiä, mutta sen sijaan se oli mitä loistavin paikka valokuvata yksityiskohtia, rakastua kapeisiin katuihin ja kävellä yli 20 000 askelta päivässä. Pieni, kotoisa ja melko myöhään varattu majoitus osoittautui täydelliseksi tukikohdaksi muutaman kilometrin päässä keskustasta. Sen sijaan päiväretki Sintraan oli täynnä odottamista, jonottamista ja turhautumista, vaikka upealla paikalla sijaitseva palatsi olikin mielenkiintoinen ja hyvässä kunnossa pidetty nähtävyys. 

Lissabon on valokuvausta ja värikkäitä yksityiskohtia rakastavan unelma. Se on juuri sellainen kaupunki, jossa pelkkä seinälaatta on hyvä syy kaivaa kamera laukusta. Hintataso on edullinen. Kahvin saa alle parilla eurolla, kun taas lasillinen viiniä kustantaa halvimmillaan myös muutaman euron. Söin elämäni parhaan gluteenittoman leivonnaisen ja kävin kolmesti samassa ravintolassa, mikä on aika poikkeuksellista matkoillani. Portugaliin on ehdottomasti päästävä uudelleen. I'm in love!

Kööpenhamina, Lanzarote, Lissabon, matkakohde

Kööpenhamina, Lanzarote, Lissabon, matkakohde

Kööpenhamina, Lanzarote, Lissabon, matkakohde

Lanzarote - kaunista ja karua luontoa

Kevään viimeinen kohde, Lanzarote, ei vastannut millään tavalla ennakkokäsityksiäni Kanariansaarista. Voi miten, sitä voikaan omassa päässään luoda niin väärän kuvan paikasta, jossa ei ole koskaan käynyt!  Tänä keväänä oli onneksi hyvä syy käydä Lanzarotella ja päivittää vanhentuneet käsitykset nykypäivään. Lensin saarella Lissabonista yhdellä vaihdolla Madridin kautta.

Lanzarote on pieni, vain noin 60 km pitkä ja 20 km leveä saari, mutta lomaviikon siellä voi viettää hyvin eri tavoin. Saaren eteläpuolella nautitaan auringosta, uimarannoista ja isoista turistikeskittymistä, pohjoisessa ihmetellään luonnon karuutta ja pukeudutaan pitkähihaiseen. Näin paljon hämmentävää, tuliperäistä luontoa, pieniä muutaman sadan asukkaan kyliä ja henkeäsalpaavia näköalapaikkoja, mutta en käynyt yhdelläkään varsinaisella uimarannalla tai käyttänyt mukana ollutta uimapukua. 

Perinteisesti Kanarialle lähdetään nauttimaan auringosta ja lämmöstä, mutta lomaviikkoni aikana aurinko oli asettunut itsepintaisesti Suomen kohdalle. Hautasin kesämekot matkalaukkuun ja kaivoin pitkähihaiset esille samalla, kun Instagram täyttyi upean aurinkoisista Suomi-kuvista. Vaihtelevasta säästä huolimatta lämmin suositus Lanzarotelle, ensimmäiselle kokemukselleni Kanariansaarilla. Saari on ihastuttava, etenkin aktiivilomailijalle sopiva ja siellä on helppo karata autolla (tai vaikka pyörällä) vahvasti turismin täyttämien alueiden ulkopuolelle.

Kööpenhamina, Lanzarote, Lissabon, matkakohde

Kööpenhamina, Lanzarote, Lissabon, matkakohde

Kööpenhamina, Lanzarote, Lissabon, matkakohde
 
Kaksi reissua kesti yhteensä lähes pari viikkoa, minkä aikana Suomeen oli tullut  kesä. Ihanaa! Onko sulla ollut kevätreissuja vai oletko nauttinut Suomen säästä?

* * *

Olethan käynyt jo tykkäämässä Elina Marjaana -blogista Instagramissa? Sieltä löydät hurjasti lisää matkakuvia ja -inspiraatiota. Klikkaa @elinamarjaana ja nähdään Instassa!

12 kommenttia

 1. Mahtavaa, olen itse asiassa juuri ensi viikon maanantaina lähdössä ensimmäistä kertaa Kööpenhaminaan! Pyöräily ei niinkään ole to do -listan kärjessä, mutta vegaaniruoka sitäkin enemmän. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih ihanaa, kivaa Kööpenhaminan reissua! Toivottavasti tykkäät kaupungista ja aurinko hemmottelee. :) Kannattaa tsekata sellaiset ravintolat kuin Souls, 42Raw, Grød ja Tandoori Masala, jos niistä löytyy joku kiinnostava. Köpiksessä on paljon kivoja ravintoloita ja vegeruokaa!

   Poista
 2. Voi kyllä kelpaisi kaikki nämä kohteet mutta erityisesti Lissabon ja Köpis kiinnostaa!

  VastaaPoista
 3. Kanarian saaret on ruvennut myös kiinnostamaan nyt näiden viimeaikaisten postausten jälkeen. Siellä siis on muutakin, kun rannoilla hillumista.

  Kööpenhamina on hyvä myös autolla. Siellä saisi tosiaan enempikin aikaa kulumaan mutta jääpähän jotain seuraavallekin kerralle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, sieltä löytyy vaikka mitä kivaa ja nimenomaan kaunista ja Lanzaroten tapauksessa karua luontoa, jos lähtee hotellikeskittymien ulkopuolella. Saaren pohjoispuolella tuli ajoittain hyvinkin paikallinen olo, eikä rannoista tai suurista turistimassoista ollut tietoakaan. :)

   Poista
 4. Näistä kiinnostaa eniten ehdottomasti Lissabon, johon on pakko tehdä reissu lähiaikoina. Se on saanut niin kovasti hehkutusta osakseen! Toki Lanzarotekin kiinnostaa kauniin luontonsa puolesta ja Köpis nyt on Köpis, jonne voisi lähteä uudelleen milloin tahansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti käydä Lissabonissa. Se on mielenkiintoinen kaupunki, josta löytyy moneksi päiväksi nähtävää. Oli tosin jo toukokuun alussa aivan täynnä turisteja, joten kannattaa varautua siihen myös pahimpaan sesonkiaikaan. Lämpötilan puolesta on varmasti hyvä kohde myös keväällä ja syksyllä, tosin tuuleen kannattaa varautua. :)

   Poista
 5. Kaikissa kolmessa kohteessa onkin tullut käytyä muutaman vuoden sisään. Köpis ja Lissabon on mun ikisuosikkeja ulkomaisista kaupungeista. Myös minut Lanzarote yllätti täysin, kun ei vastannutkaan odotuksiani Kanariansaarista. Onneksi!

  Toivottavasti Lissaboniin pääsisin taas pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin voisin lähteä Lissaboniin uudestaan koska vaan. Muutenkin heräsi kiinnostus kiertää enemmän Portugalia, sieltä löytyisi varmasti muitakin kivoja kohteita. :) Heh, Lanzarote ei tosiaan vastannut yhtään niitä odotuksia, mitä Kanariansaarista on ollut kaikki nämä vuodet. :)

   Poista
 6. Mun pitäis käydä Köpiksessä. Se on ollut jo muutaman vuoden must-kohde, mutta en ole vain jotenkin mennyt sinne. Me ei tänä keväänä matkustettu ulkomaille. Tänään viimeksi paasasin siitä, miten onnekkaita ollaan oltu kun ei buukattu mitään matkaa toukokuulle ja saatiin nauttia upeasta keväästä Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootte kyllä tehnyt juuri oikean ratkaisun! On ollut niin upea toukokuu Suomessa, että kieltämättä vähän harmitti Lanzarotella, kun kotona olisi ollut paljon aurinkoisempaa. :) Toivotaan, että sää jatkuu hyvänä syksyyn asti!

   Poista

© Elina Marjaana Travel Blog • Theme by Maira G.